Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Jak wyglądają oczepiny?
Goto page 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Next

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum ślubne :: strona główna -> Oczepiny
View previous topic :: View next topic  
Author Message
marta86-16
kandydat
kandydat

PostPosted: Mon 21 May 2007, 6:42    Post subject: Jak wyglądają oczepiny? Reply with quote

Niestety nie mam pojęcia jak one wyglądają i o której godzinie zwykle się ten zwyczaj zaczyna. Może mi boś podpowiecie? Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Karolina8x
początkujący
początkujący

PostPosted: Thu 19 Jul 2007, 11:04    Post subject: Reply with quote

niech ktos nam wytlumaczy co to sa te Oczepiny :O
pozdrawiam
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
malinka81
kandydat
kandydat

PostPosted: Thu 21 Feb 2008, 11:38    Post subject: Reply with quote

oczepiny zazwyczaj odbywaja sie ok 24-tej lub przed wyjsciem Mlodej Pary uśmiech Panna Mloda rzuca wtedy bukietem lub welonem do wszystkich samotnych panienek na weselu, ktora go zlapie ta bedzie szczesliwa mezatka lub najszyciej wyjdzie z obecnych panien za maz Very Happy Pan Mlody rzuca mucha lub krawatem dla samotnych kawalerow i rowniez, ktory kawaler zlapie bedzie szczesliwy w malzenstwie lub najpredzej sposrod zebranych sie ozeni język
Back to top
m.a.r.t.a
kandydat
kandydat

PostPosted: Wed 19 Mar 2008, 16:50    Post subject: Reply with quote

Oczepiny zaczynają się o północy i przeważnie trwają 30 minut, tak jak moja przedmówczyni powiedziała rzuca się welonem ewentualnie bukietem Panny Młodej, a później musznikiem Pana Młodego. Oczywiście zabaw jest o wiele więcej, orkiestra (dj) mają też niespodzianki przygotowane dla Młodych, ogólnie przy dobrze dobranych zabawach ubaw jest po same pachy. Bardzo lubię ten etap wesela. Very Happy
maniak
maniak

PostPosted: Tue 25 Mar 2008, 13:05    Post subject: Reply with quote

my mamy Dj wodzreja, który poprowadzi nam oczepiny - nie prawdą jest że trwają one 30 minut...
zgodnie z tym co on nam powiedział, czas trwania zależy od tego jaka jest średnia wieku osób na weselu i jak się bawią..
jeśli większość to osoby starsze, wiadomo, że nie będzie długiej zabawy - będzie mało panien i kawalerów itd..

ale tak jak my jesteśmy parą klasową, zapraszamy osoby z klasy, będzie około 50 osób młodych na 120osób, wiec dla 50 osób na pewno oczepiony będą trwały dłużej, bo to są praktycznie sami kawalerowie i panny..

czas trwania oczepin według naszego Dja waha się od 15 minut do 1 godziny..

Back to top
dianicho
maniak
maniak

PostPosted: Sat 29 Mar 2008, 13:15    Post subject: Reply with quote

a zawsze najwięcej zależy od gości jeżeli oni nie beda chcieli sie bawic zaden wodzirej nie pomoze niestety smutny

Back to top
agbar
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Mon 14 Apr 2008, 20:22    Post subject: Reply with quote

Nie rozmawiałam jeszcze z zespołem na temat oczepin. Ale jestem w tej komfortowej sytuacji, że ten sam zespół będzie na weselu mojej siostry za 3 miesiące. Zobaczę jak to wygląda i ewentualnie wprowadzę swoje poprawki.

Back to top
dorcia_pom
początkujący
początkujący

PostPosted: Tue 22 Apr 2008, 18:13    Post subject: :) Reply with quote

A nasze oczepiny bedą bez przyśpiewek itp.i całe szczęście nie znosze tych glupich tekstów....
agbar
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Tue 22 Apr 2008, 18:48    Post subject: Reply with quote

Mój zespół zaproponował śpiewanie piosenek biesiadnych po północy p oczepinach. Ciekawe jak to będzie wyglądać. Ale z doświadczenia wiem, że ludzie przy biesiadnych bardzo dobrze się bawią. Własnie jestem w trakcie szukania propozycji zabaw na wesele i oczepiny. Polecam forum "Weselnik" na trojmiasto.pl

Back to top
magdaberbec
maniak
maniak

PostPosted: Tue 22 Apr 2008, 21:21    Post subject: Reply with quote

a ja słyszałam i zauważyłam że nie każde towarzystwo lubi takie piosenki śpiewać. byłam na weselu gdzie typ chodził między gośćmi i zachęcał do śpiewu ale kiepsko się to udało. tak więc prowadzący musi umieć wyczuć czy goście są zainteresowani śpiewem czy jednak wolą słuchać i tańczyć.

Back to top
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum ślubne :: strona główna -> Oczepiny All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Next
Page 1 of 14

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce