Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Forumowe "ciężarówki" II
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 635, 636, 637 ... 778, 779, 780  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PatrycjaS19915
guru
guru

PostWysłany: Pią 26 Cze 2015, 9:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To dobrze że nikt się do Ciebie nie doczepił i nie musiałaś szukać zmywacza oczko Różnie z tym bywa, przecież nie raz widziałam jak kobiety mają robione zdjęcia na świeżo po porodzie z dziećmi i na pazurach różne cuda. Wiadomo że kobieta chce być w miarę zadbana w tym dniu i nic w tym dziwnego, ale ja tam wolę nie ryzykować.

Moje dziecko od początku tygodnia tak się rozpycha że szok, brzuch nawala i to konkretnie język A co dopiero będzie jak zacznę czuć ruchy i będę dostawać kopniaki. Tak się zastanawiam bo od jakiś 2-3 dni wieczorem jak kładę się spać mam takie dziwne uczucie i zastanawiam się czy to moje jelita tak intensywnie pracują czy to Maluch już się odzywa, ale 16 tc to chyba za wcześnie...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
korcia1802
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 26 Cze 2015, 10:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pearl - to już masz blisko, chociaż mój dr mówił, że czop może i z miesiąc wcześniej wypaść i nic dalej się nie dziać Shocked

Patrycja - ruchy w 16 tyg są możliwe ale baaardzo rzadko się to zdarza u pierworódek, ja poczułam takie prawdziwe po 20 tyg, a wcześniej może były jakieś smyrania, ale ja akurat tego nie wyczuwałam, bo jakoś nie wsłuchiwałam się w siebie zbyt silnie uśmiech Cool Za to teraz to mam brzuch kanciasty jak się maleńswto wypina, już 10 tygodni jest ułożona tak samo, główka w dole, po lewej stronie ma plecki i pupkę, a po prawej u samej góry nóżki i mi je pcha pod żebra, najczęściej robi mi się taki guz na brzuchu jak plecy wypnie i chodzę taka kanciata lol lol lol

Powrót do góry
Karolka12
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 26 Cze 2015, 11:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

55mm!
Serce bije z prędkością 160 uderzeń na minutę.
12 tyg i 3 dni.
Wszystko w normie!

Jestem na wyspach kanaryjskich i bujam się w hamaku Very Happy hurra
Mentalnie oczko

Ale żeby znaleźć Malutka to Pani mi jeździła po caaałym brzuchu Shocked
Nawet popukała, żeby się ustawił a potem jak tylko się ustawił to aż Pani powiedziała, że jest niesamowicie grzeczny Very Happy
Szkoda, że Męża nie było ominął go najlepszy film wszech czasów Cool

Powrót do góry
pearl.jamka
guru
guru

PostWysłany: Pią 26 Cze 2015, 11:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Korcia - niestety wiem. Zbałamuciłam wczoraj męża, dziś jak głupia wysprzątałam balkon, mieszkanie, powiesiłam pranie itp. i nic. Jutro sie wytańcuję i jak nie pomoże to już nic nie pomoże uśmiech i w poniedziałek z lekarzem ustalimy w ktory dzień młody się urodzi.

Patrycja - no, ja widywałam mamusie z noworodkami z tipsami długaśnymi...nie wiem jak one dawały radę opiekować się takim bobsonem malutkim.
Ruchy można pewnie i odczuwać na tym etapie, ale w pierwszej ciąży to raczej później, choć kto wie, kto wie uśmiech za to na koniec będziesz miała dość. Ja mam teraz dziki brzuch Very Happy jak mówi mój syn - powykrzywiany od wypinania Łukasza uśmiech

Karolka - super!! Gratuluję uśmiech to teraz już pełen spokój uśmiech
PatrycjaS19915
guru
guru

PostWysłany: Pią 26 Cze 2015, 11:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Korcia to jak tak się wypina pod żebra to musi boleć jak cho cho... Chyba lepiej żebyś chodziła kanciasta, przynajmniej wiesz że u małej wszystko dobrze jak taka ruchliwa uśmiech

Dobra przypuśćmy że na razie to moje organy wewnętrzne grają taki koncert język

Karolka super wieści wykrzyknik Gratulacje jeszcze raz, oj wiem co czujesz uśmiech My byliśmy ostatnio na wizycie razem, po minie męża widziałam że jest zachwycony tym co widzi a ja oczywiście się popłakałam ze wzruszenia jak usłyszeliśmy serduszko, to nic że cała się rozmazałam i nikt nie raczył mi powiedzieć dopiero w samochodzie się zorientowałam, ale co tam. Nie ma się co wstydzić to w końcu ze szczęścia oczko
Powrót do góry
korcia1802
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 26 Cze 2015, 12:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie mąż był ze mną na tych dużych usg i też za każdym razem wzruszony język a wczoraj czekał w poczekalni i mówił, że za ścianą słyszał głośne serducho uśmiech bo mi na każdej wizycie dr na chwilkę włącza podczas usg język

Taaa, mała ruchliwa, najwięcej się wierci i rozpycha jak usiądę, widocznie jej tam już bardzo ciasno Rolling Eyes

Powrót do góry
gabi8_9
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 26 Cze 2015, 12:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PatrycjaS19915 jak najbardziej mogą być to ruchy maluszka , ja na przełomie 16/17 tygodnia poczułam kopniaki na tyle silne że nawet mąż sie załapał, ruchy czułam dużo wcześniej ale sobie nie zdawałam sprawy że to są one, a byłam pierworódką z łożyskiem na przedniej ścianie.

Gratuluję wszystkim nowym ciężarówkom uśmiech Powodzenia i spokojnych 9 miesięcy uśmiech

Powrót do góry
Justyna***
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 26 Cze 2015, 13:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Potwierdzam to co mówi gabi o ruchach. Jak najbardziej jest to możliwe. Ja poczułam pierwsze ruchy właśnie koło 16 tygodnia. A smyrania to jeszcze wczesniej. W 16 tygodniu byly to juz kopniaki. Pierwsze takie wyrazne poczulam kiedy przewracalam sie z plecow na bok. Dostalam wtedy 3 kopniaki. Wyszlam z zalozenia, ze rano na czczo to nie moga byc jelita uśmiechŁożysko miałam na tylnej ścianie. Generalnie szczuplejsze dziewczyny szybciej wyczuwaja ruchy. Więc Patrycja, może to już Twoje bąbelino? uśmiech
Pearl, gdzie się spieszysz z tym porodem? oczko Jeszcze masz czas uśmiech
Karolka, a to już teraz masz usg przez powłoki brzuszne? Ja pamietam, ze jeszcze na tym etapie miałam transvaginalne. Gratulacje uśmiech
Powrót do góry
pearl.jamka
guru
guru

PostWysłany: Pią 26 Cze 2015, 13:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Justyna - no bo ten, za dużą głowę potem bobson będzie mieć język a poważnie, to już mam dość i jestem zmęczona i nie chcę iść na wesele i chce urodzić. <marudzenie mode OFF>. W poniedziałek u doktorka się i tak wszystko wyjaśni. Max do 5 lipca urodzę uśmiech
Karolka12
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 26 Cze 2015, 14:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Justyna przez brzuch miałam robione. Też się zdziwiłam ale wszystko było widać.

Ja smyrania (albo bąbelkowanie) już teraz czuję Very Happy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 635, 636, 637 ... 778, 779, 780  Następny
Strona 636 z 780

Skocz do: