|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Bloodi1988 początkujący

|
Posted: Mon 28 Mar 2011, 16:57 Post subject: Rodzina z drugiego końca Polski - pomóżcie! |
|
|
Witajcie, może moje pytanie wyda się głupie itp., ale bardzo proszę o rady, bo ja naprawdę mam dylemat z tym, a dokładniej:
- ja jestem z woj. zachodniopomorskiego a mój narzeczony z woj. podkarpackiego,
- ślub i wesele chcemy organizować u mnie na 100% (okolice Szczecina i w jego zasięgu poszukiwać też będziemy sali na wesele)
Nie wiemy jak sprowadzić do siebie rodzinę narzeczonego, w takim sensie - czy mają jechać własnymi autami przeszło 900km, czy pociągiem mają się zabrać no i czy wówczas my mamy im opłacać drogę przyjazdu oraz nocleg, może istnieje coś takiego jak zamówienie wagonów (co jak co ale połączenie Rzeszów-Szczecin to prawie 14 godzin podróży, wiem z własnego doświadczenia), a może zamówienie busa i przyjazd dzień przed ślubem... Czy decyzja należy do gości jak się zabiorą, czy ja z narzeczonym mamy opłacić nocleg na jedną noc a kolejne wedle życzenia opłacają sobie goście, jeśli tak chcą? Proszę o pomoc, pozdrawiam! |
|
| Back to top |
|
 |
Sheryl maniak

|
Posted: Mon 28 Mar 2011, 17:50 Post subject: |
|
|
.........
Last edited by Sheryl on Mon 16 Jan 2012, 18:20; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
Bloodi1988 początkujący

|
Posted: Mon 28 Mar 2011, 17:58 Post subject: |
|
|
Nie da rady zrobić w innym mieście tak, aby wyszło tzw. "pół na pół". Przecież wtedy musielibyśmy każdemu zapewnić nocleg, a tym bardziej planować coś w obcym mieście, w którym nigdy się nie było to nie, nie... Ten pomysł już dawno odsunęliśmy na bok. Tak jak pisałam - 100% w okolicach Szczecina. Autokar taniej wyjdzie chyba niż rezerwacja pociągu  |
|
| Back to top |
|
 |
Agabia bywalec

|
Posted: Mon 28 Mar 2011, 18:14 Post subject: |
|
|
U mnie rodzina mojej mamy mieszka 600km od nas na ślub moje siostry każdy przyjechał w swoim zakresie tzn wszyscy samochodami osobowymi nocleg zapewniliśmy im już my, a że było to jakieś 50 osób i nie chcieli nam robić problemów to rodzice zamówili im internat szkolny bo to akurat wakacje były i taniej wyszło a później były poprawiny więc każdy mógł zjeść coś ciepłego  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Agata85 guru

|
Posted: Mon 28 Mar 2011, 18:24 Post subject: |
|
|
My też jesteśmy ze Szczecina, a goście (mimo że niewiele ich) z województwa podlaskiego, małopolskiego i mazowieckiego. Przyjeżdżają we własnym zakresie, my zapewniamy nocleg (jeden ) |
|
| Back to top |
|
 |
kiniac gaduła

|
Posted: Mon 28 Mar 2011, 18:52 Post subject: |
|
|
Rodzina i znajomi mojego T. mieszkają 100km od miejsca, w którym bierzemy ślub i przyjeżdżają na własną rękę. Jednak wiem, że młodzi często organizują autokary, nocleg dla rodziny, ale w waszym przypadku wiązałoby się to też z ogromnymi kosztami.
Ps. Szwagierka mojej koleżanki była w podobnej sytuacji co ty. Zapytam ją przy okazji, jak rozwiązała ten problem. _________________ "Niech ludzie nie znający miłości szczęśliwej twierdzą, że nigdzie nie ma miłości szczęśliwej. Z tą wiarą lżej im, będzie żyć i umierać".
 |
|
| Back to top |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Posted: Mon 28 Mar 2011, 18:52 Post subject: |
|
|
| Zawsze znajdą się goście, którzy mają kawał drogi do przejechania. Tu troszkę gorzej, bo jest to spora część, ale też muszą to zrozumieć. Nie spotkałam się z tym, żeby młodzi opłacali podróż (ewentualnie możecie wspomóc najbliższą rodzinę - rodziców, dziadków jeżeli byłby to dla nich zbyt duży wydatek). Myślę, że w przypadku reszty nie ma sensu przesadzać. Kto będzie chciał na pewno będzie z wami tego dnia. A wy zajmijcie się organizacją wesela i noclegiem dla nich. Autokary zazwyczaj organizuje się żeby dojechać do sali a potem rozwieźć gości.. W przypadku takiej odległości to chyba jednak byłby spory koszt, a do tego też trudno, żeby wszystkich wieźć po weselu jeszcze tyle godzin. |
|
| Back to top |
|
 |
(=KaLinka=) maniak

|
Posted: Mon 28 Mar 2011, 20:07 Post subject: |
|
|
ja jestem również w takiej samej sytuacji pochodzę z zachodniopomorskiego. obecnie mieszkam w lubelskim z narzeczonym i tu planujemy wesele. w związku z tym dla gości który zechcą być z nami w ten dzień będziemy organizować noclegi. kwestia dojazdu wg ich uznania bo nie sposób wszystkich w jeden czas zebrać. dlatego zapraszać tamtą stronę zamierzam już pół roku przed ślubem aby byli w stanie jakoś sobie to zorganizować  _________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
Sandra88 guru

|
Posted: Mon 28 Mar 2011, 20:43 Post subject: |
|
|
| Ja uważam podobnie jak dziewczyny nie masz co szaleć z organizacją transportu wydaje mi się że lepiej będzie jak przyjadą we własnym zakresie a wy załatwicie im nocleg. |
|
| Back to top |
|
 |
Bloodi1988 początkujący

|
Posted: Tue 29 Mar 2011, 9:31 Post subject: |
|
|
Dziękuję za rady  |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce