Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Jak szybko wesele, od zaręczyn?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
biia
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 12 Sty 2015, 15:15    Temat postu: Jak szybko wesele, od zaręczyn? Odpowiedz z cytatem

Hey! tak się zastanawiam, czy oby nie panikuję
W grudniu 2014 zostaliśmy narzeczeństwem, partner zdziwił mnie tym, że chce brać ślub jeszcze w tym roku -2015! wystraszyłam się – nie wiem czego,chyba tego, czy da się wszystko ogarnąć? usmiech.gif nie wiem, mam jakieś takie głupie myśli, że potrzebuję na to rok ;p wydaje mi się, że nie jesteśmy przygotowani finansowo, /wyszło nam wstępnie 40 tys, ale sądzę, że da się zmniejszyć, np. na sukni, butach, dodatkach chcę popatrzeć na allegro, olx, jakieś hurtownie alkoholu itp. itd /wpisałam mocniej zawyżone ceny, patrząc na propozycje budżetów weselnych w internecie/
wyszło nam, że mamy około połowy własnych funduszy, bez pomocy rodziców, moi się też troszkę zdziwili, że w tym roku wesele, bo chcieliby pewnie uzbierać – robią akurat remont na wiosnę, zaplanowany daaaawno temu i nie chciałabym, aby z powodu naszego wesela rezygnowali, powiedzieli że pomogą jak tylko będą mogli, mama mojego partnera, też jest za tym, aby ślub był jeszcze w tym roku... smiech.gif
wstępnie daty które się pojawiły w sali, która nam się podoba to kwiecień ?!?! usmiech.gif i końcówka października o ile nie potwierdzi para, a tak to listopad.. i chyba jak już to ten październik? byłam ostatnio na weselu i było okay wiadomo wiele zależy od pogody, ale nawet w wakacje, można trafić na burzę
wesele chcemy mieć max na 80 osób - nie mamy ogromnych rodzin, zapraszamy rodzinę z tzw. "pierwszej linii", znajomi, ew. propozycje rodziców, żadnych cioć z dalekich stron, których nie znam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Judytka_Tom
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 13 Sty 2015, 9:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli możesz to poczekaj ze ślubem na spokojnie do 2016. Organizacja troche zajmuje, rodzina tak czy owak musi sie przygotować równiez finansowo. A poza tym jak sie organizuje ślub szybko to trzeba sie liczyć z tym, że wydatki się zwiększą bo np. za sale, cattering moga Wam policzyć nieco więcej. Więc bez paniki, na spokojnie wybierzcie miejsce, zespół (koniecznie dobrze się rozejrzyjcie) i całą resztę. Suknię polecam kupować poza sezonem czyli np. w zimie uśmiech
geoAsia
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Wto 13 Sty 2015, 22:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja właśnie myślę, że spokojnie byście się zorganizowali na ten październik. Pogoda w kwietniu, czy październiku to kwestia szczęścia. Zresztą nie jest ona taka najważniejsza.
Co do reszty - pół roku spokojnie starszy. Jedyne co - kasa. Pogadaj z rodzicami, może mają coś odłożone na Twój ślub, sama nazbieraj np. na suknię (jeżeli masz pracę) i pamiętaj, że nie tylko po Twojej stronie jest płacenie..

Także gadaj z rodzicami, facetem itp. Będę dzisiaj wyjątkowo motywatorem!

Powrót do góry
Sonina
początkujący
początkujący

PostWysłany: Sro 14 Sty 2015, 12:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też jestem zdania, że może się udać na ten rok i to jeszcze na październik zorganizować wesele i ślub marzeń. Na pewno będzie to dość przyspieszone tempo, ale nie ma rzeczy nie możliwych podobnie jak wyżej również dopinguję, aby się udało uśmiech
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
agatka.kruk
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 14 Sty 2015, 20:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie widzę najmniejszy przeszkód aby od stycznia do października zorganizować wymarzone wesele uśmiech Znajomi w 6 miesięcy się zorganizowali (też w październiku było wesele) i wesele było jednym z lepszych, na których byłam uśmiech Wszystko kwestią przemyślenia wszystkiego krok po kroku co jest do zrobienia i trzymać się planu uśmiech A jeżeli boisz się, że to za szybko - porozmawiaj z narzeczonym i przedstaw mu swoje argumenty mówiące, żeby jednak wesele przełożyć na 2016 uśmiech Jakiej decyzji nie podejmiecie - każda będzie dobra uśmiech Powodzenia uśmiech

Powrót do góry
Agniesia1988
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 19 Sty 2015, 17:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem nie ma to znaczenia i nie powinno się uzależniać jednego od drugiego. Sytuacja finansowa większości ludzi jest dosyć ciężka więc wesele robi się wtedy, kiedy są ku temu warunki uśmiech
Powrót do góry
eleros
Gość

PostWysłany: Sro 28 Sty 2015, 14:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja partnerka tego niestety nie ogarnia i chce ślub za parę miesięcy, a Nas na to nie stać.
Powrót do góry
ZlotaLinia_com
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pią 30 Sty 2015, 9:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To też racja,ale nie mniej jednak rodzice zawsze pomagają w organizacji wesela a autorka pisze że tutaj może być ciężko.. Poza tym jest jeszcze jedna kwestia: nie musicie robić wesela za 40 tyś zł tylko za połowę tej kwoty,np pomijając szereg gości których tak w zasadzie nie znasz,np dalekiej rodziny którą widziałaś tylko raz,myślę ze zapraszanie na siłę to też generowanie kosztów.
Powrót do góry
sreg
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 2 Lut 2015, 17:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie, myślę że najlepiej będzie poczekać na warunki a w tym czasie powoli organizować uśmiech w pierwszej kolejności sala
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: