Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Drugi raz za mąż czy wyapda zapraszać tych samych gości
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Miranda85
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 27 Paź 2014, 12:52    Temat postu: Drugi raz za mąż czy wyapda zapraszać tych samych gości Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny mam do was takie pytanie ponieważ za 3 miesiące wychodzę za mąż po raz drugi i na dniach chcemy zapraszać gości. Czy uważacie że wypada zapraszać tych samych gości którzy byli na moim pierwszym ślubie i weselu? Niestety spotkałam się z rożnymi opiniami na ten temat. W sumie to dla mnie nowe życie z nową osobą ale może to głupio zapraszać tych samych ludzi. Jak wy uważacie?pytajnik
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
geoAsia
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 27 Paź 2014, 13:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja bym zaprosiła najbliższych z rodziny, czy znajomych - tych którzy będą Cię wspierać i cieszyć się Twoim szczęściem. Wtedy myślę, że nie ma znaczenia, że już byli na Twoim ślubie.

Powrót do góry
weddingly
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 27 Paź 2014, 14:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, że wypada. Jeśli są to dla Ciebie ważne osoby, to nie oglądałbym się na konwenanse uśmiech
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Angela27.06.2015
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 27 Paź 2014, 14:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja również zaprosiłabym tych samych gości..
Uważam, że każdy z twoich gości wie, że wychodzisz za mąż i myślę, że to nie będzie problem jeszcze raz ich zaprosić.

Powrót do góry
Kasia11889
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 27 Paź 2014, 17:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Popieram dziewczyny i nie widzę w tym problemu. Jeżeli tylko goście zrozumieli że zaczynasz nowe życie i będą potrafili cieszyć się Twoim szczęściem to jasne, że wypada uśmiech
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 28 Paź 2014, 12:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A co za różnica czy drugi czy trzeci? Jeśli ktoś jest ważny jako znajomy czy krewny, to powinien cieszyć się z Toba i za piątym razem uśmiech

Zapraszałabym tych, których chciałabym zaprosić, a nie tych, których według kogos tam wypada.
Powrót do góry
magda87
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 28 Paź 2014, 22:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy wypada? Oczywiście, że tak!
Nie wyobrażam sobie, że mogłabym nie zaprosić swoje rodziny na ślub pierwszy czy drugi, przecież to rodzina...

Nie myślę o drugim ślubie, nie wiem czy będę go chciała, ale nawet jeśli do niego dojdzie i gdybym zastanawiała się czy wypada zapraszać tych samych gości, to bym nikogo nie mogła zaprosić, bo najbliższa rodzina była na pierwszym ślubie...

Rodzina to rodzina, na dobre i na złe powinna być przy nas
Powrót do góry
pearl.jamka
guru
guru

PostWysłany: Sro 29 Paź 2014, 8:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja jakbym miała drugi raz za mąż wychodzić to tylko z takim mężczyzna, który wziąłby ten ślub ze mną w Bieszczadach - tylko urzędnik i świadkowie uśmiech bez zapraszania kogokolwiek.
tynka2506
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 29 Paź 2014, 20:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli to są dla Ciebie ważni ludzie a myślę , że tak skoro chcesz ich zaprosić to na pewno wypada i nawet bym się nie zastanawiała

Powrót do góry
MagdaL
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 13 Sty 2015, 14:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja bym zaprosiła tylko najbliższą rodzinę, taką, na której mi rzeczywiście zależy. Ludzie potrafią być okropni i po co psuć sobie taki dzień zapraszając jakaś daleką ciotkę, która obrobi ci tyłek albo wujka, którego nie widziałaś od czasu pierwszego ślubu uśmiech
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: