| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
rafalmleko1234 początkujący

|
Posted: Tue 26 Aug 2014, 21:04 Post subject: zamiast kwiatów ...... |
|
|
No właśnie zamiast kwiatów często wolelibyśmy zupełnie coś innego. A co powiecie na to by zamiast kwiatów dać uśmiech dzieciom. Taką akcje prowadzi fundacja Miej Serce. W zamian za to, że na swoim weselu zrobisz zbiórkę dla dzieci otrzymasz piękne zaproszenia (maja mnóstwo wzorów), już nie wspone o tym, że na pewno Twoje wesele utkwi na długo w pamięci gości. Bo czy jest coś piękniejszego niz dzielić się własnym sercem i szcześciem  |
|
| Back to top |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Posted: Tue 26 Aug 2014, 21:41 Post subject: |
|
|
A może by tak zamiast podszywać się pod rzekomego pana młodego napisać wprost..... albo w ogóle  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
rafalmleko1234 początkujący

|
Posted: Wed 27 Aug 2014, 7:57 Post subject: jest w prost |
|
|
| Karolina1984 wrote: | A może by tak zamiast podszywać się pod rzekomego pana młodego napisać wprost..... albo w ogóle  |
ależ ja już dawno nie jestem panem młodym - 3 lata po ślubie, a informacja jest napisana, wydaje mi sie wprost. taki mam styl pisania.
pozdrawiam wszytskie młode pary |
|
| Back to top |
|
 |
ZygfrydSala początkujący

|
Posted: Fri 5 Sep 2014, 9:32 Post subject: |
|
|
| Pamiętam u kuzyna była akcja zbiórki zamiast kwiatów,pluszaka bądź ze sklepu bądź wypranego z półki w naszym domu.Zebrane zabawki zawieźli do domu dziecka.Bardzo mnie się to podobało. |
|
| Back to top |
|
 |
aga88 gaduła

|
Posted: Fri 5 Sep 2014, 10:59 Post subject: |
|
|
Tak naprawdę Domy dziecka toną w tych pluszakach a dzieci przecież nimi się nie bawią tylko zalegają one na półkach.
Dzieci z domu dziecka bardziej cieszyły by się z nowych przyborów szkolnych, środków higieny, czystości.
Znajomi ostatnio też wpadli na pomysł że obdarowują dom dziecka więc zadzwonili, powiedzieli wprost o co chodzi. Ten dom dziecka potrzebował banalnie najróżniejszej herbaty bo idzie zima dzieci muszą pić ciepłe napoje a oni maja limity, cukru czajników i kolorowych kubków.
Dla gości to wydatek groszowy a dzieci ucieszy.
I wychowawców cieszą takie rzeczy bardziej niż kolejne worki pluszaków. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
velines19 bywalec

|
Posted: Fri 5 Sep 2014, 17:08 Post subject: |
|
|
aga88 popieram  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
KaroG początkujący

|
Posted: Tue 9 Sep 2014, 15:49 Post subject: |
|
|
| aga88 wrote: | Tak naprawdę Domy dziecka toną w tych pluszakach a dzieci przecież nimi się nie bawią tylko zalegają one na półkach.
Dzieci z domu dziecka bardziej cieszyły by się z nowych przyborów szkolnych, środków higieny, czystości.
Znajomi ostatnio też wpadli na pomysł że obdarowują dom dziecka więc zadzwonili, powiedzieli wprost o co chodzi. Ten dom dziecka potrzebował banalnie najróżniejszej herbaty bo idzie zima dzieci muszą pić ciepłe napoje a oni maja limity, cukru czajników i kolorowych kubków.
Dla gości to wydatek groszowy a dzieci ucieszy.
I wychowawców cieszą takie rzeczy bardziej niż kolejne worki pluszaków. |
Rzeczywiście słuszna uwaga. |
|
| Back to top |
|
 |
agatka.kruk bywalec

|
Posted: Tue 9 Sep 2014, 18:59 Post subject: |
|
|
Bardzo dobra uwaga. Moi znajomi na swoim ślubie natomiast zbierali pieniądze do puszki na rehabilitację córki koleżanki, która ma obustronny niedosłuch. Myślę, że każdy z nas ma wśród swoich znajomych lub rodziny kogoś potrzebującego i na niego może też przeznaczyć drobne kwoty zamiast na kwiaty. O Akcji fundacji miej serce sama czytałam - jak poszukiwałam zaproszeń (nawet w jednym z wątków wysunęłam propozycję w ramach obniżenia kosztów), ale niestety narzeczony był nie do przejścia... ;/ _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Marti1987 gaduła

|
Posted: Tue 9 Sep 2014, 21:03 Post subject: |
|
|
Ja zastanawiałam się nad zbiórką środków czystości dla Hospicjum albo dla Domu Starców.. Wydaje mi się, że Domy Dziecka są bardzo często obdarowane i dla odmiany chciałabym pomóc komuś innemu  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
aga88 gaduła

|
Posted: Wed 10 Sep 2014, 7:25 Post subject: |
|
|
Marti1987 niby doby pomysł ale mi wydaje się, że w Hospicjach nie wiem jak w Domach starców używa się specjalistycznych środków czyszczących i takie "sklepowe" tam nie przejdą.
Musisz się wcześniej zorientować w temacie. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|