|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lumperjackie początkujący

|
Wysłany: Wto 18 Maj 2010, 22:19 Temat postu: Gdzie szukać informacji na temat ślubu organizacji?! |
|
|
Hejka.
Właśnie się zarejestrowałam na tym Portalu.3 dni temu miałam oświadczyny i zaczynamy szukać informacji.
Powiedzcie mi moje drogie Kolezanki: gdzie Wy szukacie informacji o ślubie? Od kogo się dowiadujecie?
Jestem świeza i jakos nie wierze w internet. Pomóżcie |
|
Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Wto 18 Maj 2010, 22:33 Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy od tego skąd jesteś i co planujesz. Inne są formalności przy ślubie kościelnym, inne przy cywilnym. Wesele czy obiad dla najbliższej rodziny. Internet to skarbnica wiedzy, nie trzeba się go bać. Stąd możesz nawiązać pierwsze kontakty na interesujące Cię sale/restauracje, orkiestrę, kamerzystę czy/i fotografa.
Polecam na początku lekturę samego forum - dziewczyny napisały już bardzo dużo na ten temat.
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Wto 18 Maj 2010, 23:14 Temat postu: |
|
|
dokładnie - zgadzma sie z Damą.
Warto przejrzec istniejace wątki - te najwazniejsze naszym i moderatorow zdaniem są zwykle jako 'przyklejone".
Mamy kwiatową galerię, watek z sukniami (w tym zdjecia z naszych przymiarek), watek o obraczkach, pierscionkach, salach, dekoracjach.. Wszystkiego tu pod dostatkiem
Najlepiej zapoznac sie z chocby czescią niz zakladac kolejne watki ktore mogą powielac ter juz istniejące - wtedy, jak to na kazdym forum, moderacja je zwykle zamyka..
Poza forum polecam sam portal slub-wesele oraz inne tego typu portale, strony i wuja googla  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lumperjackie początkujący

|
Wysłany: Sro 19 Maj 2010, 7:55 Temat postu: |
|
|
Dzięki. Czyli portale i gazety ślubowiskowe, a czy korzystacie z porad znajomych?
A co sądzicie o szkoleniach?
totalnie nic nie wiem - tu jest tego dużo, ale za dużo i bez ładu jak dla mnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Sro 19 Maj 2010, 8:35 Temat postu: |
|
|
Każdemu według jego potrzeb, a ile ludzi tyle opinii. Ja najpierw przekopalam mnóstwo stron dotyczących slubow, a gdy zauwazylam, ze na każdej z nich jest to samo, zarejestrowalam się tutaj i całą potrzebną mi wiedzę czerpie z forum.
W razie problemów pytaj, dziewczyny odeślą Cie do odpowiednich tematów.
I nie przejmuj się - każda z nas na początku jest zielona - przecież nie organizujemy codziennie ślubów
Gazetki czytam, ale sporadycznie. Wiecej wiedzy informacji i zdjęć czerpie własnie stąd. O szkoleniach powiem tylko tyle, że dla mnie absolutnie niepotrzebny wydatek - organizacja nie jest skomplikowana, żeby się aż szkolić.
Po pierwsze zacznij od planów - gdzie i za ile, poszukaj lokalu, orkiestrę lub DJ-a, kamerzystę i /lub fotografa, potem możesz zarezerwować termin w kościele. Nie powiedzialas jeszcze kiedy się pobieracie, to dość istotne, żeby zaplanować dalsze kroki. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Sro 19 Maj 2010, 9:25 Temat postu: |
|
|
porady znajomych rowniez, ale tu bylabym ostrozniejsza. Wiadomo ze kazdy swoj ogonek chwali (tak to sie mowi??) wiec jesli organizowali niedawno wesele to zwykle polecaja swoich podwykonawcow. Warto sie rozejrzec przed ostateczna decyzją - moze jest forum slubne miasta w ktorym mieszkasz? Napewno bedzie mniejsze niz to, ale tam powinno byc latwiej namierzyc konkretne firmy itp.
Gazety nie sa na czasie To co my na forum dawno odkrylysmy one przedrukują jako hit i mode za meisiac lub dwa  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
onvi początkujący

|
Wysłany: Sro 19 Maj 2010, 10:35 Temat postu: |
|
|
Ale w internecie można znaleźć naprawdę wszystko, a przy tym na spokojnie możesz zastanowić się co Ci odpowiada, a co nie, a nie tak jak w przypadku znajomych, którzy mogą próbować (nawet nieświadomie) narzucić Ci swoje zdanie i swój sposób organizacji.
A zastanawiałaś się może nas skorzystaniem z pomocy firm organizujących wesela? Mam na myśli konsultantów ślubnych. Zazwyczaj mają bardzo szeroki wachlarz możliwości i propozycji, zobacz na przykład na taką ofertę |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Sro 19 Maj 2010, 11:37 Temat postu: |
|
|
A wtedy pani onvi otrzyma premię za przyciągnięcie kolejnego klienta  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
eliza bywalec

|
Wysłany: Sro 19 Maj 2010, 19:29 Temat postu: |
|
|
sama sobie poradzisz ze wszystkim
usiadz, poczytaj forum pogrzeb w internecie. jest mnóstwo wszystkiego
poczytasz troche i zostaniesz ekspetka od ślubów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pablo&Aga gaduła

|
Wysłany: Czw 20 Maj 2010, 5:20 Temat postu: |
|
|
My patrzyliśmy dużo w necie. Pytaliśmy też pary, które biorą ślub w podobnym czasie co my.
A dużo rzeczy załatwiliśmy na podwórku. NP kumpel jest DJ, znajomy kamerzysta, Catering z osiedla..itp _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|