Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

kontrowersyjne zabawy
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Oczepiny
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Karolina1984
guru
guru

PostPosted: Thu 15 Sep 2011, 13:06    Post subject: Reply with quote

oj tam, ja na niektórych weselach nawet całkiem całkiem sie bawiłam przy disco polo język i to mimo klasycznego muzycznego wykształcenia.
Żenujące w całej sprawie jest tylko to,że za te pieniądze ludzie mogli uratować swój dom przed ruiną.............
Back to top
View user's profile Send private message
Pralinka
guru
guru

PostPosted: Thu 15 Sep 2011, 13:12    Post subject: Reply with quote

Kasiek86 wrote:
bosze Pralinka to jeszcze takie wesela się "praktykuje". Mi się to kojarzy właśnie z filmem Wesele. A tego filmu bardzo nie lubię, bo uparcie twierdziłam,że jest on przesadnie przerysowany i prześmiewczy, no i że takie rzeczy się nie zdarzają... Rolling Eyes Jak to człowiek całe życie się uczy....

No niestety, film "Wesele" to dla mnie dramat, a nie komedia. Są tacy, którzy oglądają i nie widzą nic dziwnego w tym filmie. Wesele jak wesele, każdy robi je na swoim poziomie kultury, ale to pomieszanie przepychu ( suknia, samochód) i "wiochą" (brud, smród, alkohol, muzyka, zabawy) wyszło kiczowato. Wywalili tyle kasy na tak beznadziejną imprezę, a mogli za te pieniądze zrobić chociaż łazienkę w domu, założyć centralne ogrzewanie, czy okna wymienić żeby dzieci się nie przeziębiały.

Back to top
Karolina1984
guru
guru

PostPosted: Thu 15 Sep 2011, 13:18    Post subject: Reply with quote

film jest tak naprawdę bardzo smutny.............
Back to top
annna
guru
guru

PostPosted: Tue 27 Dec 2011, 15:18    Post subject: Reply with quote

temat trochę przycichł, ale ja też mam coś do opowiedzenia... oczko
Byłam na weselu u koleżanki, na którym po oczepinach nowi Państwo Młodzi mieli zatańczyć... erotyczny taniec. Nie, to nie byli ludzie, którzy w ogóle są parą. To była młoda dziewczyna, która bardzo wczuła się w swoją rolę i zaczęła owijać się między nogami nowego Pana Młodego... rozpinała mu koszulę i zdjęła krawat... a on... był 60 letnim kawalerem, Włochem nieznającym polskiego, który nie za bardzo wiedział o co chodzi lol

Back to top
Marga
guru
guru

PostPosted: Tue 27 Dec 2011, 15:28    Post subject: Reply with quote

Dla mnie to żenada. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego na moim weselu. W ogóle taki rodzaj zabawy mnie nie bawi.

Back to top
annna
guru
guru

PostPosted: Tue 27 Dec 2011, 15:54    Post subject: Reply with quote

Dla mnie też. to nie było śmieszne nawet wtedy, gdy się to oglądało mając dobry, weselny nastrój oczko
Wszystko zależy chyba od Państwa Młodych. My od razu zastrzegliśmy: "żadnego przebierania się w bobasy, biegania ze stanikami w rękach"... W ogóle uważam, że zabawy nie powinny być gwarantem dobrej zabawy gości (jakkolwiek to brzmi oczko ). Zespół czy dj ma tak grać/puszczać taką muzykę, żeby ludzie tańczyli i bawili się dobrze bez uprzykrzania im wieczoru grami, w które wcale nie chcą się bawić... To trudne, wesele nie trwa przecież 2 godzin, ale według mnie tak właśnie powinno być uśmiech Jedna czy dwie zabawy przy oczepinach, a potem to już takie integracyjne dla wszystkich, jak np. pociąg przez różne kraje, gdzie w Grecji tańczy się zorbę, a we Francji kankana (cancana?) uśmiech I goście się wtedy zżyją bardziej i nie będzie takiej sytuacji, że 10 osób się bawi na środku, a 100 siedzi przy stolikach, patrzy i się nudzi uśmiech

Back to top
Marga
guru
guru

PostPosted: Tue 27 Dec 2011, 16:10    Post subject: Reply with quote

Tak samo myślę uśmiech. I znając moich gości, średno śmieszne zabawy tylko będą ich drażniły. Jeśli jest odpowiednio charyzmatyczny zespół, da radę rozruszać publiczność bez jakichś wydumanych, nieśmiesznych zabaw.

Back to top
Alicjamedia
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Tue 27 Dec 2011, 18:40    Post subject: Reply with quote

Byłem świadkiem oczepin, w której PM rzucała pudełeczka, w nich były karteczki z imionami PM, ale w jednym była też data ślubu i to oznaczało zwycięstwo w oczepinach, pech chciał, że trafiło się to małej dziewczynce, która po złapaniu ..poszła się bawić z rówieśnikami.
Trzeba było zorganizować oczepiny tradycyjne, a śledztwo w sprawie braku zwycięskiego losu rozwiązano dopiero kilka godzin później.
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
miki005
bywalec
bywalec

PostPosted: Tue 3 Apr 2012, 13:27    Post subject: Reply with quote

Ostatnio na weselu widziałam taką zabawę: pięć par chłopak i dziewczyna, panowie siedzą na krzesłach panie stoją za nimi, zaba polega na tym że pani śpiewa kawałek piosenki np" szła dzieweczka..." i następnie pertner nabiera wody do buzi i spiewa to samo. Jak wodzirej powiedział na czym ma polegać zabawa to myślałam że będzie głupia, ale była bardzo śmieszna, i ci co się bawili i ci co obserwowali mieli niezły ubaw. Very Happy
Back to top
lauraire
guru
guru

PostPosted: Wed 13 Jun 2012, 11:12    Post subject: Reply with quote

Jest mnóstwo żenujących zabaw, które nie rozumiem zbytnio co niby mają mieć na celu pytajnik

np zabawa z bananem, który panowie wkładają między nogi i która dziewczyna szybciej go zje, albo panowie wkładają w rozporek butelkę, kobitki dostają szklankę wody i mają jak najszybciej butelkę napełnić.

Radziłabym unikać zabaw z podtekstem erotyczny, ze zmuszaniem gości do picia alkoholu - typu konkurs, która drużyna wypije szybciej flaszkę, oraz z wyłudzaniem od gości pieniędzy, typu zapłacić za zatańczenie z młodą lub młodym, czy zbieranie na wózek.

Wybierajcie takie zabawy w jakich sami chętnie wzięlibyście udział jako goście uśmiech

Znalazłam fajną stronkę z zabawami polecanymi i tymi których należy unikać uśmiech

http://www.slubomania.pl/index.php/zabawy-weselne
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Oczepiny All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  Next
Page 23 of 27

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce