|  | 

| Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
 |  

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |  
		| Autor | Wiadomość |  
		| Weloaraszer kandydat

| 

|  Wysłany: Pią 3 Sie 2018, 9:00    Temat postu: Ciągną się za mną długi - co zrobić |   |  
				| 
 |  
				| Jeszcze w trakcie studiów narobiłam sobie długów, które ciągną się za mną do tej pory. Nie mam najlepszej pracy, nie zarabiam więcej niż 2 tys na rękę, z czego muszę opłacić mieszkanie, rachunki itd. Większośc tych pieniędzy po prostu przejadam, więc spłata idzie mi bardzo powoli, a i tak kosztuje mnie to wiele wyrzeczeń. 
 Czy możecie coś poradzić osobie takiej jak ja, jak przyspieszyć ten proces, na czym jeszcze oszczędzić, żeby wreszcie wyjść na prostą?
 |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| przeplatasie początkujący

| 

|  Wysłany: Pią 17 Sie 2018, 8:37    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| przy takiej pensji, zwyczajnie nie dasz rady, i tak jestem pełna podziwu że jesteś w stanie opłacić rachunki zjeść i jeszcze jakoś powoli spłacasz. Musisz coś zrobić aby powiększyć zarobki, może druga praca na weekendy? może pol etatu jeszcze?

--
 sklep plecaki
 |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| Czokaniaszak kandydat

| 

|  Wysłany: Pią 7 Wrz 2018, 15:03    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Potrzebujesz konkretnego planu, najlepiej wzoruj się na osobach, które już coś takiego przeszły, albo czytaj dobre artykuły i blogi na ten temat. Od siebie mogę podrzucić stronę https://pl.kruk.eu/klienci/ gdzie są nie tylko teksty, ale też narzędzia, np. kalkulator do sporządzenia domowego budżetu czy obliczania wysokości odsetek. |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		|  |  

| 

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach