Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

zamiast kwiatów ......
Goto page 1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rafalmleko1234
początkujący
początkujący

PostPosted: Tue 26 Aug 2014, 21:04    Post subject: zamiast kwiatów ...... Reply with quote

No właśnie zamiast kwiatów często wolelibyśmy zupełnie coś innego. A co powiecie na to by zamiast kwiatów dać uśmiech dzieciom. Taką akcje prowadzi fundacja Miej Serce. W zamian za to, że na swoim weselu zrobisz zbiórkę dla dzieci otrzymasz piękne zaproszenia (maja mnóstwo wzorów), już nie wspone o tym, że na pewno Twoje wesele utkwi na długo w pamięci gości. Bo czy jest coś piękniejszego niz dzielić się własnym sercem i szcześciem uśmiech
Back to top
View user's profile Send private message
Karolina1984
guru
guru

PostPosted: Tue 26 Aug 2014, 21:41    Post subject: Reply with quote

A może by tak zamiast podszywać się pod rzekomego pana młodego napisać wprost..... albo w ogóle Rolling Eyes
początkujący
początkujący

PostPosted: Wed 27 Aug 2014, 7:57    Post subject: jest w prost Reply with quote

Karolina1984 wrote:
A może by tak zamiast podszywać się pod rzekomego pana młodego napisać wprost..... albo w ogóle Rolling Eyes

ależ ja już dawno nie jestem panem młodym - 3 lata po ślubie, a informacja jest napisana, wydaje mi sie wprost. taki mam styl pisania. uśmiech

pozdrawiam wszytskie młode pary
Back to top
ZygfrydSala
początkujący
początkujący

PostPosted: Fri 5 Sep 2014, 9:32    Post subject: Reply with quote

Pamiętam u kuzyna była akcja zbiórki zamiast kwiatów,pluszaka bądź ze sklepu bądź wypranego z półki w naszym domu.Zebrane zabawki zawieźli do domu dziecka.Bardzo mnie się to podobało.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
aga88
gaduła
gaduła

PostPosted: Fri 5 Sep 2014, 10:59    Post subject: Reply with quote

Tak naprawdę Domy dziecka toną w tych pluszakach a dzieci przecież nimi się nie bawią tylko zalegają one na półkach.
Dzieci z domu dziecka bardziej cieszyły by się z nowych przyborów szkolnych, środków higieny, czystości.
Znajomi ostatnio też wpadli na pomysł że obdarowują dom dziecka więc zadzwonili, powiedzieli wprost o co chodzi. Ten dom dziecka potrzebował banalnie najróżniejszej herbaty bo idzie zima dzieci muszą pić ciepłe napoje a oni maja limity, cukru czajników i kolorowych kubków.
Dla gości to wydatek groszowy a dzieci ucieszy.
I wychowawców cieszą takie rzeczy bardziej niż kolejne worki pluszaków.
bywalec
bywalec

PostPosted: Fri 5 Sep 2014, 17:08    Post subject: Reply with quote

aga88 popieram Very Happy

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
KaroG
początkujący
początkujący

PostPosted: Tue 9 Sep 2014, 15:49    Post subject: Reply with quote

aga88 wrote:
Tak naprawdę Domy dziecka toną w tych pluszakach a dzieci przecież nimi się nie bawią tylko zalegają one na półkach.
Dzieci z domu dziecka bardziej cieszyły by się z nowych przyborów szkolnych, środków higieny, czystości.
Znajomi ostatnio też wpadli na pomysł że obdarowują dom dziecka więc zadzwonili, powiedzieli wprost o co chodzi. Ten dom dziecka potrzebował banalnie najróżniejszej herbaty bo idzie zima dzieci muszą pić ciepłe napoje a oni maja limity, cukru czajników i kolorowych kubków.
Dla gości to wydatek groszowy a dzieci ucieszy.
I wychowawców cieszą takie rzeczy bardziej niż kolejne worki pluszaków.

Rzeczywiście słuszna uwaga.
Back to top
agatka.kruk
bywalec
bywalec

PostPosted: Tue 9 Sep 2014, 18:59    Post subject: Reply with quote

Bardzo dobra uwaga. Moi znajomi na swoim ślubie natomiast zbierali pieniądze do puszki na rehabilitację córki koleżanki, która ma obustronny niedosłuch. Myślę, że każdy z nas ma wśród swoich znajomych lub rodziny kogoś potrzebującego i na niego może też przeznaczyć drobne kwoty zamiast na kwiaty. O Akcji fundacji miej serce sama czytałam - jak poszukiwałam zaproszeń (nawet w jednym z wątków wysunęłam propozycję w ramach obniżenia kosztów), ale niestety narzeczony był nie do przejścia... ;/

Back to top
Marti1987
gaduła
gaduła

PostPosted: Tue 9 Sep 2014, 21:03    Post subject: Reply with quote

Ja zastanawiałam się nad zbiórką środków czystości dla Hospicjum albo dla Domu Starców.. Wydaje mi się, że Domy Dziecka są bardzo często obdarowane i dla odmiany chciałabym pomóc komuś innemu uśmiech
gaduła
gaduła

PostPosted: Wed 10 Sep 2014, 7:25    Post subject: Reply with quote

Marti1987 niby doby pomysł ale mi wydaje się, że w Hospicjach nie wiem jak w Domach starców używa się specjalistycznych środków czyszczących i takie "sklepowe" tam nie przejdą.
Musisz się wcześniej zorientować w temacie.
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce