|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
PatrycjaS19915 guru

|
Wysłany: Pią 26 Cze 2015, 9:41 Temat postu: |
|
|
To dobrze że nikt się do Ciebie nie doczepił i nie musiałaś szukać zmywacza Różnie z tym bywa, przecież nie raz widziałam jak kobiety mają robione zdjęcia na świeżo po porodzie z dziećmi i na pazurach różne cuda. Wiadomo że kobieta chce być w miarę zadbana w tym dniu i nic w tym dziwnego, ale ja tam wolę nie ryzykować.
Moje dziecko od początku tygodnia tak się rozpycha że szok, brzuch nawala i to konkretnie A co dopiero będzie jak zacznę czuć ruchy i będę dostawać kopniaki. Tak się zastanawiam bo od jakiś 2-3 dni wieczorem jak kładę się spać mam takie dziwne uczucie i zastanawiam się czy to moje jelita tak intensywnie pracują czy to Maluch już się odzywa, ale 16 tc to chyba za wcześnie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
korcia1802 uzależniony

|
Wysłany: Pią 26 Cze 2015, 10:31 Temat postu: |
|
|
Pearl - to już masz blisko, chociaż mój dr mówił, że czop może i z miesiąc wcześniej wypaść i nic dalej się nie dziać
Patrycja - ruchy w 16 tyg są możliwe ale baaardzo rzadko się to zdarza u pierworódek, ja poczułam takie prawdziwe po 20 tyg, a wcześniej może były jakieś smyrania, ale ja akurat tego nie wyczuwałam, bo jakoś nie wsłuchiwałam się w siebie zbyt silnie Za to teraz to mam brzuch kanciasty jak się maleńswto wypina, już 10 tygodni jest ułożona tak samo, główka w dole, po lewej stronie ma plecki i pupkę, a po prawej u samej góry nóżki i mi je pcha pod żebra, najczęściej robi mi się taki guz na brzuchu jak plecy wypnie i chodzę taka kanciata  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolka12 uzależniony

|
Wysłany: Pią 26 Cze 2015, 11:10 Temat postu: |
|
|
55mm!
Serce bije z prędkością 160 uderzeń na minutę.
12 tyg i 3 dni.
Wszystko w normie!
Jestem na wyspach kanaryjskich i bujam się w hamaku
Mentalnie
Ale żeby znaleźć Malutka to Pani mi jeździła po caaałym brzuchu
Nawet popukała, żeby się ustawił a potem jak tylko się ustawił to aż Pani powiedziała, że jest niesamowicie grzeczny
Szkoda, że Męża nie było ominął go najlepszy film wszech czasów  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
pearl.jamka guru

|
Wysłany: Pią 26 Cze 2015, 11:37 Temat postu: |
|
|
Korcia - niestety wiem. Zbałamuciłam wczoraj męża, dziś jak głupia wysprzątałam balkon, mieszkanie, powiesiłam pranie itp. i nic. Jutro sie wytańcuję i jak nie pomoże to już nic nie pomoże i w poniedziałek z lekarzem ustalimy w ktory dzień młody się urodzi.
Patrycja - no, ja widywałam mamusie z noworodkami z tipsami długaśnymi...nie wiem jak one dawały radę opiekować się takim bobsonem malutkim.
Ruchy można pewnie i odczuwać na tym etapie, ale w pierwszej ciąży to raczej później, choć kto wie, kto wie za to na koniec będziesz miała dość. Ja mam teraz dziki brzuch jak mówi mój syn - powykrzywiany od wypinania Łukasza
Karolka - super!! Gratuluję to teraz już pełen spokój  _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
PatrycjaS19915 guru

|
Wysłany: Pią 26 Cze 2015, 11:41 Temat postu: |
|
|
Korcia to jak tak się wypina pod żebra to musi boleć jak cho cho... Chyba lepiej żebyś chodziła kanciasta, przynajmniej wiesz że u małej wszystko dobrze jak taka ruchliwa
Dobra przypuśćmy że na razie to moje organy wewnętrzne grają taki koncert
Karolka super wieści Gratulacje jeszcze raz, oj wiem co czujesz My byliśmy ostatnio na wizycie razem, po minie męża widziałam że jest zachwycony tym co widzi a ja oczywiście się popłakałam ze wzruszenia jak usłyszeliśmy serduszko, to nic że cała się rozmazałam i nikt nie raczył mi powiedzieć dopiero w samochodzie się zorientowałam, ale co tam. Nie ma się co wstydzić to w końcu ze szczęścia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
korcia1802 uzależniony

|
Wysłany: Pią 26 Cze 2015, 12:07 Temat postu: |
|
|
U mnie mąż był ze mną na tych dużych usg i też za każdym razem wzruszony a wczoraj czekał w poczekalni i mówił, że za ścianą słyszał głośne serducho bo mi na każdej wizycie dr na chwilkę włącza podczas usg
Taaa, mała ruchliwa, najwięcej się wierci i rozpycha jak usiądę, widocznie jej tam już bardzo ciasno  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gabi8_9 maniak

|
Wysłany: Pią 26 Cze 2015, 12:42 Temat postu: |
|
|
PatrycjaS19915 jak najbardziej mogą być to ruchy maluszka , ja na przełomie 16/17 tygodnia poczułam kopniaki na tyle silne że nawet mąż sie załapał, ruchy czułam dużo wcześniej ale sobie nie zdawałam sprawy że to są one, a byłam pierworódką z łożyskiem na przedniej ścianie.
Gratuluję wszystkim nowym ciężarówkom Powodzenia i spokojnych 9 miesięcy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Justyna*** maniak

|
Wysłany: Pią 26 Cze 2015, 13:35 Temat postu: |
|
|
Potwierdzam to co mówi gabi o ruchach. Jak najbardziej jest to możliwe. Ja poczułam pierwsze ruchy właśnie koło 16 tygodnia. A smyrania to jeszcze wczesniej. W 16 tygodniu byly to juz kopniaki. Pierwsze takie wyrazne poczulam kiedy przewracalam sie z plecow na bok. Dostalam wtedy 3 kopniaki. Wyszlam z zalozenia, ze rano na czczo to nie moga byc jelita Łożysko miałam na tylnej ścianie. Generalnie szczuplejsze dziewczyny szybciej wyczuwaja ruchy. Więc Patrycja, może to już Twoje bąbelino?
Pearl, gdzie się spieszysz z tym porodem? Jeszcze masz czas
Karolka, a to już teraz masz usg przez powłoki brzuszne? Ja pamietam, ze jeszcze na tym etapie miałam transvaginalne. Gratulacje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
pearl.jamka guru

|
Wysłany: Pią 26 Cze 2015, 13:48 Temat postu: |
|
|
Justyna - no bo ten, za dużą głowę potem bobson będzie mieć a poważnie, to już mam dość i jestem zmęczona i nie chcę iść na wesele i chce urodzić. <marudzenie mode OFF>. W poniedziałek u doktorka się i tak wszystko wyjaśni. Max do 5 lipca urodzę  _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolka12 uzależniony

|
Wysłany: Pią 26 Cze 2015, 14:37 Temat postu: |
|
|
Justyna przez brzuch miałam robione. Też się zdziwiłam ale wszystko było widać.
Ja smyrania (albo bąbelkowanie) już teraz czuję  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|