|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ola_b maniak

|
Wysłany: Pon 16 Gru 2013, 20:39 Temat postu: |
|
|
Kwas foliowy łykać i nie gadać Rozumiem że brałaś antybiotyki ale przeczytaj to-
moja koleżanka przeszła operację płuc bo miała odmę i kurację antybiotykową po czym dowiedziała się że była już w tedy w ciąży(Sam początek)i strasznie się bała czy jej dziecko nie będzie miało żadnych poważnych wad. Przeszła wszystkie możliwe badania i póki co jej maleństwo jest zdrowe. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lauraire guru

|
Wysłany: Pon 16 Gru 2013, 20:50 Temat postu: |
|
|
Karolina1984 napisał: |
Kupiłam wczoraj kwas foliowy. Chociaż sens brania średni- bo jeśi zaszłam- to w momencie kiedy mój organizm był totalnie jałowy po 2 tygodniach brania antybiotyku- i jeszcze tydzień kolejny brałam. Także w takim wypadku ten kwas to takie placebo . |
Jest sens! Bierz ten kwas i nie wymyślaj. Ja też w momencie zajścia bylam na antybiotyku, z tym, że kwas brałam od ponad pól roku. Może najlepszym przykładem nie jestem, bo o ironio, akurat leżę w szpitalu od soboty na podtrzymaniu i znowu biorę antybiotyk, a mimo to moje maleństwo dobrze się rozwija i jest zdrowa, czego i Tobie życzę, jeśli oczywiście okaże się, że jesteś w ciąży.
Co do palenia, a powiedz jak na to zapatruje się Twój mąż? Pytam, bo wlaśnie dziś miałam sytuację, że mój mąż przyjechał do mnie do szpitala bardzo zbulwersowany, bo zobaczył ciężarną na papierochu. Stwierdził, że to jakaś patologia...
Karolina, żarty żartami, ale jesteś dorosłą, mam nadzieję poważną kobietą, więc przestań wymyślać kolejne powody do odłożenia wizyty o tydzień, tylko idź jutro i zalatw to konkretnie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Pon 16 Gru 2013, 20:56 Temat postu: |
|
|
Idę, załatwiam, mąż się nie cieszy, ale wie, że przecież mnie nie zmusi do niczego. Na razie jest, jak jest.
Trudno, żeby oczekiwał od kogoś, kto ma takie zapatrywanie na dzieci jak ja- że z powodu niechcianej ciąży w kilka dni rzucę, skoro nie rzuciłam dla własnego zdrowia...normalne kobiety, które chciały ciąży - mają motywację, bo chcą zrobić dla dziecka wszystko, co najlepsze. Jedyne czego ja chcę- to cofnąć czas. |
|
Powrót do góry |
|
 |
asiuniak33 maniak

|
Wysłany: Pon 16 Gru 2013, 21:55 Temat postu: |
|
|
Karola ale już czasu nie cofniesz.. więc głowa do góry... dasz radę nawet z pierdzącym noworodkiem... a z konkursu nie rezygnuj może się uda wszystko pogodzić... przecież jesteś silna baba... _________________ Małe "wielkie" cudo...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
e-nina guru

|
Wysłany: Pon 16 Gru 2013, 22:25 Temat postu: |
|
|
widzisz Karolina,a ja tam Tez Cie rozumiem jedynie z tymi fajkami to bym powalczyła u Ciebie
DZIECIĄTKO PIERDZIĄTKO- cuuuudne!
łykaj kwas i daj znać po wizycie. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta_ges moderator

|
Wysłany: Wto 17 Gru 2013, 0:06 Temat postu: |
|
|
atina napisał: | Temat powinien być zamknięty... Bez sensu są tu nasze komentarze. Niech Karolina po prostu da znać co u niej, jak po wizycie i już. Zrobi co zechce. Jak widać priorytety ma takie jak miała. Jej życie... i niestety jej ewentualnego dzidzia.
Jesteśmy w dziale ciążowym, a nie psychologicznym... |
Karolina też ma prawo mieć tu wątek. Wszystko jedno czy większość ją popiera/lubi czy nie. Jak się okaże, że to nie ciąża zamknę, a jak jednak się potwierdzi Karola sama zdecyduje czy tu zostaje i zmienia nazwę wątku na np. "DZIECIĄTKO PIERDZIĄTKO" A jak kogoś bardzo drażni...przecież nie do wszystkich tematów trzeb zaglądać. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
atina guru

|
Wysłany: Wto 17 Gru 2013, 9:46 Temat postu: |
|
|
Napisałam, żeby zamknąć temat, bo wywołał tylko konflikt, a w żadnym stopniu nie przypominał wątku ciężarówki. Bo prawdę mówiąc Karolina nie wie jeszcze czy to ciąża czy schorzenie.
To było bardziej zapytanie "czy mogę być w ciąży?" Gdzie już mamy pootwierane takie wątki. (Jakby tak każda dziewczyna, podejrzewająca ciążę, otwierała wątek, to pewnie zaraz by były zamykane).
I nie ma tu nic wspólnego z tym czy ją popieram/lubię czy nie. Nie znam Karoliny, nie pamiętam, szczerze mówiąc, za bardzo z okresu kiedy była częstą bywalczynią  _________________

Ostatnio zmieniony przez atina dnia Wto 17 Gru 2013, 9:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Wto 17 Gru 2013, 9:46 Temat postu: |
|
|
e-nina napisał: |
DZIECIĄTKO PIERDZIĄTKO- cuuuudne!
|