|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Weloaraszer kandydat

|
Posted: Fri 3 Aug 2018, 9:00 Post subject: Ciągną się za mną długi - co zrobić |
|
|
Jeszcze w trakcie studiów narobiłam sobie długów, które ciągną się za mną do tej pory. Nie mam najlepszej pracy, nie zarabiam więcej niż 2 tys na rękę, z czego muszę opłacić mieszkanie, rachunki itd. Większośc tych pieniędzy po prostu przejadam, więc spłata idzie mi bardzo powoli, a i tak kosztuje mnie to wiele wyrzeczeń.
Czy możecie coś poradzić osobie takiej jak ja, jak przyspieszyć ten proces, na czym jeszcze oszczędzić, żeby wreszcie wyjść na prostą? |
|
| Back to top |
|
 |
przeplatasie początkujący

|
Posted: Fri 17 Aug 2018, 8:37 Post subject: |
|
|
przy takiej pensji, zwyczajnie nie dasz rady, i tak jestem pełna podziwu że jesteś w stanie opłacić rachunki zjeść i jeszcze jakoś powoli spłacasz.
Musisz coś zrobić aby powiększyć zarobki, może druga praca na weekendy? może pol etatu jeszcze?
--
sklep plecaki |
|
| Back to top |
|
 |
Czokaniaszak kandydat

|
Posted: Fri 7 Sep 2018, 15:03 Post subject: |
|
|
| Potrzebujesz konkretnego planu, najlepiej wzoruj się na osobach, które już coś takiego przeszły, albo czytaj dobre artykuły i blogi na ten temat. Od siebie mogę podrzucić stronę https://pl.kruk.eu/klienci/ gdzie są nie tylko teksty, ale też narzędzia, np. kalkulator do sporządzenia domowego budżetu czy obliczania wysokości odsetek. |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce