Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Kocie sprawy
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 32, 33, 34  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Zwierzyniec
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Smużka
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 3 Lut 2012, 19:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi się marzy springer spaniel, whippet, papillon, pudel (ten wielki) i jeszcze parę innych, ale i tak do śmierci będę mieć tylko PONy, a reszta w wiecznych planach. oczko

Co do kotów - Chciałabym jeszcze jednego kiedyś.
Ale nie wiem, czy drugiego RAGa, czy inną rasę dla odmiany. Cool

Ślub kościelny
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kasiek86
guru
guru

PostWysłany: Pią 3 Lut 2012, 19:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z psich ras to dog niemiecki.
z kocich nie mam pojęcia (jeszcze), ale chciałabym takiego kota o "psim" charakterze. No i podobają mi się trikolory lol

Powrót do góry
Juliette
guru
guru

PostWysłany: Pią 3 Lut 2012, 21:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podobno koty syberyjskie mają właśnie takie "psie" charaktery Smile A dodatkowo są dużo mniej uczulające od innych ras.
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sob 4 Lut 2012, 6:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kota chciałabym z adopcji,ważne,aby był cały biały bez znaczeń. Embarassed Przymierzałam się już do adopcji pewnego białego kotka z zaburzeniami neurologicznymi...ale niestety.Mój pies ma silnie rozwinięty instynkt łowiecki i na próby oswojenia z kotem reagował wzmożoną chęcią zapolowania.

Po przeprowadzce do innego miejsca planuję jeszcze 2 psy(2 suki) Embarassed
Powrót do góry
Smużka
maniak
maniak

PostWysłany: Sob 4 Lut 2012, 14:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do mnie parę osób miało/ma żal, że KUPILIŚMY kota, zamiast adoptować bidę.
Ale ja nie miałam nigdy wcześniej kota.
"Standardowego" kociego charakteru nie lubię.
Chciałam mieć pewność, że trafi mi się zwierzę o pożądanym przeze mnie charakterze (łagodne!wykrzyknik, spokojne, lubiące pieszczoty, takie trochę "psie"). Wybrałam rasę, hodowlę. Poznałam charaktery kotów w hodowli. uśmiech

Ślub kościelny
Powrót do góry
Sandra88
guru
guru

PostWysłany: Sob 4 Lut 2012, 22:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pati_com napisał:

Po slubie planuje chcialabym kupic beagla Very Happy will see..

Mój K ma beagle i to prawda ze to są psy z charakterkiem niemożna ich zostawić samych w domu dłużej niż 2-3 godziny, są strasznie uparte i raczej robią to co one chcą a nie to co ty byś chciała. Wymagają długich aktywnych spacerów.
Powrót do góry
pati_com
gaduła
gaduła

PostWysłany: Nie 5 Lut 2012, 8:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sandra88 napisał:
pati_com napisał:

Mój K ma beagle i to prawda ze to są psy z charakterkiem niemożna ich zostawić samych w domu dłużej niż 2-3 godziny, są strasznie uparte i raczej robią to co one chcą a nie to co ty byś chciała. Wymagają długich aktywnych spacerów.

Jezeli okaze sie tak samo uparty jak ja to juz w ogole Rolling Eyes
Nasz przyszly domek otaczaja lasy i pola, wiec o spacery sie nie martwie uśmiech gorzej bedzie z tym zostawianiem go w domu..

Powrót do góry
ewaluna
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Nie 5 Lut 2012, 9:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smużka napisał:
Do mnie parę osób miało/ma żal, że KUPILIŚMY kota, zamiast adoptować bidę.
Ale ja nie miałam nigdy wcześniej kota.
"Standardowego" kociego charakteru nie lubię.
Chciałam mieć pewność, że trafi mi się zwierzę o pożądanym przeze mnie charakterze (łagodne!wykrzyknik, spokojne, lubiące pieszczoty, takie trochę "psie"). Wybrałam rasę, hodowlę. Poznałam charaktery kotów w hodowli. uśmiech

Smużka! nie napisałam o adopcji aby Ciebie zdyskredytować Very Happy
Mam psa z rodowodem,ponieważ jest to trudna w wychowaniu rasa i chciałam mieć pewność,że zadbano o właściwy socjal,że geny nie niosą agresji...Byłam zakochana w tej rasie wiele lat nim kupiłam jej przedstawiciela i dlatego się zdecydowałam na psa z rodowodem-aby temperament był jak najbliższy wzorca.

Kolejny jeden pies bedzie z rodowodem (tez specyficzne i dosc niebezpieczne rasy),drugi z adopcji podobnie jak kot.Bo chcę pomóc,niczego nie oczekuję -swoje marzenia juz zrealizowałam Very Happy
Powrót do góry
Sandra88
guru
guru

PostWysłany: Nie 5 Lut 2012, 14:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pati_com napisał:
Sandra88 napisał:
pati_com napisał:

Nasz przyszly domek otaczaja lasy i pola, wiec o spacery sie nie martwie uśmiech gorzej bedzie z tym zostawianiem go w domu..

Powiem ci że spacery po lecie z tym psem to nie do końca dobry pomysł bo to pies gończy, ma bardzo dobry węch i jak coś zwęszy to ty już go na smyczy nie utrzymasz Nic nie pomogą krzyki i wołania za nim bo on jak złapie trop to zaczyna szczekać i wyć jednocześnie i sam siebie zagłusza.
Powrót do góry
Natalia_2013
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Nie 5 Lut 2012, 15:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sandra88 napisał:
pati_com napisał:
Sandra88 napisał:
pati_com napisał:

Powiem ci że spacery po lecie z tym psem to nie do końca dobry pomysł bo to pies gończy, ma bardzo dobry węch i jak coś zwęszy to ty już go na smyczy nie utrzymasz Nic nie pomogą krzyki i wołania za nim bo on jak złapie trop to zaczyna szczekać i wyć jednocześnie i sam siebie zagłusza.

Bez przesady, z dobrze wychowanym psem nie ma problemów - aż takich. Szkolenie, tresura i można chodzić na spacery po lasach!

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Zwierzyniec Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 32, 33, 34  Następny
Strona 6 z 34

Skocz do: