|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
marta86-16 kandydat

|
Posted: Mon 21 May 2007, 6:42 Post subject: Jak wyglądają oczepiny? |
|
|
Niestety nie mam pojęcia jak one wyglądają i o której godzinie zwykle się ten zwyczaj zaczyna. Może mi boś podpowiecie?  |
|
| Back to top |
|
 |
Karolina8x początkujący

|
Posted: Thu 19 Jul 2007, 11:04 Post subject: |
|
|
niech ktos nam wytlumaczy co to sa te Oczepiny :O
pozdrawiam |
|
| Back to top |
|
 |
malinka81 kandydat

|
Posted: Thu 21 Feb 2008, 11:38 Post subject: |
|
|
oczepiny zazwyczaj odbywaja sie ok 24-tej lub przed wyjsciem Mlodej Pary Panna Mloda rzuca wtedy bukietem lub welonem do wszystkich samotnych panienek na weselu, ktora go zlapie ta bedzie szczesliwa mezatka lub najszyciej wyjdzie z obecnych panien za maz Pan Mlody rzuca mucha lub krawatem dla samotnych kawalerow i rowniez, ktory kawaler zlapie bedzie szczesliwy w malzenstwie lub najpredzej sposrod zebranych sie ozeni  |
|
| Back to top |
|
 |
m.a.r.t.a kandydat

|
Posted: Wed 19 Mar 2008, 16:50 Post subject: |
|
|
Oczepiny zaczynają się o północy i przeważnie trwają 30 minut, tak jak moja przedmówczyni powiedziała rzuca się welonem ewentualnie bukietem Panny Młodej, a później musznikiem Pana Młodego. Oczywiście zabaw jest o wiele więcej, orkiestra (dj) mają też niespodzianki przygotowane dla Młodych, ogólnie przy dobrze dobranych zabawach ubaw jest po same pachy. Bardzo lubię ten etap wesela.  _________________ |
|
| Back to top |
|
 |
dianicho maniak

|
Posted: Tue 25 Mar 2008, 13:05 Post subject: |
|
|
my mamy Dj wodzreja, który poprowadzi nam oczepiny - nie prawdą jest że trwają one 30 minut...
zgodnie z tym co on nam powiedział, czas trwania zależy od tego jaka jest średnia wieku osób na weselu i jak się bawią..
jeśli większość to osoby starsze, wiadomo, że nie będzie długiej zabawy - będzie mało panien i kawalerów itd..
ale tak jak my jesteśmy parą klasową, zapraszamy osoby z klasy, będzie około 50 osób młodych na 120osób, wiec dla 50 osób na pewno oczepiony będą trwały dłużej, bo to są praktycznie sami kawalerowie i panny..
czas trwania oczepin według naszego Dja waha się od 15 minut do 1 godziny.. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
dianicho maniak

|
Posted: Sat 29 Mar 2008, 13:15 Post subject: |
|
|
a zawsze najwięcej zależy od gości jeżeli oni nie beda chcieli sie bawic zaden wodzirej nie pomoze niestety  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
agbar uzależniony

|
Posted: Mon 14 Apr 2008, 20:22 Post subject: |
|
|
Nie rozmawiałam jeszcze z zespołem na temat oczepin. Ale jestem w tej komfortowej sytuacji, że ten sam zespół będzie na weselu mojej siostry za 3 miesiące. Zobaczę jak to wygląda i ewentualnie wprowadzę swoje poprawki. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
dorcia_pom początkujący

|
Posted: Tue 22 Apr 2008, 18:13 Post subject: :) |
|
|
A nasze oczepiny bedą bez przyśpiewek itp.i całe szczęście nie znosze tych glupich tekstów.... _________________ pl] [/url] |
|
| Back to top |
|
 |
agbar uzależniony

|
Posted: Tue 22 Apr 2008, 18:48 Post subject: |
|
|
Mój zespół zaproponował śpiewanie piosenek biesiadnych po północy p oczepinach. Ciekawe jak to będzie wyglądać. Ale z doświadczenia wiem, że ludzie przy biesiadnych bardzo dobrze się bawią. Własnie jestem w trakcie szukania propozycji zabaw na wesele i oczepiny. Polecam forum "Weselnik" na trojmiasto.pl _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
magdaberbec maniak

|
Posted: Tue 22 Apr 2008, 21:21 Post subject: |
|
|
a ja słyszałam i zauważyłam że nie każde towarzystwo lubi takie piosenki śpiewać. byłam na weselu gdzie typ chodził między gośćmi i zachęcał do śpiewu ale kiepsko się to udało. tak więc prowadzący musi umieć wyczuć czy goście są zainteresowani śpiewem czy jednak wolą słuchać i tańczyć. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce