Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Ślub sieroty
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ewka1983
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 27 Lut 2011, 23:23    Temat postu: Ślub sieroty Odpowiedz z cytatem

Witam drogie narzeczone uśmiech
Temat trudny, nie przeczę. Jestem sierotą, nie znam chrzestnych i zostałam świeżo upieczoną narzeczoną. Bardzo pragnę ślubu cywilnego ze skromnym przyjęciem w restauracji. Jeszcze nic nie zaplanowane. Rodzice narzeczonego upierają się na wielki ślub i wesele, ja - z wiadomych względów- nie chcę takiej uroczystości. Kogo zamiast moich rodziców i chrzestnych wypada mi zaprosić na to przyjęcie? Mam siostrę i macoszkę uśmiech Nie wiem jak przekonać rodziców pana młodego. Pomóżcie smutny
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Nie 27 Lut 2011, 23:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Ewko uśmiech

Wszystko tu zależy od Waszych ustaleń, porozmawiaj z narzeczonym, że czujesz się bardzo niezręcznie i wesele Ci nie odpowiada, na pewno coś ustalicie wspólnego (może większy obiad z jakimiś tańcami?) Z drugiej strony masz kogoś bliskiego, a wesela nie muszą być jakieś wielkie. Co zaś się tyczy rodziców czy chrzestnych wszystko jest do ustalenia - np. z zespołem, że rodziców nie ma i niech nie narzucają zabaw albo podziękowań dla nich.
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 27 Lut 2011, 23:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Damo uśmiech
Tylko jest problem, moja "teściowa" upiera się przy ślubie kościelnym, bo "co ludzie powiedzą", ja nie bardzo chcę, a nawet bardzo nie chcę uśmiech Wolę cywilny, mniej formalności a i tak chcę być "jego" żoną, więc tak prościej. Ech..., trudne to...
Powrót do góry
żaba
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Nie 27 Lut 2011, 23:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z tym że kościelny to tylko ślub, wesele nie musi być od razu na 200 osób. A co uważa Twój narzeczony? Popiera Cię?
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 27 Lut 2011, 23:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W ogóle bardzo denerwuje mnie kwestia "co ludzie na to". To jest mój dzień i ja chcę go najlepiej wspominać i co ludziom do tego?! A najgorsze jest to, że teściu chce wesela hucznego a ślub go nie obchodzi, a teściowa chce kościelnego a wesele jej nie obchodzi, a narzeczony trzyma z mamą... Masakra jakaś! Bardzo bym chciała elegancko, skromnie, cywilnie, z miłością...
Powrót do góry
Ewka1983
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 27 Lut 2011, 23:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Narzeczony dziś nagle zmienił zdanie przy mamci smutny A może zgodzić się na ten kościelny dla spokoju? Jak uważacie? Ja nie jestem "kościelna", ale szanuję obyczaje, jednak ile to jest załatwiania przy kościelnym? Czytałam, że dużo, no i nauki...
Powrót do góry
żaba
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Nie 27 Lut 2011, 23:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To widzę, że jest mały problem; każdy chce czegoś innego. Może porozmawiaj z narzeczonym o powodach Twojej decyzji. Albo możecie wziąć ślub cywilny, to będzie dla was z miłości, skromnie. A kościelny dla narzeczonego i jego rodziców. W końcu jak chcą robić wesele to niech je zorganizują i opłacą. A Ty mogłabyś do tego podejść jak do dobrej zabawy Very Happy
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 27 Lut 2011, 23:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W ogóle to dziękuję bardzo za zainteresowanie tematem uśmiech Czuję się z tym taka samotna... Wasi faceci też powiedzieli " rób jak chcesz, co tylko sobie wymyślisz..." ?
Powrót do góry
Ewka1983
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 27 Lut 2011, 23:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żabciu, coś w tym jest. Tylko na kościelny to w ostateczności się zgodzę, ale na wesele to nic z tego. Teściu się wścieknie, ale choć teściowa będzie po mojej stronie uśmiech Powiedz mi proszę, dużo formalności z kościelnym jest? i Jaki termin najpierwszy się zaklepuje? Mam już zacząć działać intensywnie? Mam pełne gacie z tego zdenerwowania i niewiedzy... smutny
Powrót do góry
Ewka1983
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 28 Lut 2011, 0:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tyle że ja nie wiem czy mogę tak zaprosić, kogo chcę, to znaczy "młody" ma rodziców, będą chrzestni i dziadkowie(już 6 osób) a ja nie mam ani tych, ani tych, ani tych. Czy mogę zaprosić przyjaciółkę z mężem(czy trzeba też małe dzieci?), macoszkę i po prostu bliskie mi osoby?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: