|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Pon 11 Lip 2011, 18:19 Temat postu: |
|
|
uayo napisał: | Fajnym pomysłem mogą być także wyprawki dla dzidziusia, chociaż tu można zaliczyć wpadkę, gdy np. jedno z małżonków jest bezpłodne. Różnie bywa. |
Trochę niesmaczne, jak młodzi nie spodziewają się dziecka.. Raz, że nie każdy od razu planuje dziecko, a za np. 5 lat to może dawno w piwnicy być zakopane.. Dwa, niektórym nie udaje się od razu, więc to może być przykrym prezentem. Jak już, to jeśli panna młoda jest w ciąży - w takiej sytuacji sami postawiliśmy raz na prezent praktyczny. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agattt moderator

|
Wysłany: Pon 11 Lip 2011, 20:52 Temat postu: |
|
|
Ariene napisał: | Mila, z winem jest jeden ciężki problem - butelka wina waży, a wino chociaż od połowy gości trzeba jakoś przewieźć do domu... Jak to rozwiązać? | Myślę, że jeśli wesele nie jest na 500 osób to bagażnik samochodu spokojnie sobie da radę
My chyba zdecydujemy się na książki  _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
shadow's wife guru

|
Wysłany: Pon 11 Lip 2011, 21:14 Temat postu: |
|
|
my z połówkiem, jako że bierzemy ślub w połowie sierpnia, postanowiliśmy, że zamiast kwiatów, poprosimy od gości przybory szkolne dla dzieci z domu dziecka. pozostanie nam tylko wybrać któryś dom dziecka w Warszawie. szczerze? to już się nie mogę doczekać...  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
uayo kandydat

|
Wysłany: Pon 11 Lip 2011, 22:27 Temat postu: |
|
|
Można sobie przygotować takie specjalne kartoniki na wino. Gdzieś kiedyś coś takiego widziałam, nie pamiętam tylko gdzie. To taki "transporterek" na 6-8 butelek, z uchwytem-trzymadełkiem u góry Myślę, że o wiele łatwiej jest przetransportować cięższe wino niż bukiety o różnych rozmiarach i kształtach, których nijak wziąć w coś innego jak tylko w rękę lub jakiś kontener  _________________ Hold on say yes, while people say no! |
|
Powrót do góry |
|
 |
mila021 bywalec

|
Wysłany: Wto 12 Lip 2011, 9:01 Temat postu: |
|
|
Ariene napisał: | Mila, z winem jest jeden ciężki problem - butelka wina waży, a wino chociaż od połowy gości trzeba jakoś przewieźć do domu... Jak to rozwiązać? |
Na naszym weselu będzie około 50 osób więc dużo się nie nazbiera tych butelek i nie będzie problemu z przewiezieniem ich...  _________________ MIŁOŚĆ-powiedzieć to sekundy, całe życie aby udowadniać.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Wto 12 Lip 2011, 9:16 Temat postu: |
|
|
mila021 napisał: | Ariene napisał: | Mila, z winem jest jeden ciężki problem - butelka wina waży, a wino chociaż od połowy gości trzeba jakoś przewieźć do domu... Jak to rozwiązać? |
Na naszym weselu będzie około 50 osób więc dużo się nie nazbiera tych butelek i nie będzie problemu z przewiezieniem ich...  |
No właśnie.. Przecież jedno wino przyniesie para, albo 3- 4 osobowa rodzina. My do tego nie wkładaliśmy karteczek o pieniądzach i winie rodzicom i dziadkom, więc już część odpada.. Myślę, że nawet przy weselu na 100 gości wyjdzie tych butelek z 30, więc na pewno poręczniejsze to niż 30 bukietów kwiatów. Szczególnie, że na wino są torebki z uszkami, więc jedna osoba spokojnie weźmie do ręki ileś takich torebek. A z kwiatami jest gorzej, bo jak przyniosą wielkie bukiety, to strasznie to nieporęczne.
Zerknęłam na listę gości - początkowo, jak ją robiłam zaznaczałam sobie komu włożyć bilecik o prezentach (bo część osób pominęliśmy, bo np. nie wypadało, albo wiedzieliśmy, że pieniądze mogą być problemem, więc byłoby niezręcznie) i wyszło, że włożyliśmy do zaproszeń 20 bilecików. Więc maks 20 butelek. Przy przywiezieniu na salę 50 butelek wódki i 15 wina to nic;p _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
limone guru

|
Wysłany: Wto 12 Lip 2011, 10:15 Temat postu: |
|
|
... _________________

Ostatnio zmieniony przez limone dnia Pon 19 Lis 2012, 7:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Katorii bywalec

|
Wysłany: Wto 12 Lip 2011, 11:22 Temat postu: |
|
|
U mnie coraz więcej osób daje prezenty już przy skladaniu życzeń przed kościołem więc nie podchodzą z pustą ręką poza tym zazwyczaj osoby zaproszone tylko na ślub przynoszą właśnie kwiatki więc zawsze ich sie troche dostaje |
|
Powrót do góry |
|
 |
mila021 bywalec

|
Wysłany: Wto 12 Lip 2011, 11:35 Temat postu: |
|
|
ewelinka89 napisał: |
No właśnie.. Przecież jedno wino przyniesie para, albo 3- 4 osobowa rodzina. Myślę, że nawet przy weselu na 100 gości wyjdzie tych butelek z 30, więc na pewno poręczniejsze to niż 30 bukietów kwiatów. Szczególnie, że na wino są torebki z uszkami, więc jedna osoba spokojnie weźmie do ręki ileś takich torebek. A z kwiatami jest gorzej, bo jak przyniosą wielkie bukiety, to strasznie to nieporęczne.
|
W całości się z Tobą zgadzam...  _________________ MIŁOŚĆ-powiedzieć to sekundy, całe życie aby udowadniać.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
wiola84 uzależniony

|
Wysłany: Czw 15 Wrz 2016, 13:14 Temat postu: |
|
|
Tutaj macie namiar na dobre rozwiązanie - http://www.roseduchateau.com
Porządny prezent wcale nie musi kosztować kosmicznie dużo. Może być bardzo tani, ale trzeba go z głową dopasować. To podstawa jak dla mnie. I tak dalej róbcie. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|