Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Miranda85 początkujący

|
Wysłany: Pon 27 Paź 2014, 12:52 Temat postu: Drugi raz za mąż czy wyapda zapraszać tych samych gości |
|
|
Dziewczyny mam do was takie pytanie ponieważ za 3 miesiące wychodzę za mąż po raz drugi i na dniach chcemy zapraszać gości. Czy uważacie że wypada zapraszać tych samych gości którzy byli na moim pierwszym ślubie i weselu? Niestety spotkałam się z rożnymi opiniami na ten temat. W sumie to dla mnie nowe życie z nową osobą ale może to głupio zapraszać tych samych ludzi. Jak wy uważacie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
geoAsia uzależniony

|
Wysłany: Pon 27 Paź 2014, 13:02 Temat postu: |
|
|
Ja bym zaprosiła najbliższych z rodziny, czy znajomych - tych którzy będą Cię wspierać i cieszyć się Twoim szczęściem. Wtedy myślę, że nie ma znaczenia, że już byli na Twoim ślubie. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
weddingly początkujący

|
Wysłany: Pon 27 Paź 2014, 14:32 Temat postu: |
|
|
Oczywiście, że wypada. Jeśli są to dla Ciebie ważne osoby, to nie oglądałbym się na konwenanse  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Angela27.06.2015 gaduła

|
Wysłany: Pon 27 Paź 2014, 14:48 Temat postu: |
|
|
Ja również zaprosiłabym tych samych gości..
Uważam, że każdy z twoich gości wie, że wychodzisz za mąż i myślę, że to nie będzie problem jeszcze raz ich zaprosić. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasia11889 uzależniony

|
Wysłany: Pon 27 Paź 2014, 17:02 Temat postu: |
|
|
Popieram dziewczyny i nie widzę w tym problemu. Jeżeli tylko goście zrozumieli że zaczynasz nowe życie i będą potrafili cieszyć się Twoim szczęściem to jasne, że wypada  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ayame kandydat

|
Wysłany: Wto 28 Paź 2014, 12:50 Temat postu: |
|
|
A co za różnica czy drugi czy trzeci? Jeśli ktoś jest ważny jako znajomy czy krewny, to powinien cieszyć się z Toba i za piątym razem
Zapraszałabym tych, których chciałabym zaprosić, a nie tych, których według kogos tam wypada. |
|
Powrót do góry |
|
 |
magda87 maniak

|
Wysłany: Wto 28 Paź 2014, 22:11 Temat postu: |
|
|
Czy wypada? Oczywiście, że tak!
Nie wyobrażam sobie, że mogłabym nie zaprosić swoje rodziny na ślub pierwszy czy drugi, przecież to rodzina...
Nie myślę o drugim ślubie, nie wiem czy będę go chciała, ale nawet jeśli do niego dojdzie i gdybym zastanawiała się czy wypada zapraszać tych samych gości, to bym nikogo nie mogła zaprosić, bo najbliższa rodzina była na pierwszym ślubie...
Rodzina to rodzina, na dobre i na złe powinna być przy nas |
|
Powrót do góry |
|
 |
pearl.jamka guru

|
Wysłany: Sro 29 Paź 2014, 8:52 Temat postu: |
|
|
A ja jakbym miała drugi raz za mąż wychodzić to tylko z takim mężczyzna, który wziąłby ten ślub ze mną w Bieszczadach - tylko urzędnik i świadkowie bez zapraszania kogokolwiek. _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
tynka2506 maniak

|
Wysłany: Sro 29 Paź 2014, 20:28 Temat postu: |
|
|
Jeśli to są dla Ciebie ważni ludzie a myślę , że tak skoro chcesz ich zaprosić to na pewno wypada i nawet bym się nie zastanawiała _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
MagdaL kandydat

|
Wysłany: Wto 13 Sty 2015, 14:31 Temat postu: |
|
|
a ja bym zaprosiła tylko najbliższą rodzinę, taką, na której mi rzeczywiście zależy. Ludzie potrafią być okropni i po co psuć sobie taki dzień zapraszając jakaś daleką ciotkę, która obrobi ci tyłek albo wujka, którego nie widziałaś od czasu pierwszego ślubu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|