|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pearl.jamka guru

|
Wysłany: Sob 27 Wrz 2014, 16:39 Temat postu: |
|
|
Leżę w łóżku. Zbuntowałam się i nic nie robię dziś.
Wszystko podane pod nos a na spacer nikt ze mną nie chce iść. No to foch.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
shadow's wife guru

|
Wysłany: Nie 28 Wrz 2014, 20:17 Temat postu: |
|
|
annna napisał: | shadow's wife napisał: | Kupiłam śliwki, będą powidła  |
Mniam, mniam!
Kurcze, dla mnie te domowe przetwory to w ogóle czarna magia, nigdy nie robiłam żadnych powideł/konfitur/dżemów Nawet kompot gotuje tylko Mężu  |
Aniu dla mnie też kiedyś to była czarna magia! Ale odkąd rok temu zrobiłam sama dżemy z moreli i truskawek, tak już nie kupuję sklepowych.
W tym roku jakoś nie ogarnęłam tematu także nadrabiam teraz powidłami śliwkowymi, ohhh jak pachnie w całym mieszkaniu! Bajka Polecam!  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
pearl.jamka guru

|
Wysłany: Nie 28 Wrz 2014, 21:01 Temat postu: |
|
|
shadow's wife napisał: | annna napisał: | shadow's wife napisał: | Kupiłam śliwki, będą powidła  |
Mniam, mniam!
Kurcze, dla mnie te domowe przetwory to w ogóle czarna magia, nigdy nie robiłam żadnych powideł/konfitur/dżemów Nawet kompot gotuje tylko Mężu  |
Aniu dla mnie też kiedyś to była czarna magia! Ale odkąd rok temu zrobiłam sama dżemy z moreli i truskawek, tak już nie kupuję sklepowych.
W tym roku jakoś nie ogarnęłam tematu także nadrabiam teraz powidłami śliwkowymi, ohhh jak pachnie w całym mieszkaniu! Bajka Polecam!  |
Ja robiłam w tym roku dżem z truskawek, malin, czarnej porzeczki, aronii. Powidła mam jeszcze od zeszłego roku to nie robię. Do tego ogórki warszawskie, kiszone, przecier pomidorowy, fasolka szparagowa, no i soki: malinowy, wiśniowy, aroniowy, z czarnego bzu (łącznie 130 słoiczków 0,5l soków). Jak zrobię wykopki w ogrodzie to jeszcze zaprawię buraczki. Reszta warzyw w piach i do piwnicy No i w tym roku swoje zioła mam ususzone (bazylia, oregano, melisa, kolendra, mięta, majeranek, lubczyk) oraz lipa, kwiat czarnego bzu, czarcie żebro. A no i grzyby suszone. Obowiązkowo.
Uuu ale się tego nazbierało jak tak sobie spisałam. No ale stawiam jednak na ile się da na 100% naturalne jedzonko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
shadow's wife guru

|
Wysłany: Nie 28 Wrz 2014, 21:03 Temat postu: |
|
|
To Ty już nieźle zaprawiona w bojach jesteś Ja przy Tobie to początkująca  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
pearl.jamka guru

|
Wysłany: Nie 28 Wrz 2014, 21:07 Temat postu: |
|
|
Tia...u nas to normalne, ze się robi przetwory. Babcia robi, mama robi i ja też robię (częściowo się wymieniamy potem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
annna guru

|
Wysłany: Nie 28 Wrz 2014, 22:22 Temat postu: |
|
|
shadow's wife napisał: | To Ty już nieźle zaprawiona w bojach jesteś Ja przy Tobie to początkująca  |
To ja w ogóle jestem na poziomie minus 5 w stosunku do Was Kurcze, czasem chciałabym mieć czas i siły na to, żeby po pracy czy w weekend zająć się czymś takim...
Wróciliśmy z kina. Byliśmy na genialnym filmie! Jeśli ktoś lubi klimaty sci-fi to polecam "Więzień labiryntu"  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kithy maniak

|
Wysłany: Pon 29 Wrz 2014, 8:34 Temat postu: |
|
|
siedzę w pracy i marznę bo nie palą jeszcze      _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
minikamchan kandydat

|
Wysłany: Pon 29 Wrz 2014, 8:59 Temat postu: |
|
|
Kithy napisał: | siedzę w pracy i marznę bo nie palą jeszcze      |
O właśnie, to... |
|
Powrót do góry |
|
 |
lamika88 uzależniony

|
Wysłany: Pon 29 Wrz 2014, 14:03 Temat postu: |
|
|
Cieszę się pobytem na wsi u rodziców Zostajemy jeszcze do jutro a potem wracamy do siebie. Niestety kaszel mi się nasilił więc samopoczucie mogłabym mieć lepsze ale czuję się ogólnie bardzo dobrze o ile właśnie nie mam napadu duszenia się.... Właśnie dowiedziałam się kto został mi wylosowany i zabieram się za wyszukiwanie materiałów na robótkową wymiankę na moim kochanym forum rękodzielniczym Robimy sobie prezenty w tajemnicy na podstawie głównego tematu określonego regulaminem, formularza jaki dostaliśmy o tej osobie i ogólnie wszystkiego co o tej osobie wiemy żeby np. nie zrobić osobie uczulonej na wełnę owczą szala z właśnie takiej wełny... Świetna zabawa przy tym jest Już mnie rączki świerzbią więc lecę działać  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Joasia87 bywalec

|
Wysłany: Pon 29 Wrz 2014, 20:10 Temat postu: |
|
|
pierwszy dzien zajec w nowym roku akademickim za mną...masakra.mam depresje _________________ Budyniek
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|