|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
magdapop kandydat

|
Posted: Mon 1 Nov 2010, 11:17 Post subject: |
|
|
| straszna_dama wrote: | | Grunt, żeby dobrze się w sukience wyglądało, bo co nie pasuje do naszej figury, nawet najpiękniejsze może nas oszpecić. |
Zdecydowanie się z Tobą zgadzam.
Byłam zakochana w tej sukience: http://www.onlineformals.com/product/MAGGIE-SD5211/Maggie-Sottero-Bridal-Gown.html
Wydawało mi się, że jest dla mnie stworzona. Dopiero jak przymierzyłam podobny fason okazało się, że zupełnie nie pasują mi suknie w takim stylu. Jestem dość drobna i niska i bardziej pasują mi dopasowane modele. Przyjaciółka uratowała mnie. Kazała mi przymierzać różne sukienki i wreszcie znalazlam suknia leży cudnie, a tak poza tym kupiłam ją po niezwykle okazyjnej cenie, bo właśnie teraz wchodzą nowe kolekcje, a te stare są wyprzedawana. Także dziewczyny - ruszajcie teraz na zakupy, bo naprawde warto  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
marta_ges moderator

|
Posted: Mon 1 Nov 2010, 14:20 Post subject: |
|
|
magdapop, ja swoją kupiłam jakoś rok temu i też w super cenie:)
A co do wyboru sukni, to nadal podtrzymuje swoje zdanie. Panna młoda jest się raz w życiu (zazwyczaj i po co na siłę psuć swój wizerunek tego dnia? ? Lapiej mieć kogoś tak jak mówiła magdapop: kto doradzi, odradzi itp _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
straszna_dama guru

|
Posted: Mon 1 Nov 2010, 14:34 Post subject: |
|
|
Jeszcze w kwestii doboru sukienki do figury. Ja wiem, ze to duże przejaskrawienie, ale na pewno ta pani wybrała sobie po prostu sukienkę, która jej się podobała, nie patrząc na resztę...
|
 |
Kathleen maniak

|
Posted: Mon 1 Nov 2010, 14:35 Post subject: |
|
|
o matko  |
|
| Back to top |
|
 |
marta_ges moderator

|
Posted: Mon 1 Nov 2010, 14:35 Post subject: |
|
|
|
 |
Liziii guru

|
Posted: Mon 1 Nov 2010, 16:54 Post subject: |
|
|
NA modelkach suknie wyglądają zjawiskowo.. np ta, która zamierza szyć dama - jest cudna, zwiewna, elegancka i ma przepiekną koronkę... ale ciekawi mnie, jak wygląda na osobie ktora nosi rozmiar większy niz 38 i nie ma 180cm wzrostu. Bo przy gibkiej, smukłej figurze napewno niewiele odbiega od zdjęcia modelowego, ale przy wiekszych roznicach?
Ja sie raz pokusilam na suknie ktora na szczuplej modelce, wysokiej i w dodatku stojącej na podwyższeniu, wyglądała bosko.. a na mnie - szkoda gadac..  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
straszna_dama guru

|
Posted: Mon 1 Nov 2010, 17:14 Post subject: |
|
|
Można spróbować poszukać swojego modelu wśród dziewczyn, które sprzedają swoje sukienki, można trafić na podobny rozmiar i zobaczyć bardziej "na żywo" jak będzie to wyglądało. Nie tu jednak żelaznej reguły - albo mierzymy w salonie i wybieramy coś, w czym wyglądamy dobrze, albo liczymy na złote ręce krawcowej
Tu na przykład jest oryginalna suknia:
A tu na pani w rozmiarze 44:
|
 |
Liziii guru

|
Posted: Mon 1 Nov 2010, 18:15 Post subject: |
|
|
o to to... _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
natie uzależniony

|
Posted: Mon 1 Nov 2010, 19:40 Post subject: |
|
|
ja tam nikogo nie oceniam i z nikogo się nie śmieję.. bo co ktoś może poradzić na to, że ma rozmiar 44.. a przecież nie chce iść w worku na kartofle do ołtarza.. _________________ ślub cywilny - 17.11.2010
ślub kościelny
 |
|
| Back to top |
|
 |
straszna_dama guru

|
Posted: Mon 1 Nov 2010, 20:01 Post subject: |
|
|
Kochana, nikt nie powiedział, że z kogoś się śmiejesz, albo kogoś oceniasz My tu tylko rozkminiamy, że nie zawsze to co fajnie wygląda na zdjęciu przekłada się na rzeczywistość  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce