Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

zamiast kwiatów ......
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafalmleko1234
początkujący
początkujący

PostWysłany: Wto 26 Sie 2014, 21:04    Temat postu: zamiast kwiatów ...... Odpowiedz z cytatem

No właśnie zamiast kwiatów często wolelibyśmy zupełnie coś innego. A co powiecie na to by zamiast kwiatów dać uśmiech dzieciom. Taką akcje prowadzi fundacja Miej Serce. W zamian za to, że na swoim weselu zrobisz zbiórkę dla dzieci otrzymasz piękne zaproszenia (maja mnóstwo wzorów), już nie wspone o tym, że na pewno Twoje wesele utkwi na długo w pamięci gości. Bo czy jest coś piękniejszego niz dzielić się własnym sercem i szcześciem uśmiech
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Wto 26 Sie 2014, 21:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może by tak zamiast podszywać się pod rzekomego pana młodego napisać wprost..... albo w ogóle Rolling Eyes
początkujący
początkujący

PostWysłany: Sro 27 Sie 2014, 7:57    Temat postu: jest w prost Odpowiedz z cytatem

Karolina1984 napisał:
A może by tak zamiast podszywać się pod rzekomego pana młodego napisać wprost..... albo w ogóle Rolling Eyes

ależ ja już dawno nie jestem panem młodym - 3 lata po ślubie, a informacja jest napisana, wydaje mi sie wprost. taki mam styl pisania. uśmiech

pozdrawiam wszytskie młode pary
Powrót do góry
ZygfrydSala
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pią 5 Wrz 2014, 9:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pamiętam u kuzyna była akcja zbiórki zamiast kwiatów,pluszaka bądź ze sklepu bądź wypranego z półki w naszym domu.Zebrane zabawki zawieźli do domu dziecka.Bardzo mnie się to podobało.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
aga88
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 5 Wrz 2014, 10:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak naprawdę Domy dziecka toną w tych pluszakach a dzieci przecież nimi się nie bawią tylko zalegają one na półkach.
Dzieci z domu dziecka bardziej cieszyły by się z nowych przyborów szkolnych, środków higieny, czystości.
Znajomi ostatnio też wpadli na pomysł że obdarowują dom dziecka więc zadzwonili, powiedzieli wprost o co chodzi. Ten dom dziecka potrzebował banalnie najróżniejszej herbaty bo idzie zima dzieci muszą pić ciepłe napoje a oni maja limity, cukru czajników i kolorowych kubków.
Dla gości to wydatek groszowy a dzieci ucieszy.
I wychowawców cieszą takie rzeczy bardziej niż kolejne worki pluszaków.
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pią 5 Wrz 2014, 17:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aga88 popieram Very Happy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
KaroG
początkujący
początkujący

PostWysłany: Wto 9 Wrz 2014, 15:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aga88 napisał:
Tak naprawdę Domy dziecka toną w tych pluszakach a dzieci przecież nimi się nie bawią tylko zalegają one na półkach.
Dzieci z domu dziecka bardziej cieszyły by się z nowych przyborów szkolnych, środków higieny, czystości.
Znajomi ostatnio też wpadli na pomysł że obdarowują dom dziecka więc zadzwonili, powiedzieli wprost o co chodzi. Ten dom dziecka potrzebował banalnie najróżniejszej herbaty bo idzie zima dzieci muszą pić ciepłe napoje a oni maja limity, cukru czajników i kolorowych kubków.
Dla gości to wydatek groszowy a dzieci ucieszy.
I wychowawców cieszą takie rzeczy bardziej niż kolejne worki pluszaków.

Rzeczywiście słuszna uwaga.
Powrót do góry
agatka.kruk
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 9 Wrz 2014, 18:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo dobra uwaga. Moi znajomi na swoim ślubie natomiast zbierali pieniądze do puszki na rehabilitację córki koleżanki, która ma obustronny niedosłuch. Myślę, że każdy z nas ma wśród swoich znajomych lub rodziny kogoś potrzebującego i na niego może też przeznaczyć drobne kwoty zamiast na kwiaty. O Akcji fundacji miej serce sama czytałam - jak poszukiwałam zaproszeń (nawet w jednym z wątków wysunęłam propozycję w ramach obniżenia kosztów), ale niestety narzeczony był nie do przejścia... ;/

Powrót do góry
Marti1987
gaduła
gaduła

PostWysłany: Wto 9 Wrz 2014, 21:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja zastanawiałam się nad zbiórką środków czystości dla Hospicjum albo dla Domu Starców.. Wydaje mi się, że Domy Dziecka są bardzo często obdarowane i dla odmiany chciałabym pomóc komuś innemu uśmiech
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sro 10 Wrz 2014, 7:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marti1987 niby doby pomysł ale mi wydaje się, że w Hospicjach nie wiem jak w Domach starców używa się specjalistycznych środków czyszczących i takie "sklepowe" tam nie przejdą.
Musisz się wcześniej zorientować w temacie.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: