Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Ciągną się za mną długi - co zrobić

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Weloaraszer
kandydat
kandydat

PostPosted: Fri 3 Aug 2018, 9:00    Post subject: Ciągną się za mną długi - co zrobić Reply with quote

Jeszcze w trakcie studiów narobiłam sobie długów, które ciągną się za mną do tej pory. Nie mam najlepszej pracy, nie zarabiam więcej niż 2 tys na rękę, z czego muszę opłacić mieszkanie, rachunki itd. Większośc tych pieniędzy po prostu przejadam, więc spłata idzie mi bardzo powoli, a i tak kosztuje mnie to wiele wyrzeczeń.

Czy możecie coś poradzić osobie takiej jak ja, jak przyspieszyć ten proces, na czym jeszcze oszczędzić, żeby wreszcie wyjść na prostą?
Back to top
View user's profile Send private message
przeplatasie
początkujący
początkujący

PostPosted: Fri 17 Aug 2018, 8:37    Post subject: Reply with quote

przy takiej pensji, zwyczajnie nie dasz rady, i tak jestem pełna podziwu że jesteś w stanie opłacić rachunki zjeść i jeszcze jakoś powoli spłacasz.
Musisz coś zrobić aby powiększyć zarobki, może druga praca na weekendy? może pol etatu jeszcze?

--
sklep plecaki
Back to top
Czokaniaszak
kandydat
kandydat

PostPosted: Fri 7 Sep 2018, 15:03    Post subject: Reply with quote

Potrzebujesz konkretnego planu, najlepiej wzoruj się na osobach, które już coś takiego przeszły, albo czytaj dobre artykuły i blogi na ten temat. Od siebie mogę podrzucić stronę https://pl.kruk.eu/klienci/ gdzie są nie tylko teksty, ale też narzędzia, np. kalkulator do sporządzenia domowego budżetu czy obliczania wysokości odsetek.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce