Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Forumowe "ciężarówki" II
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 593, 594, 595 ... 778, 779, 780  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
e-nina
guru
guru

PostWysłany: Pią 3 Kwi 2015, 12:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marga ,o rajuśku to już u Was 35 tydzień uśmiech będzie dobrze, już właściwie jest w porównaniu do poprzedniej ciąży.Spokojnych Świąt oraz jeszcze kilku tygodni w 2paku uśmiech

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
niemampomyslu
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 3 Kwi 2015, 20:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marga, wow, jakie pozytywne podejscie!! Wiesci moze nie powalajace, ale przy takej dawce optymizmu az trudno Cie pocieszac ;D 35 tydzien leci, sterydy podane, teraz juz tak czy siak bedzie ok, a jak wytrwasz jeszcze 2 tygodnie to juz w ogole rewelacja uśmiech

U mnie bez nowosci, Lilka grzecznie siedzi i czeka na srode język z oczkiem Ja mam na zmiane napady euforii i paniki z przewaga tych 2 język z oczkiem

Wszyskiego dobrego z okazji Świąt, spokoju, ciepła i radosci ;*

Powrót do góry
korcia1802
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sob 4 Kwi 2015, 11:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wesołych, radosnych, rodzinnych świąt Zmartwychwstania Pańskiego dla Was wszystkich!wykrzyknik

Marga - trzymam kciuki za Was! uśmiech
Ps. Dziś z Brzuszkową obchodzimy 100dniówkę terminu uśmiech

Powrót do góry
Justyna***
maniak
maniak

PostWysłany: Sob 4 Kwi 2015, 13:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marga, chciałam napisać coś pocieszającego ale jesteś tak optymistycznie nastawiona, że co ja tam będę pisała Very Happy Będzie dobrze, wiesz przecież o tym.

Sonia, Ty tak zahartowana jesteś, że na drobniejsze niedogodności nie zwracasz uwagi. A może ich tak dużo nie masz? Każda ciąża inna i każda babka przechodzi ją inaczej.

My w domku już. Póki co jestem jeszcze dość obolała, szwy ciągną mocno. Trochę ciężko zajmować się dzieckiem, na szczęście jest mąż i robimy wszystko we dwójkę. Coraz sprawniej nam idzie choć nadal czuję się w tym wszystkim lekko zagubiona. Czasem sobie popłaczę ale wiem, że to normalne i mam wsparcie męża. Jest też rodzina gotowa do pomocy.
Zostały mi całe 2 kilogramy, choć cyc podwoił po porodzie swoją objętość więc może i mniej oczko Brzucha już prawie wcale nie mam. Wchłania się ekspresowo. Zaraz też zaczynam ćwiczenia, dostałam zestaw od rehabilitantki w szpitalu. Cukry powoli wracają do normy choć ja nadal w jakimś sensie trzymam się diety. Przyzwyczaiłam się. I tak jest zdrowiej.

Dziewczyny, cierpliwości! Końcówka ciąży już bardzo szybko leci. Zaraz będziecie tulić swoje bąble.

Jeśli można szukać czegoś wyjątkowego w porodzie, w tym ogromie bólu i cierpienia to ja coś znalazłam. Kiedyś nigdy bym nie pomyślała, że tak bardzo będę w stanie odsłonić swoją fizjologię przed moim mężem. Żeby ze mną był. Myślałam, że nie będę chciała. Ale jednak był ze mną od początku do końca. Widział więcej niż ja, więcej pamięta. Miał swoją chwilę wzruszenia kiedy po raz pierwszy zobaczył nasze dziecko, kiedy przecinał pępowinę i kiedy wziął je na ręce.
Dla mnie obecność mojego męża przy porodzie to taki dowód największego zaufania. Ja się nie bałam, że będzie patrzył na mnie inaczej. Że mnie w jakiś sposób odrzuci. Choć może i patrzy inaczej - z wdzięcznością.
I kiedy ja patrzę na niego, jak trzyma naszego bąbla w ramionach, jak na niego patrzy, jak całuje jego malutką główkę, przytula się do jego noska, to sama się wzruszam. Nie wiedziałam, że są w nim tak ogromne pokłady czułości i miłości, których ja sama nigdy nie byłabym w stanie wyzwolić.

Wzrusza mnie to wszystko bardzo mocno. Zwłaszcza jak pomyślę, jak długo na to czekaliśmy.

Szczęśliwych i spokojnych Świąt, dziewczyny. Wszystkiego dobrego na Święta.
Powrót do góry
martens
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sob 4 Kwi 2015, 18:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marga Trzymam kciuki za Was! uśmiech
Justyna Wzruszasz ludzi swoimi postami uśmiech

Dziewczyny! Zdrowych, spokojnych świąt Wam życzę ! uśmiech

Powrót do góry
Asiulaaa019
guru
guru

PostWysłany: Sob 4 Kwi 2015, 18:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marga kochana trzymam kciuki aby Mala posiedziala jeszcze troszke oczko
ciesze sie kochana ze tak daleko juz zaszliscie uśmiech

niemampomyslu ja po cc nie mialam problemow z laktacja oczko
droga mleczna lala sie strumieniami oczko
karmilismy sie rok (bo bylam w drugiej ciazy i przestalam mlodego karmic cycem.)
nie martw sie na zapas.
Bedzie dobrze!

zycze Wam wesolych swiat oczko

Powrót do góry
pearl.jamka
guru
guru

PostWysłany: Wto 7 Kwi 2015, 7:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem gdzie to wrzucić, ale może tu mi pomożecie uśmiech

Otóż jak wspominałam, 27 czerwca idę na wesele męża siostry. Mam spory problem z kiecką, bo nie mam ochoty wydawać 200-300zł za kieckę, która włożę raz albo w ogóle (no bo w ten dzień będę w 38+1tc - więc w zasadzie równie dobrze mogę być po porodzie albo w trakcie).
Wynalazłam taką kiecę - wiem, że nie poraża klasycznością itp, ale może nadałaby się na wesele dla ciężarnej na ostatnich nogach?
[url]
http://www.bonprix.pl/style/sukienka-ciazowa-i-do-karmienia-262666504/?catalogueNumber=926425&type=image&return=ref[/url]
PatrycjaS19915
guru
guru

PostWysłany: Wto 7 Kwi 2015, 11:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pearl mi się podoba, myślę że jak na wesele w sam raz, nie widzę zastrzeżeń. Pytanie tylko jak Ty będziesz się czuła w takiej kreacji ? uśmiech

A ja nieoficjalnie dołączyłam do grona mamusiek Very Happy czekam tylko na wizytę u ginekologa żeby być 100% pewna uśmiech
Powrót do góry
pearl.jamka
guru
guru

PostWysłany: Wto 7 Kwi 2015, 12:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Patrycja - mi tam zapewne będzie obojętnie, będę marzyć o deszczu, gradzie i śniegu i porodzie język

Witamy w wątku uśmiech kiedy się do gina wybierasz?
niemampomyslu
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 7 Kwi 2015, 12:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Taa, cała ciąża porabana a ja głupia wierzyłam, że końcówka zgodnie z planem.. No to nie, ponieważ jest jakiś mega nawal pacjentek, ze mną przyjęli 9 z tego większość do cc a u mnie rozwarcie 'AZ' na 1 palec to jestem na końcu kolejki i już na pewno nie załapie się na jutro.. Moooze na czwartek, ale jakoś na to nie liczę.. Na pewno w tym tygodniu mnie potną,ale kiedy..?

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 593, 594, 595 ... 778, 779, 780  Następny
Strona 594 z 780

Skocz do: