|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Smużka maniak

|
Posted: Fri 3 Feb 2012, 19:32 Post subject: |
|
|
Mi się marzy springer spaniel, whippet, papillon, pudel (ten wielki) i jeszcze parę innych, ale i tak do śmierci będę mieć tylko PONy, a reszta w wiecznych planach.
Co do kotów - Chciałabym jeszcze jednego kiedyś.
Ale nie wiem, czy drugiego RAGa, czy inną rasę dla odmiany.  _________________ Ślub cywilny
Ślub kościelny
 |
|
| Back to top |
|
 |
Kasiek86 guru

|
Posted: Fri 3 Feb 2012, 19:50 Post subject: |
|
|
Z psich ras to dog niemiecki.
z kocich nie mam pojęcia (jeszcze), ale chciałabym takiego kota o "psim" charakterze. No i podobają mi się trikolory  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Juliette guru

|
Posted: Fri 3 Feb 2012, 21:31 Post subject: |
|
|
Podobno koty syberyjskie mają właśnie takie "psie" charaktery A dodatkowo są dużo mniej uczulające od innych ras. _________________
   |
|
| Back to top |
|
 |
ewaluna uzależniony

|
Posted: Sat 4 Feb 2012, 6:12 Post subject: |
|
|
Kota chciałabym z adopcji,ważne,aby był cały biały bez znaczeń. Przymierzałam się już do adopcji pewnego białego kotka z zaburzeniami neurologicznymi...ale niestety.Mój pies ma silnie rozwinięty instynkt łowiecki i na próby oswojenia z kotem reagował wzmożoną chęcią zapolowania.
Po przeprowadzce do innego miejsca planuję jeszcze 2 psy(2 suki)  |
|
| Back to top |
|
 |
Smużka maniak

|
Posted: Sat 4 Feb 2012, 14:33 Post subject: |
|
|
Do mnie parę osób miało/ma żal, że KUPILIŚMY kota, zamiast adoptować bidę.
Ale ja nie miałam nigdy wcześniej kota.
"Standardowego" kociego charakteru nie lubię.
Chciałam mieć pewność, że trafi mi się zwierzę o pożądanym przeze mnie charakterze (łagodne! , spokojne, lubiące pieszczoty, takie trochę "psie"). Wybrałam rasę, hodowlę. Poznałam charaktery kotów w hodowli.  _________________ Ślub cywilny
Ślub kościelny
 |
|
| Back to top |
|
 |
Sandra88 guru

|
Posted: Sat 4 Feb 2012, 22:42 Post subject: |
|
|
| pati_com wrote: |
Po slubie planuje chcialabym kupic beagla will see.. |
Mój K ma beagle i to prawda ze to są psy z charakterkiem niemożna ich zostawić samych w domu dłużej niż 2-3 godziny, są strasznie uparte i raczej robią to co one chcą a nie to co ty byś chciała. Wymagają długich aktywnych spacerów. |
|
| Back to top |
|
 |
pati_com gaduła

|
Posted: Sun 5 Feb 2012, 8:43 Post subject: |
|
|
| Sandra88 wrote: | | pati_com wrote: |
Mój K ma beagle i to prawda ze to są psy z charakterkiem niemożna ich zostawić samych w domu dłużej niż 2-3 godziny, są strasznie uparte i raczej robią to co one chcą a nie to co ty byś chciała. Wymagają długich aktywnych spacerów. |
Jezeli okaze sie tak samo uparty jak ja to juz w ogole
Nasz przyszly domek otaczaja lasy i pola, wiec o spacery sie nie martwie gorzej bedzie z tym zostawianiem go w domu.. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
ewaluna uzależniony

|
Posted: Sun 5 Feb 2012, 9:04 Post subject: |
|
|
| Smużka wrote: | Do mnie parę osób miało/ma żal, że KUPILIŚMY kota, zamiast adoptować bidę.
Ale ja nie miałam nigdy wcześniej kota.
"Standardowego" kociego charakteru nie lubię.
Chciałam mieć pewność, że trafi mi się zwierzę o pożądanym przeze mnie charakterze (łagodne! , spokojne, lubiące pieszczoty, takie trochę "psie"). Wybrałam rasę, hodowlę. Poznałam charaktery kotów w hodowli.  |
Smużka! nie napisałam o adopcji aby Ciebie zdyskredytować
Mam psa z rodowodem,ponieważ jest to trudna w wychowaniu rasa i chciałam mieć pewność,że zadbano o właściwy socjal,że geny nie niosą agresji...Byłam zakochana w tej rasie wiele lat nim kupiłam jej przedstawiciela i dlatego się zdecydowałam na psa z rodowodem-aby temperament był jak najbliższy wzorca.
Kolejny jeden pies bedzie z rodowodem (tez specyficzne i dosc niebezpieczne rasy),drugi z adopcji podobnie jak kot.Bo chcę pomóc,niczego nie oczekuję -swoje marzenia juz zrealizowałam  |
|
| Back to top |
|
 |
Sandra88 guru

|
Posted: Sun 5 Feb 2012, 14:12 Post subject: |
|
|
| pati_com wrote: | | Sandra88 wrote: | | pati_com wrote: |
Nasz przyszly domek otaczaja lasy i pola, wiec o spacery sie nie martwie gorzej bedzie z tym zostawianiem go w domu.. |
Powiem ci że spacery po lecie z tym psem to nie do końca dobry pomysł bo to pies gończy, ma bardzo dobry węch i jak coś zwęszy to ty już go na smyczy nie utrzymasz Nic nie pomogą krzyki i wołania za nim bo on jak złapie trop to zaczyna szczekać i wyć jednocześnie i sam siebie zagłusza. |
|
| Back to top |
|
 |
Natalia_2013 uzależniony

Joined: 14 Jan 2012 Posts: 584 Location: Legionowo (Warszawa)
|
Posted: Sun 5 Feb 2012, 15:28 Post subject: |
|
|
| Sandra88 wrote: | | pati_com wrote: | | Sandra88 wrote: | | pati_com wrote: |
Nasz przyszly domek otaczaja lasy i pola, wiec o spacery sie nie martwie gorzej bedzie z tym zostawianiem go w domu.. |
Powiem ci że spacery po lecie z tym psem to nie do końca dobry pomysł bo to pies gończy, ma bardzo dobry węch i jak coś zwęszy to ty już go na smyczy nie utrzymasz Nic nie pomogą krzyki i wołania za nim bo on jak złapie trop to zaczyna szczekać i wyć jednocześnie i sam siebie zagłusza. |
Bez przesady, z dobrze wychowanym psem nie ma problemów - aż takich. Szkolenie, tresura i można chodzić na spacery po lasach! _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce