Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Owocek miłości Kasi i J. :)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 50, 51, 52  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kasiorek
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 14 Lis 2012, 14:45    Temat postu: Owocek miłości Kasi i J. :) Odpowiedz z cytatem

Zebrałam się w końcu na założenie Naszego wątku.

Zacznę więc od samego początku: na początku był chaos... uśmiech Nie no żartuję.
Zacznę jeszcze raz.

Starania rozpoczęliśmy jakieś 2 miesiące przed ślubem. Od momentu kiedy Nasze myśli skierowane były ku dziecku, mój organizm zaczął płatać figle.
Plamiłam w środku cyklu i nawet trudno było zaobserwować, kiedy miałam dni płodne. Wszystko się rozstroiło.

Około 25 sierpnia powinnam była dostać okres.. Poczekałam 2 dni i zrobiłam test ciążowy. Nie denerwowałam się w oczekiwaniu na wynik, ponieważ byłam święcie przekonana o tym, że w tym cyklu nic nie wyjdzie. Bolały mnie piersi i brzuch dokładnie tak, jak przed najazdem "armii czerwonej". uśmiech

Kiedy Mąż wyszedł do pracy, szybko wstałam z łóżka i udałam się do łazienki. Po wykonaniu testu, położyłam go na szafeczce i dokończyłam poranną toaletę. Kiedy zerknęłam na okienko testowe, nie mogłam w to uwierzyć.

"2 kreski? Ale zaraz..... ta druga jakaś taka.. jasna? Poczekam jeszcze trochę.." Do sprawy podeszłam bardzo... technicznie.. Very Happy Poczekałam jeszcze jakieś 3-4 minuty i spojrzałam znowu...

"O masz! Będę maaaaaamą!" - Pomyślałam. uśmiech
Następnego dnia poczekałam aż Mąż przyjdzie z pracy. Zjedliśmy obiad, po czym zaciągnęłam go do Naszej sypialni, gdzie w komodzie miałam ukryte testy. uśmiech
Kazałam mu zamknąć oczy i wyciągnąć rękę. Niczego się nie spodziewał. Jego zaskoczenie było wielkie, gdy wytłumaczyłam mu co oznaczają te 2 kreseczki. Obydwoje wzruszyliśmy się bardzo...

W 12 tygodniu było troszkę nerwów gdy okazało się że zaczęłam plamić. Na szybko szukaliśmy gabinetu który, przyjął by mnie w niedzielę wieczorem.
Na monitorze zobaczyliśmy Nasze Maleństwo które radośnie podskakiwało wewnątrz swojego domku. Jakaż to była radość jak zobaczyliśmy że wszystko w porządku!
Maluszek na Naszych oczach ssał kciuk, bawił się swoimi stópkami i po każdym podskoku - zjeżdżał jak na zjeżdżalni.
Nawet Pani doktor zaczęła się śmiać, gdy zobaczyła jak Nasze Szczęście... kiwa główką jakby przytakiwało. uśmiech

A oto Nasze Słoneczko:

W między czasie trafiłam na świetnego lekarza prowadzącego. uśmiech Jestem bardzo zadowolona z wizyty u niego.
Zalecił żebym zgłosiła się na kolejną wizytę w 17 tygodniu. To już niedługo! Very Happy
Nie mogę się doczekać kolejnego badania USG. Może uda się podejrzeć płeć Naszego Bobo? - Zobaczymy.

cdn... oczko

Ostatnio zmieniony przez Kasiorek dnia Sro 14 Lis 2012, 14:48, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
gaja_85
guru
guru

PostWysłany: Sro 14 Lis 2012, 14:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasiorek oficjalnie już teraz gratuluję lol Widzę, że nastąpił kolejny wysyp ciężarówek język i dobrze

Rośnijcie zdrowo. Duuużo spokoju i radości Very Happy
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 14 Lis 2012, 15:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kolejne dobre wieści uśmiech Gratuluję uśmiech Trzymajcie się zdrowo uśmiech

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Ewa-Gdy
guru
guru

PostWysłany: Sro 14 Lis 2012, 15:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasiorku, strasznie się cieszę, że w końcu w pełni jesteś z Nami uśmiech
Gratulacje po raz kolejny. Informuj Nas na bieżąco uśmiech
guru
guru

PostWysłany: Sro 14 Lis 2012, 15:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No nareszcie macie Wasz wątek wykrzyknik Very Happy
Serdeczne i oficjalne już teraz gratulacje wesoły
Rośnijcie zdrowo Very Happy

Powrót do góry
loute
guru
guru

PostWysłany: Sro 14 Lis 2012, 16:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulacje uśmiech super fotka uśmiech nie denerwuj się plamieniami (tzn. zawsze lepiej lecieć do lekarza z każda bzdurą), bo to Cię tylko stresuje. ja miałam pojedyncze plamienia przez pierwsze 3-4 miesiące i okazało się, że tak tez może być i niektóre kobiety po prostu tak mają uśmiech ale też za każdym razem leciałam do lekarza język
życzę spokojnych 9 miesięcy i czekamy dalej na kolejne wiadomości uśmiech

Powrót do góry
blondyna142
guru
guru

PostWysłany: Sro 14 Lis 2012, 16:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gratulacje lol

Powrót do góry
agattt
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 14 Lis 2012, 16:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O, kolejny ciążowy wątek uśmiech Gratuluję przyszłej mamie!

Powrót do góry
limone
guru
guru

PostWysłany: Sro 14 Lis 2012, 16:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasiorek, gratulacje uśmiech
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 14 Lis 2012, 16:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękujemy za gratki! Miejmy nadzieję że pójdzie jakoś gładko, przy dobrym wietrze. oczko Dobrze jest tu być z Wami Dziewczyny! uśmiech

No to się pochwalę zakupami. Oto bryka dla naszego Smyka lol

Skuszeni promocją w jednym ze sklepów, kupiliśmy cały zestaw. uśmiech
+ adaptery i fotelik MaxiCosi CabrioFix.

Kupiliśmy też pierwsze ubranka (kilka bodziaków). Tak wcześnie zaczynamy, żeby nie zostać z wieloma zakupami przypadającymi na jedną wypłatę...

Dziewczyny? Jaki rozmiar kupować na początek?
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 1 z 52

Skocz do: