|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Elmuszka moderator

|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 17:52 Temat postu: |
|
|
Musze jeszcze doczytać. Jak na razie to trafiam w necie na stronki bardzo ogólne, a fora poświęcone NPR są strasznie rozbudowane... za dużo szczegółów dla początkujących. Ksiązeczka, którą dostaliśmy na kursie przedmałżeńskim nie odpowiada na wszyskie moje pytania.
No i nie potrafię się usystematycznić w badaniu śluzu. Temperatura- owszem, i tak wstaję rano, tylko muszę wiedzieć dokładnie jak to z tym wstawaniem i ewentualnym korygowaniem temperatury. Ale badanie sluzu kilka razy dziennie? Strasznie zapominam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Sob 29 Paź 2011, 12:32 Temat postu: |
|
|
Mówią,że niby NPR jest dla każdego. A jeśli systematycznie się zarywa jedną noc w tygodniu i nie śpi wtedy 48godzin, to jak sie mierzyć  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lusilla moderator

|
Wysłany: Pon 31 Paź 2011, 6:54 Temat postu: |
|
|
Ale tak ciurkiem nie spisz 48? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Pon 31 Paź 2011, 9:10 Temat postu: |
|
|
tak, ciurkiem  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulek215 uzależniony

|
Wysłany: Wto 15 Lis 2011, 21:12 Temat postu: |
|
|
No i mnie dopadło NPR. Przekonały nas nauki, choć nigdy nie spodziewałabym się, że będę mierzyć temperaturę i robić wykresy Ale w sumie po ślubie prędzej czy później będziemy myśleć o dzidziusiu a NPR wydaje się dobrą metodą na poznanie swojego organizmu i zaplanowanie tego wszystkiego. Termometr zamówiony, wykres czeka, jeszcze tylko @ za kilka dni i ruszamy z koksem
A jak reszta Forumowiczek? Mierzycie? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mimi guru

|
Wysłany: Wto 15 Lis 2011, 22:39 Temat postu: |
|
|
Kasiulek, ja mierzę . Polecam serwis enpr.pl. Tam zapisuję swoje obserwacje . A jaki termometr zamówiłaś? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Elmuszka moderator

|
Wysłany: Sro 16 Lis 2011, 0:35 Temat postu: |
|
|
Kasiulek, ja również mierzę, od 2 cykli i powiem Ci, że mi wychodzą te cykle niemalże książkowe- tzn. jak się naczytam jakie problemy mają dziewczyny, to moje cykle są niesamowite. Mam dużo jeszcze wątpliwości, ale moj mąż mnie trochę "uspokoił", bo ja chciałam wiedzieć wszystko na JUŻ. Jakbyś miała jakieś pytanka to pisz tutaj, może się podzielimy naszą wiedzą- początkującą, a doświadczone forumki pomogą  |
|
Powrót do góry |
|
 |
florzak guru

|
Wysłany: Sro 16 Lis 2011, 0:38 Temat postu: |
|
|
Ja mierzyłam przed ciążą i miałam książkowe cykle, do momentu kiedy pomyliłam wzrost temperatury owulacji i przeziębienia i z tego cyklu grudniowego mam wspaniałego syna:D
A ogólnie muszę wrócic do mierzenia jak mi się cykle na nowo ustalą jakoś tak normalniej. _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaja uzależniony

|
Wysłany: Sro 16 Lis 2011, 8:36 Temat postu: |
|
|
Ja też mierzę systematycznie po ślubie. Pierwszy wykres nie wyszedł z powodu podróży poślubnej, ślubu, stresu itd, drugi był pięęękny i już się cieszyłam, a teraz, w trzecim miała kilka "normalnych temperatur (36,2, 36,3, 36,1), po czym od 12 dnia cyklu zaczęły się temp. 36.0 ew. 35.9 i leci mi na wykresie taka prosta kreska na najniższym poziomie aż do dziś, do 21 dnia cyklu. Właściwie powinien zaczynać się teraz czas niepłodny, a ja nie miałam żadnego skoku... Nie macie pomysłu, co jest grane? Czy to jakiś cykl bezowulacyjny? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulek215 uzależniony

|
Wysłany: Sro 16 Lis 2011, 9:15 Temat postu: |
|
|
Mimi zamówiłam klasycznie - microlife. Byłam nawet w aptece w poszukiwaniu termometru owulacyjnego ale mieli tylko jakiś taki z normalną skalą i lupą (w sensie nie elektroniczny), jakiejś niemieckiej firmy i kosztował 50 zł! Więc wróciłam do domu i zamówiłam microlife na Allegro Dzięki za adres strony, zalogowałam się co prawda na 28 dni ale przeraża mnie, że tam trzeba płacić abonament Znalazłam też program do wklepywania cykli: karta 3.3 też wygląda sensownie. Na razie nie spodziewam się normalnego cyklu bo odstawiłam tabletki anty (i baaaardzo się z tego cieszę). Traktuje pierwszy cykl jako szkoleniowo-treningowy. Dzięki dziewczyny za wsparcie! Jak będę miała pytania lub wątpliwości napiszę!
Kaja a miałaś jakieś inne objawy owulki? Śluz albo zmiany w szyjce? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|