|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Karolina1984 guru

|
Posted: Thu 15 Sep 2011, 13:06 Post subject: |
|
|
oj tam, ja na niektórych weselach nawet całkiem całkiem sie bawiłam przy disco polo i to mimo klasycznego muzycznego wykształcenia.
Żenujące w całej sprawie jest tylko to,że za te pieniądze ludzie mogli uratować swój dom przed ruiną............. |
|
| Back to top |
|
 |
Pralinka guru

|
Posted: Thu 15 Sep 2011, 13:12 Post subject: |
|
|
| Kasiek86 wrote: | bosze Pralinka to jeszcze takie wesela się "praktykuje". Mi się to kojarzy właśnie z filmem Wesele. A tego filmu bardzo nie lubię, bo uparcie twierdziłam,że jest on przesadnie przerysowany i prześmiewczy, no i że takie rzeczy się nie zdarzają... Jak to człowiek całe życie się uczy.... |
No niestety, film "Wesele" to dla mnie dramat, a nie komedia. Są tacy, którzy oglądają i nie widzą nic dziwnego w tym filmie. Wesele jak wesele, każdy robi je na swoim poziomie kultury, ale to pomieszanie przepychu ( suknia, samochód) i "wiochą" (brud, smród, alkohol, muzyka, zabawy) wyszło kiczowato. Wywalili tyle kasy na tak beznadziejną imprezę, a mogli za te pieniądze zrobić chociaż łazienkę w domu, założyć centralne ogrzewanie, czy okna wymienić żeby dzieci się nie przeziębiały. _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
| Back to top |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Posted: Thu 15 Sep 2011, 13:18 Post subject: |
|
|
| film jest tak naprawdę bardzo smutny............. |
|
| Back to top |
|
 |
annna guru

|
Posted: Tue 27 Dec 2011, 15:18 Post subject: |
|
|
temat trochę przycichł, ale ja też mam coś do opowiedzenia...
Byłam na weselu u koleżanki, na którym po oczepinach nowi Państwo Młodzi mieli zatańczyć... erotyczny taniec. Nie, to nie byli ludzie, którzy w ogóle są parą. To była młoda dziewczyna, która bardzo wczuła się w swoją rolę i zaczęła owijać się między nogami nowego Pana Młodego... rozpinała mu koszulę i zdjęła krawat... a on... był 60 letnim kawalerem, Włochem nieznającym polskiego, który nie za bardzo wiedział o co chodzi  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Marga guru

|
Posted: Tue 27 Dec 2011, 15:28 Post subject: |
|
|
Dla mnie to żenada. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego na moim weselu. W ogóle taki rodzaj zabawy mnie nie bawi. _________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
annna guru

|
Posted: Tue 27 Dec 2011, 15:54 Post subject: |
|
|
Dla mnie też. to nie było śmieszne nawet wtedy, gdy się to oglądało mając dobry, weselny nastrój
Wszystko zależy chyba od Państwa Młodych. My od razu zastrzegliśmy: "żadnego przebierania się w bobasy, biegania ze stanikami w rękach"... W ogóle uważam, że zabawy nie powinny być gwarantem dobrej zabawy gości (jakkolwiek to brzmi ). Zespół czy dj ma tak grać/puszczać taką muzykę, żeby ludzie tańczyli i bawili się dobrze bez uprzykrzania im wieczoru grami, w które wcale nie chcą się bawić... To trudne, wesele nie trwa przecież 2 godzin, ale według mnie tak właśnie powinno być Jedna czy dwie zabawy przy oczepinach, a potem to już takie integracyjne dla wszystkich, jak np. pociąg przez różne kraje, gdzie w Grecji tańczy się zorbę, a we Francji kankana (cancana?) I goście się wtedy zżyją bardziej i nie będzie takiej sytuacji, że 10 osób się bawi na środku, a 100 siedzi przy stolikach, patrzy i się nudzi  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Marga guru

|
Posted: Tue 27 Dec 2011, 16:10 Post subject: |
|
|
Tak samo myślę . I znając moich gości, średno śmieszne zabawy tylko będą ich drażniły. Jeśli jest odpowiednio charyzmatyczny zespół, da radę rozruszać publiczność bez jakichś wydumanych, nieśmiesznych zabaw. _________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
Alicjamedia uzależniony

|
Posted: Tue 27 Dec 2011, 18:40 Post subject: |
|
|
Byłem świadkiem oczepin, w której PM rzucała pudełeczka, w nich były karteczki z imionami PM, ale w jednym była też data ślubu i to oznaczało zwycięstwo w oczepinach, pech chciał, że trafiło się to małej dziewczynce, która po złapaniu ..poszła się bawić z rówieśnikami.
Trzeba było zorganizować oczepiny tradycyjne, a śledztwo w sprawie braku zwycięskiego losu rozwiązano dopiero kilka godzin później. _________________ alicjamedia.pl
Pozdrawiam |
|
| Back to top |
|
 |
miki005 bywalec

|
Posted: Tue 3 Apr 2012, 13:27 Post subject: |
|
|
Ostatnio na weselu widziałam taką zabawę: pięć par chłopak i dziewczyna, panowie siedzą na krzesłach panie stoją za nimi, zaba polega na tym że pani śpiewa kawałek piosenki np" szła dzieweczka..." i następnie pertner nabiera wody do buzi i spiewa to samo. Jak wodzirej powiedział na czym ma polegać zabawa to myślałam że będzie głupia, ale była bardzo śmieszna, i ci co się bawili i ci co obserwowali mieli niezły ubaw.  |
|
| Back to top |
|
 |
lauraire guru

|
Posted: Wed 13 Jun 2012, 11:12 Post subject: |
|
|
Jest mnóstwo żenujących zabaw, które nie rozumiem zbytnio co niby mają mieć na celu
np zabawa z bananem, który panowie wkładają między nogi i która dziewczyna szybciej go zje, albo panowie wkładają w rozporek butelkę, kobitki dostają szklankę wody i mają jak najszybciej butelkę napełnić.
Radziłabym unikać zabaw z podtekstem erotyczny, ze zmuszaniem gości do picia alkoholu - typu konkurs, która drużyna wypije szybciej flaszkę, oraz z wyłudzaniem od gości pieniędzy, typu zapłacić za zatańczenie z młodą lub młodym, czy zbieranie na wózek.
Wybierajcie takie zabawy w jakich sami chętnie wzięlibyście udział jako goście
Znalazłam fajną stronkę z zabawami polecanymi i tymi których należy unikać
http://www.slubomania.pl/index.php/zabawy-weselne |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce