Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Naturalne Planowanie Rodziny
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 75, 76, 77  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pozostałe tematy rodzinne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Elmuszka
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 13 Paź 2011, 17:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Musze jeszcze doczytać. Jak na razie to trafiam w necie na stronki bardzo ogólne, a fora poświęcone NPR są strasznie rozbudowane... za dużo szczegółów dla początkujących. Ksiązeczka, którą dostaliśmy na kursie przedmałżeńskim nie odpowiada na wszyskie moje pytania.
No i nie potrafię się usystematycznić w badaniu śluzu. Temperatura- owszem, i tak wstaję rano, tylko muszę wiedzieć dokładnie jak to z tym wstawaniem i ewentualnym korygowaniem temperatury. Ale badanie sluzu kilka razy dziennie? Strasznie zapominam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Sob 29 Paź 2011, 12:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mówią,że niby NPR jest dla każdego. A jeśli systematycznie się zarywa jedną noc w tygodniu i nie śpi wtedy 48godzin, to jak sie mierzyć język
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 31 Paź 2011, 6:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale tak ciurkiem nie spisz 48?

Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Pon 31 Paź 2011, 9:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak, ciurkiem Shocked
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Wto 15 Lis 2011, 21:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i mnie dopadło NPR. Przekonały nas nauki, choć nigdy nie spodziewałabym się, że będę mierzyć temperaturę i robić wykresy oczko Ale w sumie po ślubie prędzej czy później będziemy myśleć o dzidziusiu a NPR wydaje się dobrą metodą na poznanie swojego organizmu i zaplanowanie tego wszystkiego. Termometr zamówiony, wykres czeka, jeszcze tylko @ za kilka dni i ruszamy z koksem oczko
A jak reszta Forumowiczek? Mierzycie?

Powrót do góry
mimi
guru
guru

PostWysłany: Wto 15 Lis 2011, 22:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasiulek, ja mierzę uśmiech. Polecam serwis enpr.pl. Tam zapisuję swoje obserwacje uśmiech. A jaki termometr zamówiłaś?
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 16 Lis 2011, 0:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasiulek, ja również mierzę, od 2 cykli i powiem Ci, że mi wychodzą te cykle niemalże książkowe- tzn. jak się naczytam jakie problemy mają dziewczyny, to moje cykle są niesamowite. Mam dużo jeszcze wątpliwości, ale moj mąż mnie trochę "uspokoił", bo ja chciałam wiedzieć wszystko na JUŻ. Jakbyś miała jakieś pytanka to pisz tutaj, może się podzielimy naszą wiedzą- początkującą, a doświadczone forumki pomogą uśmiech
Powrót do góry
florzak
guru
guru

PostWysłany: Sro 16 Lis 2011, 0:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mierzyłam przed ciążą i miałam książkowe cykle, do momentu kiedy pomyliłam wzrost temperatury owulacji i przeziębienia i z tego cyklu grudniowego mam wspaniałego syna:D
A ogólnie muszę wrócic do mierzenia jak mi się cykle na nowo ustalą jakoś tak normalniej.
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 16 Lis 2011, 8:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też mierzę systematycznie po ślubie. Pierwszy wykres nie wyszedł z powodu podróży poślubnej, ślubu, stresu itd, drugi był pięęękny i już się cieszyłam, a teraz, w trzecim miała kilka "normalnych temperatur (36,2, 36,3, 36,1), po czym od 12 dnia cyklu zaczęły się temp. 36.0 ew. 35.9 i leci mi na wykresie taka prosta kreska na najniższym poziomie aż do dziś, do 21 dnia cyklu. Właściwie powinien zaczynać się teraz czas niepłodny, a ja nie miałam żadnego skoku... Nie macie pomysłu, co jest grane? Czy to jakiś cykl bezowulacyjny?

Powrót do góry
kasiulek215
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 16 Lis 2011, 9:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mimi zamówiłam klasycznie - microlife. Byłam nawet w aptece w poszukiwaniu termometru owulacyjnego ale mieli tylko jakiś taki z normalną skalą i lupą (w sensie nie elektroniczny), jakiejś niemieckiej firmy i kosztował 50 zł! Więc wróciłam do domu i zamówiłam microlife na Allegro oczko Dzięki za adres strony, zalogowałam się co prawda na 28 dni ale przeraża mnie, że tam trzeba płacić abonament smutny Znalazłam też program do wklepywania cykli: karta 3.3 też wygląda sensownie. Na razie nie spodziewam się normalnego cyklu bo odstawiłam tabletki anty (i baaaardzo się z tego cieszę). Traktuje pierwszy cykl jako szkoleniowo-treningowy. Dzięki dziewczyny za wsparcie! Jak będę miała pytania lub wątpliwości napiszę!
Kaja a miałaś jakieś inne objawy owulki? Śluz albo zmiany w szyjce?

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pozostałe tematy rodzinne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 75, 76, 77  Następny
Strona 10 z 77

Skocz do: