Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Nowy temat Karoliny
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla mnie funkcjonuje w Pabianicach- waśnie wczoraj tam byłam, bo u nas nawet nic prywatnie nie ma w weekend. Tylko teraz jechać tam drugi raz- to potraktują mnie jak idiotkę, pewnie całkiem słusznie. a Łódź mnie nie przyjmie zapewne, bo nie "rejon". Jechać jeszcze raz i robić z siebie wała, czy szukać dyżuru ginekologicznego ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lauraire
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karolina, wybacz, ale tak - jesteś, może nie debilem, ale jesteś niepoważna.
Nie wierzę, że nie masz sumienia i pozwolisz na to żeby zagrażać dzieciątku. Zbieraj się i jedź na jakiś dyżur ginekologiczny i muszą Cię tam przyjąć, nawet jak nie będzie w rejonie!

Ja też pojechałam na dyżur ginekologiczny w nie swoim rejonie, ale normalnie mnie przyjęli, z tym, że ja leżałam 4 dni na oddziale. Ciebie pewnie tylko zbadają i zmienią leki, więc tym bardziej nie masz się co przejmować rejonami - jedź!
Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kur...

Ja wiem, że to dziecko nie jest niczemu winne. Przecież to k...a wiem.

Najchętniej poszłabym sie porządnie wyspowiadać i skończyła ze sobą, licząc na miłosierdzie Boże.
Powstrzymuje mnie tylko strach, że po czymś takim pójdę do piekła, bo to jednak inna rzecz skończyć ze sobą- a inna skończyć życie dwóch istnień.
Powrót do góry
myszka426
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 14:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karolina jeśli to jest to samo województwo nie powinno być problemu. Od jakiegoś czasu nie ma rejonizacji w służbie zdrowia. ( Dobrze piszę Agatko?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość MSN Messenger
Agata85
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 14:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jedź, koniecznie jedź. Możesz na ginekologiczny, a możesz do Pabianic tam gdzie wczoraj - na pewno będzie inny lekarz, nikt nie ma dyżuru dwa dni z rzędu.
Jeśli inne województwo, a w ramach dyżuru, to na pewno Cię przyjmą.
Łodź też Cię przyjmie, pomoc doraźną nie obowiązuje rejonizacja.
Powrót do góry
deina
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 14:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karolina1984 napisał:
Kur...

Ja wiem, że to dziecko nie jest niczemu winne. Przecież to k...a wiem.

Najchętniej poszłabym sie porządnie wyspowiadać i skończyła ze sobą, licząc na miłosierdzie Boże.
Powstrzymuje mnie tylko strach, że po czymś takim pójdę do piekła, bo to jednak inna rzecz skończyć ze sobą- a inna skończyć życie dwóch istnień.

Karolina, co Ty u licha opowiadasz, na Bogów! Piekło to owszem, zapewniłabyś w takiej sytuacji Piotrkowi, który musiałby przejść przez to wszystko ponownie, a do końca życia musiałby żyć w świadomości, że wolałaś umrzeć, niż urodzić Wasze wspólne dziecko, a on nie był w stanie Ci pomóc. Jest Was w tej sytuacji więcej niż tylko Ty. Ty masz męża, a dziecko ojca. Jedź na dyżur, zmień leczenie, a potem poszukaj fachowej pomocy, zanim naprawdę poważnie kogoś skrzywdzisz.
And you who seek to know Me, know that the seeking and yearning will avail you not, unless you know the mystery: for if that which you seek, you find not within yourself, you will never find it without.
Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 14:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko Piotrek mnie powstrzymuje, bo wiem, że drugiego samobójstwa kolejnej najbliższej osoby w rodzinie by nie przetrzymał.
Chociaż dla mnie byłoby to najlepsze rozwiązanie. Proponowałam mu, że urodzę , zrzeknę się praw na rzecz jego i jego matki- a on nie wiem, czemu, chce mnie, nie chce żyć sam.

A ja już po prostu nie chcę żyć.
Powrót do góry
only_hope
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 14:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ręce opadają...Ile ty masz lat?? 15??
Ja urodziłam dziecko które wymagało sporej opieki na początku swojego zycia. Wydaliśmy ogromne pieniądze, żeby Hanka była zdrowa. Codziennie zastanawiam się czy zrobiłam coś nie tak w ciąży, czy mogłam coś inaczej zrobić. A Ty z własnej nieprzymuszonej woli chcesz skrzywdzić swoje dziecko? Wybacz ale Ty jesteś niespełna rozumu wykrzyknik!
Może to dziecko zostało powołane do życia przez przypadek, ale do ku...wy nędzy samo się na ten świat nie prosiło.
Zgadzam się z Natalia obyś kiedyś Ty poniosła karę za to co robisz a nie ta biedna dziecina.
Jesteś głupia jak but bo inaczej nie da się tego nazwać.

Powrót do góry
Agata85
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 14:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karolina, teraz jedź na ten dyżur, a jak wyjdziesz z infekcji, to koniecznie poszukaj kogoś, kto Ci pomoże. Psychiatra to nie żadnej wstyd, a ktoś, kto może pomóc wszystko poukładać. Daj Wam szansę, bo później może być tylko gorzej, depresja, czy psychoza poporodowa to tylko niektóre z zagrożeń. Potrzebujesz pomocy ewidentnie, sama nie dasz rady. Pomyśl też o mężu.
I jedź na ten dyżur!
Powrót do góry
gosia86
gaduła
gaduła

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 14:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedy pierwszy raz przeczytałam ten wątek to obiecałam sobie, że nie będę się wypowiadała.. Z szacunku do różnych - czasem skrajnie różniących się od mojego, podejść do macierzyństwa. Ale po tym co tu dziś czytam nie da się siedzieć cicho. Zgodzę się z Moniką - jesteś egoistką Karolino! Opamiętaj się i daj temu dziecku szansę. Ja już tu nie wejdę. Ale wiedz, że będę się modliła za to nowe życie. Które TY, nikt inny, nikt Tobie na złość, tylko TY! powołałaś do życia. I mam nadzieję, że nie Ono tylko właśnie TY będziesz ponosiła konsekwencje Twojego obecnego postępowania. Powodzenia!

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Następny
Strona 11 z 12

Skocz do: