Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Rodziców nie interesuje nasz ślub :-( dlaczego?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nheledore
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 24 Paź 2011, 11:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karolina1984 napisał:
Poniekąd dlaej jestem- zapaliłam się troszeczkę do samej idei organizacji, ale dalej nie wiem, jak w ogóle przeżyję samo wesele Shocked

Jak to jak? Obtańczysz wszystkich wujków, wszelkich kawelerów itd... język

Poważnie mówiąc to TWOJE wesele, więc zabawie nadajesz tempa i rytmu Ty (no i Twój P. język ). Będziesz mieć super kapelę, sama kiedyś grałaś, więc możesz im powiedzieć, co chcesz usłyszeć na weselichu (na bank masz ukochane kawałki jakieś). Nie lubisz zabaw- nie będzie takowych. Lubisz- będą.
Mnie się wydaje, że własne wesele leci w zastraszająco szybkim tempie (co już mnie wścieka, jak sobie pomyślę o tym, że tyle przygotowań, stresów, planów etc. a tu kilka godzin i po wszystkim uśmiech ). Poza tym, będziesz wtedy świeżutką ŻONĄ, takie emocje pewnie tak szybko nie opadają i na fali tego wszystkiego przeżyjesz oczko
I będziesz wołać: "jeeeeeeszcze bym chciała" oczko
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Micia
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sro 30 Lis 2011, 22:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny co myślicie , ojciec mojego J. narobił nam strasznych kłopotów i jest nam winien sporą sumę pieniędzy ( połowę kosztów wesela ) . Poprosiliśmy , żeby się z nami rozliczył , ale " tatuś " stwierdził , że jesteśmy bogaci to co to dla nas pytajnik Za półtora roku nasz ślub mój J. nie chce nawet słyszeć o tym żeby ojca zapraszać , ja uważam , że zaprosić wypada ( chociaż wolałabym go nie oglądać ) .
Co Wy radzicie pytajnik
shadow's wife
guru
guru

PostWysłany: Sro 30 Lis 2011, 22:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co to ma za znaczenie, czy jesteście bogaci czy nie... Długi się spłaca, jakie by nie były. Ale to tylko moje zdanie.

Powrót do góry
Sandra88
guru
guru

PostWysłany: Sro 30 Lis 2011, 22:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja chyba bym po takim czymś go nie zaprosiła, chociaż zależy jakie macie przez niego kłopoty i na co były mu potrzebne te pieniądze.
Powrót do góry
serduszkox
guru
guru

PostWysłany: Sro 30 Lis 2011, 22:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sandra88 napisał:
ja chyba bym po takim czymś go nie zaprosiła, chociaż zależy jakie macie przez niego kłopoty i na co były mu potrzebne te pieniądze.

dokładnie tak !
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Sro 30 Lis 2011, 23:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zmuś go do oddania pieniędzy
wykrzyknik To skrajne chamstwo !
I naucz się jednej rzeczy - NIGDY nie pożycza się kasy rodzinie. Kiedyś P pożyczył bratu - myslisz,że cokolwiek z tego zobaczył?
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 1 Gru 2011, 9:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karolina1984 napisał:

I naucz się jednej rzeczy - NIGDY nie pożycza się kasy rodzinie. Kiedyś P pożyczył bratu - myslisz,że cokolwiek z tego zobaczył?
Karolino z tego co się orientuję to chyba sami pożyczacie kasę na wesele od brata... oczko

Ja nie wyobrażam sobie nie pożyczyć pieniędzy rodzicom czy rodzenstwu w potrzebie, Choć prawdą jest to, że ludziom z którymi jesteśmy blisko ciężko jest pożyczać, gdyż potem głupio nam domagać się o swoje, choć mamy do tego święte prawo.

Powrót do góry
(=KaLinka=)
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 1 Gru 2011, 9:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

agattt napisał:
Karolina1984 napisał:

Karolino z tego co się orientuję to chyba sami pożyczacie kasę na wesele od brata... oczko

Ja nie wyobrażam sobie nie pożyczyć pieniędzy rodzicom czy rodzenstwu w potrzebie, Choć prawdą jest to, że ludziom z którymi jesteśmy blisko ciężko jest pożyczać, gdyż potem głupio nam domagać się o swoje, choć mamy do tego święte prawo.
święta racja !
my też mamy czasami takie sytuacje. Jednak znajomym nie pożyczamy choćby się paliło i waliło. ( no może przesadzam bo gdyby to była wyższa konieczność to ok ale jak jej nie ma to nie pożyczamy)
guru
guru

PostWysłany: Czw 1 Gru 2011, 9:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lepiej pożyczyć znajomym, prędzej oddadzą niż rodzina. Wiecie, co P usłyszał od żony swojego brata, jak się zaczął upominać o resztę swojego długu, czyli wtedy 4000zł? "Piotrek, no ale ty jesteś bezczelny, przecież my nie mamy pieniędzy, no to ci nie oddamy".
Wow.
Widzicie jakie to proste?

No tak, my sami pożyczamy język Ale to jest taka sytuacja że wiesz, pożyczymy we wtorek, w niedzielę rano oddamy język
Jak słyszysz od kogoś z rodziny "oddam ci , jak będę miał"- znaczy,że NIGDY nie odda
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 1 Gru 2011, 12:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W zasadzie to myśmy mu dobrowolnie niczego nie dawali . Po prostu on wcześniej mieszkał w mieszkaniu mojej świętej pamięci teściowej . Zrobił zadłużenie na energię elektryczną . Zapłaciliśmy wszystkie zaległe rachunki i darowaliśmy mu to . A potem jak przyszli wymieniać liczniki to okazało się że w liczniku ktoś grzebał . I za to dostaliśmy karę . I za to chcieliśmy żeby zapłacił . On nas olał komornik wlazł nam na konto i chcąc nie chcąc spłaciliśmy jego karę .
Gdyby nie miał tych pieniędzy , to ok rozumiem trudno , stało się . Ale ma ładną emeryturę , własne mieszkanie . Mógłby w ratach nam oddawać . A żeby było śmieszniej , w ubiegłym roku mój przyszły teść brał ślub i miał na to pieniądze i na wesele też miał .
Ech dziwny człowiek .
A teraz klops , może w kopertę nam włoży te pieniądze pytajnik
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 7 z 8

Skocz do: