|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
oli_a guru

|
Wysłany: Pią 25 Paź 2013, 15:30 Temat postu: Czekamy na nasze kochane Serduszko |
|
|
No wiec i jawkoncu sie zabralam do zalozenia naszego watku
Zacznijmy od poczatku...
Dowiedzielismy sie dokladnie w srode 12.06.13. Od jakiegos czasu strasznie bolaly mnie piersi i zaczelam sie zastanawiac co z tym @ ? Zebralam sie w koncu do sklepu i kupilam test... Pamietam do dzis, ze przezylam szok jakich malo Nie wiem skad ale nagle pojawily sie lzy, a pozniej to juz byl po prostu placz Bez namyslu wzielam Telefon i dzwonie do P. Na poczatku niemoglam z siebie wydusic slowa, biedny az sie zmartwil ze cos sie stalo, a tu niespodzianka Obiecal jak najszybciej wrocic z pracy. Razem poszlismy do apteki po jeszcze jeden test, ktory tez okazal sie pozytywny:
Nie bede tu owijac w bawelne, ze skakalam ze szczescia. Na poczatku byl wielki szok i strach. Chodzi o to, ze probowalismy juz w zeszlym roku i nic, zaczelam powoli myslec, ze moze cos jest z nami nie tak Pozniej zaczelam wbijac sobie do glowy, ze z dzieckiem moze byc cos nie tak. Bylam u pierwszej lekarki (o ktorej marze aby tylko zapomniec), ktora potraktowala mnie jak ... doslownie brak slow. Zaczela gadac tylko o Jakis wadach genetycznych,aborcji itd. Z tego przerazenia, az slowa nie przechodzily mi przez gardlo, ale o tamtych wrazeniach nie chcemy juz pamietac. Tak czy siak, wiecej sie u niej nie pojawilam. Pierwszy okres ciazy kojarzy mi sie tylko z placzem i wydzwanianiem po lekarzach Nikomu tego nie zycze.
Do mojego obecnego lekarza trafilam w 10 tc:
I to wlasnie wtedy czulam jak to Cale napiecie ze mnie schodzi. Od tej pory zaczelam o sobie myslec jak o mamie i cieszyc sie naszym malenstwem.
W 13 tc mielismy nasze pierwsze badanie genetyczne, ktore wykazalo ze na tym poziomie z dzidzia wszystko okej (NT 1,6). :
W 17 tc lekarz nadal twierdzil, ze nie widzi nic miedzy nozkami i spodziewamy sie dziewczynki. Nasza wiercipietka robila wszystko zeby sie nie ujawiniac No wiec razem z dumnym tatusiem wybralismy sie na pierwsze skromne zakupki. Nie obylo sie oczywiscie bez pierwszej sukienusi
W 20 tc, kolejna kontrola. Tu juz malenstwo wazylo Cale 380g Lekarz konczyl juz badanie, zostalo jeszcze zbadac pepowine, czy dziecko dostaje odpowiednia ilosc pokarmu. I tu w pewnym momencie szok... Nasz maluch ujawnil swoje prawdziew oblicze dowiedzielismy sie, ze spodziewamy sie synia P. az sie oczy zaswiecily. Ja przez droge powrotna do domu nie mowilam nic, nie to ze sie nie cieszylam, tylko przyzwyczailam sie do mysli o dziewczynce. 5 dni pozniej mialam kolejne badanie genetyczne, ktore rowniez potwierdzily plec. Maluch tak slodko otwieral buzke
Dzis, dokladnie 24tc tez bylismy u lekarza. Z Malym wszystko w porzadku, wazy 803g Lekarz mowi ze bedzie spory, dlatego powoli zaczynam myslec o porodzie Dostalam skierowanie na badanie cukru.
A oto nasz syniu :
Dodam jeszcze, ze P. jest ze mna za kazdym razem u lekarza, cieszy sie tak samo jak ja jak widzi naszego malego czlowieczka Jeszcze w brzuszku mieszka, a juz pokazuje, ze bedzie rzadzil, ostatnio cos gadalismy, smialismy sie i bylo glosno, Maly sie chyba zdenerwowal, bo zaczal tak kopac, ze musialam rozpiac spodnie i usiasc
Zakupowe szalenstwo juz mnie ogarnelo nie przejde obok sklepu, zeby cos nie kupic
Takze z niecierpliwoscia czekamy na ten Moment  _________________ Patryk <3
Oliver <3
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
atina guru

|
Wysłany: Pią 25 Paź 2013, 15:36 Temat postu: |
|
|
Gratuluję jeszcze raz i cieszę się z otwarcia wątku ciążowego  Śliczny bobasek. Pamiętam to zdjęcie z 10 tyg. Miałam w tym samym czasie usg i tak samo dzidzi wyglądało
Niech synuś rośnie zdrowo, dbaj o siebie kochana   _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Carla guru

|
Wysłany: Pią 25 Paź 2013, 15:43 Temat postu: |
|
|
Gratuluję Super fotki z usg, niesamowite, jak można podejrzeć maleństwo A jakie robiłaś badania genetyczne? Usg genet., test Papp-a, coś jeszcze? |
|
Powrót do góry |
|
 |
ola_b maniak

|
Wysłany: Pią 25 Paź 2013, 15:45 Temat postu: |
|
|
Gratuluję jeszcze raz  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asiulaaa019 guru

|
Wysłany: Pią 25 Paź 2013, 16:11 Temat postu: |
|
|
cudowne zdjęcia!
Serdecznie gratuluję
Rośnijcie zdrowo! _________________

|
|
Powrót do góry |
|
 |
gaja_85 guru

|
Wysłany: Pią 25 Paź 2013, 16:19 Temat postu: |
|
|
raz jeszcze serdecznie gratuluję
zdjęcia z USG będą pamiątką na całe życie
dbajcie teraz o siebie. Aaaa i gratuluję synusia  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
oldziiaa guru

|
Wysłany: Pią 25 Paź 2013, 16:27 Temat postu: |
|
|
Oficjalnie gratuluję. Rośnijcie zdrowo
a oli powiedz jeśli mogę spytać tutaj i w ogóle.. ustaliliście datę ślubu cywilnego czy na razie wstrzymujecie się z decyzją i czekacie na czerwiec chyba, że jestem nie na bieżąco i coś przegapiłam  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
esc0011 uzależniony

|
Wysłany: Pią 25 Paź 2013, 16:29 Temat postu: |
|
|
Oficjalny wątek to oficjalnie gratuluję Wam synusia zdjęcia USG super pięknie maluszek na nich pozuje  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Martylda maniak

|
Wysłany: Pią 25 Paź 2013, 19:31 Temat postu: |
|
|
Super zdjęcia z usg! Gratuluję oficjalnego wątku  _________________
 |