Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Czekamy na nasze kochane Serduszko
Idź do strony 1, 2, 3 ... 44, 45, 46  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
oli_a
guru
guru

PostWysłany: Pią 25 Paź 2013, 15:30    Temat postu: Czekamy na nasze kochane Serduszko Odpowiedz z cytatem

No wiec i jawkoncu sie zabralam do zalozenia naszego watku uśmiech
Zacznijmy od poczatku...
Dowiedzielismy sie dokladnie w srode 12.06.13. Od jakiegos czasu strasznie bolaly mnie piersi i zaczelam sie zastanawiac co z tym @ ? Zebralam sie w koncu do sklepu i kupilam test... Pamietam do dzis, ze przezylam szok jakich malo Shocked Nie wiem skad ale nagle pojawily sie lzy, a pozniej to juz byl po prostu placz język Bez namyslu wzielam Telefon i dzwonie do P. Na poczatku niemoglam z siebie wydusic slowa, biedny az sie zmartwil ze cos sie stalo, a tu niespodzianka uśmiech Obiecal jak najszybciej wrocic z pracy. Razem poszlismy do apteki po jeszcze jeden test, ktory tez okazal sie pozytywny:

Nie bede tu owijac w bawelne, ze skakalam ze szczescia. Na poczatku byl wielki szok i strach. Chodzi o to, ze probowalismy juz w zeszlym roku i nic, zaczelam powoli myslec, ze moze cos jest z nami nie tak Confused Pozniej zaczelam wbijac sobie do glowy, ze z dzieckiem moze byc cos nie tak. Bylam u pierwszej lekarki (o ktorej marze aby tylko zapomniec), ktora potraktowala mnie jak ... doslownie brak slow. Zaczela gadac tylko o Jakis wadach genetycznych,aborcji itd. Z tego przerazenia, az slowa nie przechodzily mi przez gardlo, ale o tamtych wrazeniach nie chcemy juz pamietac. Tak czy siak, wiecej sie u niej nie pojawilam. Pierwszy okres ciazy kojarzy mi sie tylko z placzem i wydzwanianiem po lekarzach smutny Nikomu tego nie zycze.
Do mojego obecnego lekarza trafilam w 10 tc:

I to wlasnie wtedy czulam jak to Cale napiecie ze mnie schodzi. Od tej pory zaczelam o sobie myslec jak o mamie i cieszyc sie naszym malenstwem.
W 13 tc mielismy nasze pierwsze badanie genetyczne, ktore wykazalo ze na tym poziomie z dzidzia wszystko okej (NT 1,6). :

W 17 tc lekarz nadal twierdzil, ze nie widzi nic miedzy nozkami i spodziewamy sie dziewczynki. Nasza wiercipietka robila wszystko zeby sie nie ujawiniac Very Happy No wiec razem z dumnym tatusiem wybralismy sie na pierwsze skromne zakupki. Nie obylo sie oczywiscie bez pierwszej sukienusi uśmiech

W 20 tc, kolejna kontrola. Tu juz malenstwo wazylo Cale 380g lol Lekarz konczyl juz badanie, zostalo jeszcze zbadac pepowine, czy dziecko dostaje odpowiednia ilosc pokarmu. I tu w pewnym momencie szok... Nasz maluch ujawnil swoje prawdziew oblicze uśmiech dowiedzielismy sie, ze spodziewamy sie synia uśmiech P. az sie oczy zaswiecily. Ja przez droge powrotna do domu nie mowilam nic, nie to ze sie nie cieszylam, tylko przyzwyczailam sie do mysli o dziewczynce. 5 dni pozniej mialam kolejne badanie genetyczne, ktore rowniez potwierdzily plec. Maluch tak slodko otwieral buzke uśmiech

Dzis, dokladnie 24tc tez bylismy u lekarza. Z Malym wszystko w porzadku, wazy 803g Shocked Lekarz mowi ze bedzie spory, dlatego powoli zaczynam myslec o porodzie Wink Dostalam skierowanie na badanie cukru.
A oto nasz serce syniu serce :

Dodam jeszcze, ze P. jest ze mna za kazdym razem u lekarza, cieszy sie tak samo jak ja jak widzi naszego malego czlowieczka uśmiech Jeszcze w brzuszku mieszka, a juz pokazuje, ze bedzie rzadzil, ostatnio cos gadalismy, smialismy sie i bylo glosno, Maly sie chyba zdenerwowal, bo zaczal tak kopac, ze musialam rozpiac spodnie i usiasc język
Zakupowe szalenstwo juz mnie ogarnelo uśmiech nie przejde obok sklepu, zeby cos nie kupic uśmiech
Takze z niecierpliwoscia czekamy na ten Moment uśmiech

Oliver <3
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
atina
guru
guru

PostWysłany: Pią 25 Paź 2013, 15:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratuluję jeszcze raz i cieszę się z otwarcia wątku ciążowego uśmiechuśmiechŚliczny bobasek. Pamiętam to zdjęcie z 10 tyg. Miałam w tym samym czasie usg i tak samo dzidzi wyglądało uśmiech
Niech synuś rośnie zdrowo, dbaj o siebie kochana uśmiechuśmiech

Powrót do góry
Carla
guru
guru

PostWysłany: Pią 25 Paź 2013, 15:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulujęwykrzyknik Super fotki z usg, niesamowite, jak można podejrzeć maleństwo uśmiech A jakie robiłaś badania genetyczne? Usg genet., test Papp-a, coś jeszcze?
Powrót do góry
ola_b
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 25 Paź 2013, 15:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratuluję jeszcze raz uśmiech
guru
guru

PostWysłany: Pią 25 Paź 2013, 16:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cudowne zdjęcia! wesoły
Serdecznie gratuluję uśmiech
Rośnijcie zdrowo!

Powrót do góry
gaja_85
guru
guru

PostWysłany: Pią 25 Paź 2013, 16:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

raz jeszcze serdecznie gratuluję Very Happy
zdjęcia z USG będą pamiątką na całe życie
dbajcie teraz o siebie. Aaaa i gratuluję synusia Wink
guru
guru

PostWysłany: Pią 25 Paź 2013, 16:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oficjalnie gratuluję. Rośnijcie zdrowo Very Happy

a oli powiedz jeśli mogę spytać tutaj i w ogóle.. ustaliliście datę ślubu cywilnego pytajnik czy na razie wstrzymujecie się z decyzją i czekacie na czerwiec pytajnik chyba, że jestem nie na bieżąco i coś przegapiłam Embarassed

Powrót do góry
esc0011
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 25 Paź 2013, 16:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oficjalny wątek to oficjalnie gratuluję Wam synusia uśmiech zdjęcia USG super uśmiech pięknie maluszek na nich pozuje uśmiech
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 25 Paź 2013, 19:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Super zdjęcia z usg! Gratuluję oficjalnego wątku uśmiech

Powrót do góry
pluszak
guru
guru

PostWysłany: Pią 25 Paź 2013, 19:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aaaale masz tych fotek uśmiech

Oficjalnie gratuluję uśmiech Rośnijcie zdrowo uśmiech

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 44, 45, 46  Następny
Strona 1 z 46

Skocz do: