Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

SOS, czyli jak wyrwać się z potrzasku?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
polly
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 29 Lis 2010, 12:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

anmal napisał:
Moja kumpela uciekła z pod ołtarza więc lepiej się zastanów co robisz.

jak widać, mozna się rozmyślić w ostatniej chwili i życie toczy się dalej
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 30 Lis 2010, 14:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Życie wcale nie jest jak gra komputerowa, jest o wiele bardziej zaskakujące a po za tym w grę można zagrać kilka razy a w życie już nie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Youstine
początkujący
początkujący

PostWysłany: Wto 30 Lis 2010, 18:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny.. Podejdźcie do tego na luzie.. Naprawdę nie ma się czego bać! Jest super! Ja brałam ślub 4 miesiące temu i naprawdę wspominam to z uśmiechem na twarzy i smutniem że to już się skończyło.

Może to kwestia podejścia, ale ja miałam tak:

Rano fryzjer, wracając pogadałyśmy z mamą -z sąsiadem, który zabierał się do szykowania bramy weselnej, pośmialiśmy chwilę w domku posiedziałyśmy- pooglądałyśmy z mamą i babcią zdjęcia ze ślubów rodzinki, pogadałyśmy na wesoło i pojechałyśmy we trzy (mama, ja i babcia) do kosmetyczki. Się mnie umalowało uśmiech i wróciłyśmy do domku, gdzie moje kochane druchenki czekały żeby mi pomóc się ubrać. Myślałam tylko "O fajnie - umalowana jestem, o fajną mam fryzurę, teraz już tylko zagadka, czy zmieszczę się w sukienkę i basta.

W tym czasie szwagierka ze szwagrem odbierali tort (wioząc go przez 60 km) mój mąż wraz ze świadkiem dawał na miejscu - na sali ostatnie wskazówki odnośnie usadzenia gości i wyglądu stołów, a ja muszę to przyznać - świetnie się bawiłam.

To taka ekscytacja raczej, nie zdenerwowanie.
Najlepiej jest zrobić próbę generalną w przeddzień (w piątek). My taką zrobiliśmy, a roboty było dużo.
Wybór pieśni zaprezentowanych przez śpiewaczkę, ustrojenie własnych krzeseł dla druhen, bo kościół miał drewniane składaczki tylko (LOL), poinstruowanie kościelnego, próba wejścia :
(my mieliśmy tak: najpierw mój mąż z parą świadków, następnie nasze rodzeństwo jako pierwsza para drużbów, następnie druga para drużbów, i trzecia para drużbów, a na końcu ja, prowadzona przez ojca chrzestnego [mój tato nie żyje])
na końcu pozostawienie w zachrystii woreczków z ryżem i pieniążkami i sprężone w tubach konfetti. Jak się ma wszystko przygotowane wcześniej- nie ma strachu na następny dzień. Jest tylko wspaniałe przeżycie i dobra zabawa - później piękne wspomnienia i śliczne zdjęcia.

Dla mnie najtrudniejszym było usadzenie gości. Mając pokręcone rodziny, typu: ten nie lubi tego, a ten tamtego, a ten weźmie parę, a ten przyjdzie sam... Oj. 2 dni nam zeszło przy kłótniach i ogólnej rozpaczy... Ale wpadłam na wspaniały pomysł, wzięty notabene z serialu PRZYJACIELE. Monika wychodząc za mąż miałą wielką matę, w którą wbijała chorągiewki z nazwiskami gości. Genialny pomysł! Ja wzięłam wielki płat styropianu, wydrukowałam listę gości (potwierdzonych!wykrzyknik) i przykleiłam nazwiska na osobne wykałaczki, zarysowałam układ stołów i miałąm obraz przestrzenny jak kogo usadzić. Warto zapytać wcześniej obsługi sali o typy stołów, i możliwe rozmieszczenie. Żeby nie było tak jak u nas tydzień przed ślubem, że okazało się że stoły nie zmieszczą się przed filarami Shocked
Ale wszystko dobrze się skończyło.
and instructions for dancing" Peter Gabriel
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 30 Lis 2010, 19:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

próba ślubu?pytajnikpytajnik u nas żadnej nie było...przy usadzeniu gości, fakt, też sie namęczyłam....ale stoły to już od początku wiedziała jakie są. Po prostu wydrukowałam na małych karteczka gości parami i próbowalismy jakoś poukładać język

Powrót do góry
Justyna24
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 30 Lis 2010, 20:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może niedokładnie się wyraziłam. Nie próba całego ślubu, ale zebranie się świadków, drużbów nas i ludzi z jakąś funkcją, organisty, sopranistki, księdza. Ustaliliśmy kolejność wchodzenia do kościoła, utwory, jakie mają być zagrane na wejście i w trakcie mszy, usadzenie świadków i drużbów (druhen i drużbów)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 30 Lis 2010, 20:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to powiem szczerze, że kompletnie się tym nie zajmowałam. To w jakiej kolejności weszli za nami drużbowie zobaczyłam dopiero na zdjęciach...a to co zagrał organista i zaśpiewał chór to kompletnie nie wiem Twisted Evil
ale ślub bł piękny
Justyna24 a Ty i Youstiney to ta sama osoba?pytajnik? Czyżby rozdwojenie jaźni język

Powrót do góry
Justyna24
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 30 Lis 2010, 21:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nimfa napisał:
to powiem szczerze, że kompletnie się tym nie zajmowałam. To w jakiej kolejności weszli za nami drużbowie zobaczyłam dopiero na zdjęciach...a to co zagrał organista i zaśpiewał chór to kompletnie nie wiem Twisted Evil
ale ślub bł piękny
Justyna24 a Ty i Youstiney to ta sama osoba?pytajnik? Czyżby rozdwojenie jaźni język

Chmm, a tu mnie Nimfa zaskoczyłaś...
Faktycznie to ja i to ja....

Nie wiem dlaczemu tak się stało...

Wchodząc bezpośrednio na stronę loguję się jako Youstine
wchodząc- klikając na link w mailu, automatycznie mnie loguje jako Justyna24...

Czary mary.....

A propos śpraw ślubnych.. Chm, nie wiem, jestem taką osobą, która wszystko chce mieć dopięte na ostatni guzik. Może nie jestem fanatyczką ani panikarą, ale wolałam w tym przedsięwzięciu nad większością spraw zapanować i w miarę możliwości przygotować. Powiem, że dało mi to niezwykła satysfakcję, która ma swoje odbicie na zdjęciach i na płycie.

Heh, łącznie z tym, że sama zaprojektowałam sobie bukiet i nietypową ozdobę na jedną rękę, w formie jakby delikatnej, koronkowej rękawiczki.

Jestem świrem?
Wink
Powrót do góry
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 30 Lis 2010, 22:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Justyna24 napisał:

Jestem świrem?
Wink

troszkę Twisted Evil

Powrót do góry
Justyna24
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 30 Lis 2010, 22:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak myślałam, że kilkaset mówiących mi to ludzi w życiu miało ksztynkę
racji Very Happy

Cóż muszę żyć z tą świadomością Very Happy
Powrót do góry
atina
guru
guru

PostWysłany: Sro 1 Gru 2010, 10:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może jesteś świrem hehe ale za to jesteś pewna, że jest tak jak powinno być uśmiech bez negatywnych niespodzianek uśmiech

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 7 z 8

Skocz do: