Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Gdzie szukać informacji na temat ślubu organizacji?!
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lumperjackie
początkujący
początkujący

PostWysłany: Wto 18 Maj 2010, 22:19    Temat postu: Gdzie szukać informacji na temat ślubu organizacji?! Odpowiedz z cytatem

Hejka.
Właśnie się zarejestrowałam na tym Portalu.3 dni temu miałam oświadczyny Very Happy i zaczynamy szukać informacji.

Powiedzcie mi moje drogie Kolezanki: gdzie Wy szukacie informacji o ślubie? Od kogo się dowiadujecie?

Jestem świeza i jakos nie wierze w internet. Pomóżcie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Wto 18 Maj 2010, 22:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko zależy od tego skąd jesteś i co planujesz. Inne są formalności przy ślubie kościelnym, inne przy cywilnym. Wesele czy obiad dla najbliższej rodziny. Internet to skarbnica wiedzy, nie trzeba się go bać. Stąd możesz nawiązać pierwsze kontakty na interesujące Cię sale/restauracje, orkiestrę, kamerzystę czy/i fotografa.

Polecam na początku lekturę samego forum - dziewczyny napisały już bardzo dużo na ten temat.

uśmiech
guru
guru

PostWysłany: Wto 18 Maj 2010, 23:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dokładnie - zgadzma sie z Damą.
Warto przejrzec istniejace wątki - te najwazniejsze naszym i moderatorow zdaniem są zwykle jako 'przyklejone".
Mamy kwiatową galerię, watek z sukniami (w tym zdjecia z naszych przymiarek), watek o obraczkach, pierscionkach, salach, dekoracjach.. Wszystkiego tu pod dostatkiem uśmiech
Najlepiej zapoznac sie z chocby czescią niz zakladac kolejne watki ktore mogą powielac ter juz istniejące - wtedy, jak to na kazdym forum, moderacja je zwykle zamyka..

Poza forum polecam sam portal slub-wesele oraz inne tego typu portale, strony i wuja googla oczko
początkujący
początkujący

PostWysłany: Sro 19 Maj 2010, 7:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki. Czyli portale i gazety ślubowiskowe, a czy korzystacie z porad znajomych?

A co sądzicie o szkoleniach?

totalnie nic nie wiem - tu jest tego dużo, ale za dużo i bez ładu jak dla mnie Rolling Eyes
Powrót do góry
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Sro 19 Maj 2010, 8:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Każdemu według jego potrzeb, a ile ludzi tyle opinii. Ja najpierw przekopalam mnóstwo stron dotyczących slubow, a gdy zauwazylam, ze na każdej z nich jest to samo, zarejestrowalam się tutaj i całą potrzebną mi wiedzę czerpie z forum.
W razie problemów pytaj, dziewczyny odeślą Cie do odpowiednich tematów.
I nie przejmuj się - każda z nas na początku jest zielona - przecież nie organizujemy codziennie ślubów oczko

Gazetki czytam, ale sporadycznie. Wiecej wiedzy informacji i zdjęć czerpie własnie stąd. O szkoleniach powiem tylko tyle, że dla mnie absolutnie niepotrzebny wydatek - organizacja nie jest skomplikowana, żeby się aż szkolić.

Po pierwsze zacznij od planów - gdzie i za ile, poszukaj lokalu, orkiestrę lub DJ-a, kamerzystę i /lub fotografa, potem możesz zarezerwować termin w kościele. Nie powiedzialas jeszcze kiedy się pobieracie, to dość istotne, żeby zaplanować dalsze kroki.
guru
guru

PostWysłany: Sro 19 Maj 2010, 9:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

porady znajomych rowniez, ale tu bylabym ostrozniejsza. Wiadomo ze kazdy swoj ogonek chwali oczko (tak to sie mowi??) wiec jesli organizowali niedawno wesele to zwykle polecaja swoich podwykonawcow. Warto sie rozejrzec przed ostateczna decyzją - moze jest forum slubne miasta w ktorym mieszkasz? Napewno bedzie mniejsze niz to, ale tam powinno byc latwiej namierzyc konkretne firmy itp.
Gazety nie sa na czasie oczko To co my na forum dawno odkrylysmy one przedrukują jako hit i mode za meisiac lub dwa język
początkujący
początkujący

PostWysłany: Sro 19 Maj 2010, 10:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale w internecie można znaleźć naprawdę wszystko, a przy tym na spokojnie możesz zastanowić się co Ci odpowiada, a co nie, a nie tak jak w przypadku znajomych, którzy mogą próbować (nawet nieświadomie) narzucić Ci swoje zdanie i swój sposób organizacji.
A zastanawiałaś się może nas skorzystaniem z pomocy firm organizujących wesela? Mam na myśli konsultantów ślubnych. Zazwyczaj mają bardzo szeroki wachlarz możliwości i propozycji, zobacz na przykład na taką ofertę
Powrót do góry
Juliette
guru
guru

PostWysłany: Sro 19 Maj 2010, 11:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A wtedy pani onvi otrzyma premię za przyciągnięcie kolejnego klienta Twisted Evil
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 19 Maj 2010, 19:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sama sobie poradzisz ze wszystkim uśmiech

usiadz, poczytaj forum pogrzeb w internecie. jest mnóstwo wszystkiego uśmiech

poczytasz troche i zostaniesz ekspetka od ślubów język
Powrót do góry
Pablo&Aga
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 20 Maj 2010, 5:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My patrzyliśmy dużo w necie. Pytaliśmy też pary, które biorą ślub w podobnym czasie co my.
A dużo rzeczy załatwiliśmy na podwórku. NP kumpel jest DJ, znajomy kamerzysta, Catering z osiedla..itp

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: