|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kasiorek uzależniony

|
Wysłany: Sro 14 Lis 2012, 14:45 Temat postu: Owocek miłości Kasi i J. :) |
|
|
Zebrałam się w końcu na założenie Naszego wątku.
Zacznę więc od samego początku: na początku był chaos... Nie no żartuję.
Zacznę jeszcze raz.
Starania rozpoczęliśmy jakieś 2 miesiące przed ślubem. Od momentu kiedy Nasze myśli skierowane były ku dziecku, mój organizm zaczął płatać figle.
Plamiłam w środku cyklu i nawet trudno było zaobserwować, kiedy miałam dni płodne. Wszystko się rozstroiło.
Około 25 sierpnia powinnam była dostać okres.. Poczekałam 2 dni i zrobiłam test ciążowy. Nie denerwowałam się w oczekiwaniu na wynik, ponieważ byłam święcie przekonana o tym, że w tym cyklu nic nie wyjdzie. Bolały mnie piersi i brzuch dokładnie tak, jak przed najazdem "armii czerwonej".
Kiedy Mąż wyszedł do pracy, szybko wstałam z łóżka i udałam się do łazienki. Po wykonaniu testu, położyłam go na szafeczce i dokończyłam poranną toaletę. Kiedy zerknęłam na okienko testowe, nie mogłam w to uwierzyć.
"2 kreski? Ale zaraz..... ta druga jakaś taka.. jasna? Poczekam jeszcze trochę.." Do sprawy podeszłam bardzo... technicznie.. Poczekałam jeszcze jakieś 3-4 minuty i spojrzałam znowu...
"O masz! Będę maaaaaamą!" - Pomyślałam.
Następnego dnia poczekałam aż Mąż przyjdzie z pracy. Zjedliśmy obiad, po czym zaciągnęłam go do Naszej sypialni, gdzie w komodzie miałam ukryte testy.
Kazałam mu zamknąć oczy i wyciągnąć rękę. Niczego się nie spodziewał. Jego zaskoczenie było wielkie, gdy wytłumaczyłam mu co oznaczają te 2 kreseczki. Obydwoje wzruszyliśmy się bardzo...
W 12 tygodniu było troszkę nerwów gdy okazało się że zaczęłam plamić. Na szybko szukaliśmy gabinetu który, przyjął by mnie w niedzielę wieczorem.
Na monitorze zobaczyliśmy Nasze Maleństwo które radośnie podskakiwało wewnątrz swojego domku. Jakaż to była radość jak zobaczyliśmy że wszystko w porządku!
Maluszek na Naszych oczach ssał kciuk, bawił się swoimi stópkami i po każdym podskoku - zjeżdżał jak na zjeżdżalni.
Nawet Pani doktor zaczęła się śmiać, gdy zobaczyła jak Nasze Szczęście... kiwa główką jakby przytakiwało.
A oto Nasze Słoneczko:
W między czasie trafiłam na świetnego lekarza prowadzącego. Jestem bardzo zadowolona z wizyty u niego.
Zalecił żebym zgłosiła się na kolejną wizytę w 17 tygodniu. To już niedługo!
Nie mogę się doczekać kolejnego badania USG. Może uda się podejrzeć płeć Naszego Bobo? - Zobaczymy.
cdn...  _________________

Ostatnio zmieniony przez Kasiorek dnia Sro 14 Lis 2012, 14:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
gaja_85 guru

|
Wysłany: Sro 14 Lis 2012, 14:47 Temat postu: |
|
|
Kasiorek oficjalnie już teraz gratuluję Widzę, że nastąpił kolejny wysyp ciężarówek i dobrze
Rośnijcie zdrowo. Duuużo spokoju i radości  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
annn maniak

Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 1883 Skąd: zawsze tam gdzie Ty :)
|
Wysłany: Sro 14 Lis 2012, 15:12 Temat postu: |
|
|
Kolejne dobre wieści Gratuluję Trzymajcie się zdrowo  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewa-Gdy guru

|
Wysłany: Sro 14 Lis 2012, 15:20 Temat postu: |
|
|
Kasiorku, strasznie się cieszę, że w końcu w pełni jesteś z Nami
Gratulacje po raz kolejny. Informuj Nas na bieżąco  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asiulaaa019 guru

|
Wysłany: Sro 14 Lis 2012, 15:42 Temat postu: |
|
|
No nareszcie macie Wasz wątek
Serdeczne i oficjalne już teraz gratulacje
Rośnijcie zdrowo  _________________

|
|
Powrót do góry |
|
 |
loute guru

|
Wysłany: Sro 14 Lis 2012, 16:13 Temat postu: |
|
|
Gratulacje super fotka nie denerwuj się plamieniami (tzn. zawsze lepiej lecieć do lekarza z każda bzdurą), bo to Cię tylko stresuje. ja miałam pojedyncze plamienia przez pierwsze 3-4 miesiące i okazało się, że tak tez może być i niektóre kobiety po prostu tak mają ale też za każdym razem leciałam do lekarza
życzę spokojnych 9 miesięcy i czekamy dalej na kolejne wiadomości  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
blondyna142 guru

|
Wysłany: Sro 14 Lis 2012, 16:18 Temat postu: |
|
|
gratulacje  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agattt moderator

|
Wysłany: Sro 14 Lis 2012, 16:26 Temat postu: |
|
|
O, kolejny ciążowy wątek Gratuluję przyszłej mamie! _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
limone guru

|
Wysłany: Sro 14 Lis 2012, 16:27 Temat postu: |
|
|
Kasiorek, gratulacje  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasiorek uzależniony

|
Wysłany: Sro 14 Lis 2012, 16:29 Temat postu: |
|
|
Dziękujemy za gratki! Miejmy nadzieję że pójdzie jakoś gładko, przy dobrym wietrze. Dobrze jest tu być z Wami Dziewczyny!
No to się pochwalę zakupami. Oto bryka dla naszego Smyka
Skuszeni promocją w jednym ze sklepów, kupiliśmy cały zestaw.
+ adaptery i fotelik MaxiCosi CabrioFix.
Kupiliśmy też pierwsze ubranka (kilka bodziaków). Tak wcześnie zaczynamy, żeby nie zostać z wieloma zakupami przypadającymi na jedną wypłatę...
Dziewczyny? Jaki rozmiar kupować na początek? _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|