Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

TA SAMA SUKIENKA CO U KOLEŻANKI ?
Goto page 1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Strój Panny Młodej
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostPosted: Thu 8 Apr 2010, 14:33    Post subject: TA SAMA SUKIENKA CO U KOLEŻANKI ? Reply with quote

Mam okropny dylemat.wczoraj przymierzałam przepiekna sukienke.Była taka o jakiej marzyłam i wreszcie poczułam to "wow" o którym zawsze marzyłam.Zdecydowałabym sie odrazu gdyby nie to że wydała mi sie bardzo podobna do sukienki żony najlepszego kumpla mojego narzeczonego (krótko mówiąc naszej wspólnej znajomej:)) która miala ja juz na sobie w lipcu.Po powrocie do domu obejrzeałam zdjęcia i okazało się że jest jeszcze gorzej-TO JEST DOKLADNIE TA SAMA SUKIENKA:(a ja juz zdazylam sie w niej zakochac.Nie wiem co teraz zrobic...Jak myslicie czy to wypada ubrac sie w taka sama sukienke jak ona??Czy to nadal bedzie moja jedyna wyjatkowa sukienka czy juz tylko taka sama jak jej...Jak wy byscie postapily na moim miejscu?
KOCHANE FORUMOWICZKI,BŁAGAM- POMOZCIE!!
Back to top
View user's profile Send private message
MissIndependent
moderator
moderator

PostPosted: Thu 8 Apr 2010, 14:41    Post subject: Reply with quote

czy wypada to nie wiem. jeśli czujesz, że musisz ją założyć, że to TA i żadna inna, to ją załóż...ale może jednak jeszcze się wstrzymaj i poszukaj jakiejś innej?? wydaje mi się, ze wybór jest tak wielki i znalazłabyś równie piękną, w której byś się na zabój zakochała, a której jeszcze nie miał nikt z Twojego otoczenia i nie czułabyś się trochę głupio, że masz taką samą suknię ślubną, co znajoma.. ja bym tak zrobiła.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostPosted: Thu 8 Apr 2010, 14:53    Post subject: Reply with quote

zostało mi 5 msc i nie mam zbyt duzo czasu na podjecie decyzji..a juz 3 razy wyruszalam w poszukiwaniu sukni i tylko ta mnie olsnila...smutny
Back to top
straszna_dama
guru
guru

PostPosted: Thu 8 Apr 2010, 16:02    Post subject: Reply with quote

Myślę sobie, że śmiało możesz kupić i założyć właśnie tę sukienkę. Przecież koleżanka to nie siostra bliźniaczka, pamięc ludzka jest zawodna i na pewno będziesz wyglądała zupełnie inaczej niż koleżanka. Mogą też być dodatkowe plusy, znajomej spodoba się, że Twój wybór był identyczny jak jej - co dodatkowo wzmocni więzi między Wami uśmiech
gaduła
gaduła

PostPosted: Thu 8 Apr 2010, 16:16    Post subject: Reply with quote

no właśnie nie wiem czy jej się to spodoba czy bedzie wrecz przeciwnie-zła lub zniesmaczona.na naszym weselu jedynymi powtarzającymi się gośćmi bedą właśnie ona z męzem więc tylko oni moga zauwazyc ze to ta sama sukienka.a suknia to darren z firmy angel i nigdzie nie znalazlam jeszcze zadnej udanej kopii.mysle sobie ze jesli dobiore inne dodatki,fryzure itd.to juz bedzie zupelnie inna suknia...a pozatym to tylko znajoma jak mowisz.Za to z drugiej strony kazda z nas chciala by wygladac na swoim slubie absolutnie wyjatkowo i inaczej niz inne-nie chcialabym byc tylko jej nieudana kopia Sad pomocy Sad
Back to top
MissIndependent
moderator
moderator

PostPosted: Thu 8 Apr 2010, 16:31    Post subject: Reply with quote

czemu nieudaną kopiąpytajnik nie bedziesz jej kopią w ogóle. tak czy owak, oprócz sukni wszystko miałabyś inne. jasne, że każda z nas chce mieć wyjątkową suknię, której jeszcze nikt, kogo znamy, nie miał, ja mam taki zamiar Cool ale jeśli to jedyna suknia, na jaką patrzysz i Ci się oczka świecą... Wink co zrobićpytajnik chyba lepiej iść w sukni, w której jesteś zakochana, mimo, że znajoma miała taką samą niż iść w sukni, która nie wzbudza w Tobie żywszych uczućpytajnik tym, co znajoma moze sobie pomyśleć, bym się za bardzo nie przejmowała. najważniejsze byś Ty pięknie w tej sukni wyglądała Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
eliszama
bywalec
bywalec

PostPosted: Thu 8 Apr 2010, 16:33    Post subject: Reply with quote

Suknia jest tylko jedną (choć bardzo ważną) częścią stroju. Zawsze można spróbować przy pomocy dodatków, makijażu i fryzury uzyskać całkiem inny efekt.
straszna_dama
guru
guru

PostPosted: Thu 8 Apr 2010, 16:38    Post subject: Reply with quote

Tak się zastanawiam... Nie dało by się jakoś przerobic delikatnie tej sukienki, albo kupić w innym kolorze?
Znajoma pozna, ale przecież nie będzie miała tej samej sukienki. Ona i tak będzie czuła się "pierwsza", a jeśli Tobie to nie przeszkadza, to nie widzę problemu. Ważne, żebyś dobrze się czuła - to Twój dzień, Twoja sukienka i Twoje dobre samopoczucie tego dnia - myśl o sobie, nie o innych. Tak egoistycznie, czasem trzeba Wink
guru
guru

PostPosted: Thu 8 Apr 2010, 17:43    Post subject: Reply with quote

Nie sądzę aby komukolwiek taka sytuacja przeszkadzała.

Juleeeczka myślę, że możesz suknię brać śmiało. W końcu nie jest na niej napisane, że była zaprojektowana tylko dla tamtej PM uśmiech

Na każdej z nas to samo ubranie wygląda inaczej.
I sama piszesz - inne dodatki, jakaś delikatna zmiana kroju czy nawet koloru i już.
Back to top
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostPosted: Thu 8 Apr 2010, 17:52    Post subject: Reply with quote

szaleje za ta sukienka ale obawiam sie jak sama bede sie czula z ta swiadomoscia...nie wiele moge ja zmienic bo tez chce biala jak ona ale bukiet,fryzure,welon i makijaz chcialabym zupełnie inne.Natomiast ona byla wy stylizowana na "ksiezniczke" co jest tez moim marzeniem wiec charakter stroju nie wiele się zmieni...ale zaczynam wierzyc że tak jak wiele z nas ma taka sama bluzke czy spodnie co przyjaciolka czy sasiadka tak i ja 1,5 roku pozniej moge miec taka sama sukienke co znajoma...
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Strój Panny Młodej All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce