Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

zawitał u nas robaczek :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 73, 74, 75  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Vella
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 30 Gru 2010, 11:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Juz chciałam z tych imion pozachwalać Dominika i Dominikę, jako najładniejsze z wybranych, ale skoro nazwisko podobne, to faktycznie może zbyt zabawnie by było, zwłaszcza dla szkolnych kolegów, co to specjalnie kreatywni w wyzwiskach nie są Wink

Czort tam z wyskokiem babci, skoro taką piękną obronę ci mężczyźni zaprezentowali, ciesz się, a nie smuć uśmiech
marta_ges
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 30 Gru 2010, 16:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

LadyKey napisał:

stanęło na 4 opcjach imienia męskiego:
stanisław (staś)
dawid
mateusz
dominik

i 4 opcjach imienia damskiego:
zofia (zosia)
hanna (hania/ania)
jagoda
dominika

przy czym przy dominiku mieliśmy ubaw pierwszej klasy ponieważ nasze nazwisko jest bardzo w brzmieniu zbliżone do dominika i przezabawnie by to brzmiało uśmiech

Z damskich najbardziej podoba mi się Jagoda uśmiech A z męskich chyba Dawid uśmiech

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kaja
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 30 Gru 2010, 16:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mateusz i Zosia uśmiech

Powrót do góry
LadyKey
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 30 Gru 2010, 20:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KiSe napisał:
kochana ja od kilku dni mam podobne objawy, dziwne uczucie kłucia po prawej stronie ( okolice jajnika) i bardzo dretwieja mi biodra i nogi smutny 7 mam wizte u ginekologa , musze zapytać co i jak,

Kise musisz się obserwować bo atak wyrostka robaczkowego jest baaardzo niebezpieczny dla ciążywykrzyknik
natomiast napiszę ci to co mi mówiono nim "zdiagnozowano" zastój w nerkach:
1. pod koniec pierwszego trymestru macica zaczyna wychodzić ze spojenia łonowoego i troszkę rotuje się na prawo i w związku z tym mogą być odczuwane kolki z prawej strony w okolicach jajnika/pachwiny. no-spa rozkurczowo i gorąca kąpiel powinny pomóc

2. natomiast prawostronny ból odczuwalny powyżej jajnika/pachwiny natomiast ciut poniżej wysokości pępka może być atakiem wyrostka ale w tym przypadku drętwiałaby ci lewa strona nie prawa. najepiej jest to sprawdzić przez badanie CRP z krwi. w ciąży crp może być podwyższone, jeżeli jednak wynik jest rzędu 30 - 80 jedn. to może być to wyrostek. wynik rzędu 10-11 nie jest niczym nienormalnym w ciąży.

3. podczas ciąży macica zaczyna uciskać zarówno pęcherz jak i moczowody i może się tworzyć tzw. zastój czyli mocz z nerek nie odpływa do pęcherza. gdy za dużo się tego nazbiera pojawia się tzw. kolka nerkowa, która objawia się ogromnym bólem kolkowym podbrzusza jak i brzucha. może się pojawić zarówno po lewej jak i po prawej stronie i wtedy drętwieje odpowiednio ta sama strona co boli (kolki mam standardowo co jakiś czas od zawsze). najłatwiej sprawdzić to czy to kolka i zastój jeśli ktoś stanie za tobą i lekko, ale naprawdę lekko puknie cię w plecy na wysokości nerki - zarówno lewej jak i prawej. jeśli na to puknięcie odskoczysz jak oparzona bo "zamiast puknąć to bez wyczucia przyp... lił" znaczy że to kolka. wtedy kochana no-spa rozkurczowo, gorąca kąpiel rozkurczowo i duuuuużo wody niegazowanej uśmiech i przejdzie...

pytanie tylko czy wiecie gdzie są nerki? oczkojęzyk

tak na marginesie no-spa mozsz brać bez problemowo w ciąży...

Powrót do góry
LadyKey
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sob 8 Sty 2011, 9:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i stało się smutny wsadzili mnie na furaginum smutny

W połowie grudnia wyszedł mi beznadziejny posiew - pisałam już o tym - więc tata zarządził: "monural bo te cholery są na niego wrażliwe". przyjęłam raz na noc dawkę, po tygodniu drugą... "i duzo pij, żeby płukać nerki. no i oczywiście dwie kapsułki żurawitu na noc, żeby odkażać"

acha... i myślałby kto, że to pomogło smutny ehhh... dwa tygodnie później... w tygodniu przed nowym rokiem został ponownie sprawdzony posiew "tak na wszelki wypadek, żeby się upewnić, że wszystko minęło" jak to stwierdził tata...

we wtorek tata odebrał wyniki... "no i w mordeczkę jest to samo! wyniki są dokładnie takie same jak poprzednio... cholera!.... bierz 3 razy po dwie tabletki furaginy i trzy razy po jednej witaminy C"
"jak długo mam to brać?" zapytałam
"w trybie trzy razy po dwie to przez dwa tygodnie myślę, a później... dwie na noc... a jak długo? co najmniej do 28 tygodnia..."

noż choroba ciężka!wykrzyknikwykrzyknik jeszcze do tego dochodzą bóle brzuszka i już mamy ubaw po pachy wnerwiony
na szczęście bóle są raczej takie jakbym się przećwiczyła... albo jakby mi się skóra i mięśnie naciągały więc to chyba normalne... ale wkurza mnie ta infekcja...

Powrót do góry
Lady_S.
guru
guru

PostWysłany: Sob 8 Sty 2011, 12:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Głowa do góry-infekcja przejdzie uśmiech Trzeba być dobrej myśli. Ważne,że jesteś pod dobrą opieką uśmiech
Powrót do góry
Your_princess
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sob 8 Sty 2011, 14:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

LadyKey ja też miałam problemy bo wyszła mi z posiewu jakaś bakteria...w ciąży nie mogłam się leczyć, dopiero po porodzie dostawałam antybiotyk i dziecko też żeby przechodząc przez kanał rodny się nie zaraziło.
Nie martw się na zapas! Słuchaj zaleceń taty uśmiech

Powrót do góry
dorotam
guru
guru

PostWysłany: Sob 8 Sty 2011, 15:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lady masz fachową opiekę, więc napewno będzie dobrze wszystko. 3 mam kciukasy,żeby ta wredna bakteria sobie poszła..

ja sama ostatnio się zmagałam z pęcherzem .. więc znam ten ból..

dbaj o Was :*

a co do imion : Dawid ( jak mój Mąż.. więc super facet będzie język )

a dla dziewczynki Hanna uśmiech

Powrót do góry
LadyKey
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 10 Sty 2011, 20:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zawsze w stosunku do lekarzy stosowałam dwu-punktowy regulamin:

pkt. 1 : lekarz ma zawsze rację
pkt. 2 : jeżeli lekarz nie ma racji patrz pkt. 1 oczko

może właśnie ze względu na rodziców (w moim przypadku rodzić i lekarz jest tym samym) uśmiechuśmiech

tak więc jak najbardziej stosuję się do zaleceń lekarza i grzecznie łykam zalecone mi proszki o narzuconych godzinach uśmiech

złości mnie tylko sam fakt chorób... tak napisałam w liczbie mnogiej i to celowo... od wczoraj leżę w wyrku z gorączką, bólem gardła i zatkanym nosem. Dziś jest wprawdzie lepiej ale tylko dlatego że... uwaga... biorę leki!

ehhhh...
pierwszy raz od wielu lat nie zaszczepiłam się smutny do tego w grudniu spadło mnóstwo śniegu więc nie wybiło tych choler, a teraz jest odwilż i temperatura dodatnia więc wirusy mają raj smutny
a ja się nawet porządnie polopiryną nie mogę potraktować smutny

przynajmniej mężulek ma w tym radochę, bo mi wciera maść w plecki i piersiątka oczko żebym mogła swobodnie w nocy oddychać i na rozgrzanie uśmiech

Powrót do góry
LadyKey
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 12 Sty 2011, 8:20    Temat postu: czy to możliwe??? Odpowiedz z cytatem

normalnie musiałam od razu wszystko wam opisać, bo sama nie wiem czy mi się nie wydawało, a jeśli jeszcze troszkę poczekam to zwątpię zupełnie uśmiech

otóż... zostałam dziś wcześniej obudzona przez męża bo musiałam wziąć leki. Wstałam więc, pożegnałam męża wychodzącego do pracy, wzięłam leki, pogasiłam zapalone wszędzie światła i TV i wróciłam do sypialni, jeszcze troszkę pokimać...

położyłam się na plecach, pogłaskałam brzuszek i zaczęłam przysypiać z rękami na nim ułożonymi... wtem oczy mi się otworzyły i to bardzo szeroko... otóż pod prawą dłonią poczułam delikatne, jakby nieśmiałe puknięcie! uśmiech
nie zmieniłam pozycji, tym razem wyczulona na wszystko co się dzieje i znów poczułam pod tą samą dłonią, w tym samym miejscu, puknięcie!

Nie no wydawało mi się. - pomyślałam, i stuknęłam ja palcem w miejsce w którym poczułam puknięcie. właściwie nie wiem po co, ale kilka sekund później poczułam trzecie puknięcie lol uśmiechnięty

Dziewczyny, albo mi się to śniło, albo właśnie pierwszy raz poczułam ruchy mojego robaczka Very Happy buja w obłokach

Czytałam (i obie babcie też mi mówiły) że po skończonych 16tc można wyczuć ruchy bąbelków, ale też że kobiety w pierwszej ciąży wyczuwają je zwykle dopiero około 20tc...

czy to możliwe, że to mi się nie śniło i nie wydawało?

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 73, 74, 75  Następny
Strona 24 z 75

Skocz do: