|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nheledore moderator

|
Wysłany: Pon 24 Paź 2011, 11:50 Temat postu: |
|
|
Karolina1984 napisał: | Poniekąd dlaej jestem- zapaliłam się troszeczkę do samej idei organizacji, ale dalej nie wiem, jak w ogóle przeżyję samo wesele  |
Jak to jak? Obtańczysz wszystkich wujków, wszelkich kawelerów itd...
Poważnie mówiąc to TWOJE wesele, więc zabawie nadajesz tempa i rytmu Ty (no i Twój P. ). Będziesz mieć super kapelę, sama kiedyś grałaś, więc możesz im powiedzieć, co chcesz usłyszeć na weselichu (na bank masz ukochane kawałki jakieś). Nie lubisz zabaw- nie będzie takowych. Lubisz- będą.
Mnie się wydaje, że własne wesele leci w zastraszająco szybkim tempie (co już mnie wścieka, jak sobie pomyślę o tym, że tyle przygotowań, stresów, planów etc. a tu kilka godzin i po wszystkim ). Poza tym, będziesz wtedy świeżutką ŻONĄ, takie emocje pewnie tak szybko nie opadają i na fali tego wszystkiego przeżyjesz
I będziesz wołać: "jeeeeeeszcze bym chciała"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Micia kandydat

|
Wysłany: Sro 30 Lis 2011, 22:32 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny co myślicie , ojciec mojego J. narobił nam strasznych kłopotów i jest nam winien sporą sumę pieniędzy ( połowę kosztów wesela ) . Poprosiliśmy , żeby się z nami rozliczył , ale " tatuś " stwierdził , że jesteśmy bogaci to co to dla nas Za półtora roku nasz ślub mój J. nie chce nawet słyszeć o tym żeby ojca zapraszać , ja uważam , że zaprosić wypada ( chociaż wolałabym go nie oglądać ) .
Co Wy radzicie  _________________ suwaczek w portalu Ślub-Wesele.pl</a>
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
shadow's wife guru

|
Wysłany: Sro 30 Lis 2011, 22:34 Temat postu: |
|
|
Co to ma za znaczenie, czy jesteście bogaci czy nie... Długi się spłaca, jakie by nie były. Ale to tylko moje zdanie. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sandra88 guru

|
Wysłany: Sro 30 Lis 2011, 22:36 Temat postu: |
|
|
ja chyba bym po takim czymś go nie zaprosiła, chociaż zależy jakie macie przez niego kłopoty i na co były mu potrzebne te pieniądze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
serduszkox guru

|
Wysłany: Sro 30 Lis 2011, 22:53 Temat postu: |
|
|
Sandra88 napisał: | ja chyba bym po takim czymś go nie zaprosiła, chociaż zależy jakie macie przez niego kłopoty i na co były mu potrzebne te pieniądze. |
dokładnie tak ! _________________ Pewności nie ma, ale jest szansa..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Sro 30 Lis 2011, 23:58 Temat postu: |
|
|
zmuś go do oddania pieniędzy
To skrajne chamstwo !
I naucz się jednej rzeczy - NIGDY nie pożycza się kasy rodzinie. Kiedyś P pożyczył bratu - myslisz,że cokolwiek z tego zobaczył? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agattt moderator

|
Wysłany: Czw 1 Gru 2011, 9:14 Temat postu: |
|
|
Karolina1984 napisał: |
I naucz się jednej rzeczy - NIGDY nie pożycza się kasy rodzinie. Kiedyś P pożyczył bratu - myslisz,że cokolwiek z tego zobaczył? | Karolino z tego co się orientuję to chyba sami pożyczacie kasę na wesele od brata...
Ja nie wyobrażam sobie nie pożyczyć pieniędzy rodzicom czy rodzenstwu w potrzebie, Choć prawdą jest to, że ludziom z którymi jesteśmy blisko ciężko jest pożyczać, gdyż potem głupio nam domagać się o swoje, choć mamy do tego święte prawo. _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
(=KaLinka=) maniak

|
Wysłany: Czw 1 Gru 2011, 9:25 Temat postu: |
|
|
agattt napisał: | Karolina1984 napisał: |
I naucz się jednej rzeczy - NIGDY nie pożycza się kasy rodzinie. Kiedyś P pożyczył bratu - myslisz,że cokolwiek z tego zobaczył? | Karolino z tego co się orientuję to chyba sami pożyczacie kasę na wesele od brata...
Ja nie wyobrażam sobie nie pożyczyć pieniędzy rodzicom czy rodzenstwu w potrzebie, Choć prawdą jest to, że ludziom z którymi jesteśmy blisko ciężko jest pożyczać, gdyż potem głupio nam domagać się o swoje, choć mamy do tego święte prawo. | święta racja !
my też mamy czasami takie sytuacje. Jednak znajomym nie pożyczamy choćby się paliło i waliło. ( no może przesadzam bo gdyby to była wyższa konieczność to ok ale jak jej nie ma to nie pożyczamy) _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Czw 1 Gru 2011, 9:57 Temat postu: |
|
|
Lepiej pożyczyć znajomym, prędzej oddadzą niż rodzina. Wiecie, co P usłyszał od żony swojego brata, jak się zaczął upominać o resztę swojego długu, czyli wtedy 4000zł? "Piotrek, no ale ty jesteś bezczelny, przecież my nie mamy pieniędzy, no to ci nie oddamy".
Wow.
Widzicie jakie to proste?
No tak, my sami pożyczamy Ale to jest taka sytuacja że wiesz, pożyczymy we wtorek, w niedzielę rano oddamy
Jak słyszysz od kogoś z rodziny "oddam ci , jak będę miał"- znaczy,że NIGDY nie odda _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Micia kandydat

|
Wysłany: Czw 1 Gru 2011, 12:54 Temat postu: |
|
|
W zasadzie to myśmy mu dobrowolnie niczego nie dawali . Po prostu on wcześniej mieszkał w mieszkaniu mojej świętej pamięci teściowej . Zrobił zadłużenie na energię elektryczną . Zapłaciliśmy wszystkie zaległe rachunki i darowaliśmy mu to . A potem jak przyszli wymieniać liczniki to okazało się że w liczniku ktoś grzebał . I za to dostaliśmy karę . I za to chcieliśmy żeby zapłacił . On nas olał komornik wlazł nam na konto i chcąc nie chcąc spłaciliśmy jego karę .
Gdyby nie miał tych pieniędzy , to ok rozumiem trudno , stało się . Ale ma ładną emeryturę , własne mieszkanie . Mógłby w ratach nam oddawać . A żeby było śmieszniej , w ubiegłym roku mój przyszły teść brał ślub i miał na to pieniądze i na wesele też miał .
Ech dziwny człowiek .
A teraz klops , może w kopertę nam włoży te pieniądze  _________________ suwaczek w portalu Ślub-Wesele.pl</a>
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|