Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

niestandardowy prezent ślubny
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 11 Lip 2011, 18:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uayo napisał:
Fajnym pomysłem mogą być także wyprawki dla dzidziusia, chociaż tu można zaliczyć wpadkę, gdy np. jedno z małżonków jest bezpłodne. Różnie bywa.

Trochę niesmaczne, jak młodzi nie spodziewają się dziecka.. Raz, że nie każdy od razu planuje dziecko, a za np. 5 lat to może dawno w piwnicy być zakopane.. Dwa, niektórym nie udaje się od razu, więc to może być przykrym prezentem. Jak już, to jeśli panna młoda jest w ciąży - w takiej sytuacji sami postawiliśmy raz na prezent praktyczny.
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 11 Lip 2011, 20:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ariene napisał:
Mila, z winem jest jeden ciężki problem - butelka wina waży, a wino chociaż od połowy gości trzeba jakoś przewieźć do domu... Jak to rozwiązać?
Myślę, że jeśli wesele nie jest na 500 osób to bagażnik samochodu spokojnie sobie da radę uśmiech

My chyba zdecydujemy się na książki uśmiech

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
shadow's wife
guru
guru

PostWysłany: Pon 11 Lip 2011, 21:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

my z połówkiem, jako że bierzemy ślub w połowie sierpnia, postanowiliśmy, że zamiast kwiatów, poprosimy od gości przybory szkolne dla dzieci z domu dziecka. pozostanie nam tylko wybrać któryś dom dziecka w Warszawie. szczerze? to już się nie mogę doczekać... uśmiech

Powrót do góry
uayo
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 11 Lip 2011, 22:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Można sobie przygotować takie specjalne kartoniki na wino. Gdzieś kiedyś coś takiego widziałam, nie pamiętam tylko gdzie. To taki "transporterek" na 6-8 butelek, z uchwytem-trzymadełkiem u góry uśmiech Myślę, że o wiele łatwiej jest przetransportować cięższe wino niż bukiety o różnych rozmiarach i kształtach, których nijak wziąć w coś innego jak tylko w rękę lub jakiś kontener uśmiech
mila021
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 12 Lip 2011, 9:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ariene napisał:
Mila, z winem jest jeden ciężki problem - butelka wina waży, a wino chociaż od połowy gości trzeba jakoś przewieźć do domu... Jak to rozwiązać?

Na naszym weselu będzie około 50 osób więc dużo się nie nazbiera tych butelek i nie będzie problemu z przewiezieniem ich... uśmiech

Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 12 Lip 2011, 9:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mila021 napisał:
Ariene napisał:

Na naszym weselu będzie około 50 osób więc dużo się nie nazbiera tych butelek i nie będzie problemu z przewiezieniem ich... uśmiech

No właśnie.. Przecież jedno wino przyniesie para, albo 3- 4 osobowa rodzina. My do tego nie wkładaliśmy karteczek o pieniądzach i winie rodzicom i dziadkom, więc już część odpada.. Myślę, że nawet przy weselu na 100 gości wyjdzie tych butelek z 30, więc na pewno poręczniejsze to niż 30 bukietów kwiatów. Szczególnie, że na wino są torebki z uszkami, więc jedna osoba spokojnie weźmie do ręki ileś takich torebek. A z kwiatami jest gorzej, bo jak przyniosą wielkie bukiety, to strasznie to nieporęczne.

Zerknęłam na listę gości - początkowo, jak ją robiłam zaznaczałam sobie komu włożyć bilecik o prezentach (bo część osób pominęliśmy, bo np. nie wypadało, albo wiedzieliśmy, że pieniądze mogą być problemem, więc byłoby niezręcznie) i wyszło, że włożyliśmy do zaproszeń 20 bilecików. Więc maks 20 butelek. Przy przywiezieniu na salę 50 butelek wódki i 15 wina to nic;p
guru
guru

PostWysłany: Wto 12 Lip 2011, 10:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

...

Ostatnio zmieniony przez limone dnia Pon 19 Lis 2012, 7:47, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Katorii
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 12 Lip 2011, 11:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie coraz więcej osób daje prezenty już przy skladaniu życzeń przed kościołem więc nie podchodzą z pustą ręką poza tym zazwyczaj osoby zaproszone tylko na ślub przynoszą właśnie kwiatki więc zawsze ich sie troche dostaje
Powrót do góry
mila021
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 12 Lip 2011, 11:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelinka89 napisał:

No właśnie.. Przecież jedno wino przyniesie para, albo 3- 4 osobowa rodzina. Myślę, że nawet przy weselu na 100 gości wyjdzie tych butelek z 30, więc na pewno poręczniejsze to niż 30 bukietów kwiatów. Szczególnie, że na wino są torebki z uszkami, więc jedna osoba spokojnie weźmie do ręki ileś takich torebek. A z kwiatami jest gorzej, bo jak przyniosą wielkie bukiety, to strasznie to nieporęczne.

W całości się z Tobą zgadzam... Very Happy

Powrót do góry
wiola84
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 15 Wrz 2016, 13:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tutaj macie namiar na dobre rozwiązanie - http://www.roseduchateau.com
Porządny prezent wcale nie musi kosztować kosmicznie dużo. Może być bardzo tani, ale trzeba go z głową dopasować. To podstawa jak dla mnie. I tak dalej róbcie.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strona 9 z 9

Skocz do: