Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Ślub sieroty
Goto page 1, 2, 3, 4  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ewka1983
kandydat
kandydat

PostPosted: Sun 27 Feb 2011, 23:23    Post subject: Ślub sieroty Reply with quote

Witam drogie narzeczone uśmiech
Temat trudny, nie przeczę. Jestem sierotą, nie znam chrzestnych i zostałam świeżo upieczoną narzeczoną. Bardzo pragnę ślubu cywilnego ze skromnym przyjęciem w restauracji. Jeszcze nic nie zaplanowane. Rodzice narzeczonego upierają się na wielki ślub i wesele, ja - z wiadomych względów- nie chcę takiej uroczystości. Kogo zamiast moich rodziców i chrzestnych wypada mi zaprosić na to przyjęcie? Mam siostrę i macoszkę uśmiech Nie wiem jak przekonać rodziców pana młodego. Pomóżcie smutny
Back to top
View user's profile Send private message
straszna_dama
guru
guru

PostPosted: Sun 27 Feb 2011, 23:31    Post subject: Reply with quote

Witaj Ewko uśmiech

Wszystko tu zależy od Waszych ustaleń, porozmawiaj z narzeczonym, że czujesz się bardzo niezręcznie i wesele Ci nie odpowiada, na pewno coś ustalicie wspólnego (może większy obiad z jakimiś tańcami?) Z drugiej strony masz kogoś bliskiego, a wesela nie muszą być jakieś wielkie. Co zaś się tyczy rodziców czy chrzestnych wszystko jest do ustalenia - np. z zespołem, że rodziców nie ma i niech nie narzucają zabaw albo podziękowań dla nich.
kandydat
kandydat

PostPosted: Sun 27 Feb 2011, 23:35    Post subject: Reply with quote

Dziękuję Damo uśmiech
Tylko jest problem, moja "teściowa" upiera się przy ślubie kościelnym, bo "co ludzie powiedzą", ja nie bardzo chcę, a nawet bardzo nie chcę uśmiech Wolę cywilny, mniej formalności a i tak chcę być "jego" żoną, więc tak prościej. Ech..., trudne to...
Back to top
żaba
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Sun 27 Feb 2011, 23:41    Post subject: Reply with quote

Zgadzam się z tym że kościelny to tylko ślub, wesele nie musi być od razu na 200 osób. A co uważa Twój narzeczony? Popiera Cię?
kandydat
kandydat

PostPosted: Sun 27 Feb 2011, 23:41    Post subject: Reply with quote

W ogóle bardzo denerwuje mnie kwestia "co ludzie na to". To jest mój dzień i ja chcę go najlepiej wspominać i co ludziom do tego?! A najgorsze jest to, że teściu chce wesela hucznego a ślub go nie obchodzi, a teściowa chce kościelnego a wesele jej nie obchodzi, a narzeczony trzyma z mamą... Masakra jakaś! Bardzo bym chciała elegancko, skromnie, cywilnie, z miłością...
Back to top
Ewka1983
kandydat
kandydat

PostPosted: Sun 27 Feb 2011, 23:44    Post subject: Reply with quote

Narzeczony dziś nagle zmienił zdanie przy mamci smutny A może zgodzić się na ten kościelny dla spokoju? Jak uważacie? Ja nie jestem "kościelna", ale szanuję obyczaje, jednak ile to jest załatwiania przy kościelnym? Czytałam, że dużo, no i nauki...
Back to top
żaba
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Sun 27 Feb 2011, 23:46    Post subject: Reply with quote

To widzę, że jest mały problem; każdy chce czegoś innego. Może porozmawiaj z narzeczonym o powodach Twojej decyzji. Albo możecie wziąć ślub cywilny, to będzie dla was z miłości, skromnie. A kościelny dla narzeczonego i jego rodziców. W końcu jak chcą robić wesele to niech je zorganizują i opłacą. A Ty mogłabyś do tego podejść jak do dobrej zabawy Very Happy
kandydat
kandydat

PostPosted: Sun 27 Feb 2011, 23:47    Post subject: Reply with quote

W ogóle to dziękuję bardzo za zainteresowanie tematem uśmiech Czuję się z tym taka samotna... Wasi faceci też powiedzieli " rób jak chcesz, co tylko sobie wymyślisz..." ?
Back to top
Ewka1983
kandydat
kandydat

PostPosted: Sun 27 Feb 2011, 23:50    Post subject: Reply with quote

Żabciu, coś w tym jest. Tylko na kościelny to w ostateczności się zgodzę, ale na wesele to nic z tego. Teściu się wścieknie, ale choć teściowa będzie po mojej stronie uśmiech Powiedz mi proszę, dużo formalności z kościelnym jest? i Jaki termin najpierwszy się zaklepuje? Mam już zacząć działać intensywnie? Mam pełne gacie z tego zdenerwowania i niewiedzy... smutny
Back to top
Ewka1983
kandydat
kandydat

PostPosted: Mon 28 Feb 2011, 0:02    Post subject: Reply with quote

Tyle że ja nie wiem czy mogę tak zaprosić, kogo chcę, to znaczy "młody" ma rodziców, będą chrzestni i dziadkowie(już 6 osób) a ja nie mam ani tych, ani tych, ani tych. Czy mogę zaprosić przyjaciółkę z mężem(czy trzeba też małe dzieci?), macoszkę i po prostu bliskie mi osoby?
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce