|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
biia początkujący

|
Wysłany: Pon 12 Sty 2015, 15:15 Temat postu: Jak szybko wesele, od zaręczyn? |
|
|
Hey! tak się zastanawiam, czy oby nie panikuję
W grudniu 2014 zostaliśmy narzeczeństwem, partner zdziwił mnie tym, że chce brać ślub jeszcze w tym roku -2015! wystraszyłam się – nie wiem czego,chyba tego, czy da się wszystko ogarnąć? usmiech.gif nie wiem, mam jakieś takie głupie myśli, że potrzebuję na to rok ;p wydaje mi się, że nie jesteśmy przygotowani finansowo, /wyszło nam wstępnie 40 tys, ale sądzę, że da się zmniejszyć, np. na sukni, butach, dodatkach chcę popatrzeć na allegro, olx, jakieś hurtownie alkoholu itp. itd /wpisałam mocniej zawyżone ceny, patrząc na propozycje budżetów weselnych w internecie/
wyszło nam, że mamy około połowy własnych funduszy, bez pomocy rodziców, moi się też troszkę zdziwili, że w tym roku wesele, bo chcieliby pewnie uzbierać – robią akurat remont na wiosnę, zaplanowany daaaawno temu i nie chciałabym, aby z powodu naszego wesela rezygnowali, powiedzieli że pomogą jak tylko będą mogli, mama mojego partnera, też jest za tym, aby ślub był jeszcze w tym roku... smiech.gif
wstępnie daty które się pojawiły w sali, która nam się podoba to kwiecień ?!?! usmiech.gif i końcówka października o ile nie potwierdzi para, a tak to listopad.. i chyba jak już to ten październik? byłam ostatnio na weselu i było okay wiadomo wiele zależy od pogody, ale nawet w wakacje, można trafić na burzę
wesele chcemy mieć max na 80 osób - nie mamy ogromnych rodzin, zapraszamy rodzinę z tzw. "pierwszej linii", znajomi, ew. propozycje rodziców, żadnych cioć z dalekich stron, których nie znam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Judytka_Tom bywalec

|
Wysłany: Wto 13 Sty 2015, 9:04 Temat postu: |
|
|
Jeśli możesz to poczekaj ze ślubem na spokojnie do 2016. Organizacja troche zajmuje, rodzina tak czy owak musi sie przygotować równiez finansowo. A poza tym jak sie organizuje ślub szybko to trzeba sie liczyć z tym, że wydatki się zwiększą bo np. za sale, cattering moga Wam policzyć nieco więcej. Więc bez paniki, na spokojnie wybierzcie miejsce, zespół (koniecznie dobrze się rozejrzyjcie) i całą resztę. Suknię polecam kupować poza sezonem czyli np. w zimie  _________________ Don't give up! |
|
Powrót do góry |
|
 |
geoAsia uzależniony

|
Wysłany: Wto 13 Sty 2015, 22:51 Temat postu: |
|
|
A ja właśnie myślę, że spokojnie byście się zorganizowali na ten październik. Pogoda w kwietniu, czy październiku to kwestia szczęścia. Zresztą nie jest ona taka najważniejsza.
Co do reszty - pół roku spokojnie starszy. Jedyne co - kasa. Pogadaj z rodzicami, może mają coś odłożone na Twój ślub, sama nazbieraj np. na suknię (jeżeli masz pracę) i pamiętaj, że nie tylko po Twojej stronie jest płacenie..
Także gadaj z rodzicami, facetem itp. Będę dzisiaj wyjątkowo motywatorem! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sonina początkujący

|
Wysłany: Sro 14 Sty 2015, 12:27 Temat postu: |
|
|
Też jestem zdania, że może się udać na ten rok i to jeszcze na październik zorganizować wesele i ślub marzeń. Na pewno będzie to dość przyspieszone tempo, ale nie ma rzeczy nie możliwych podobnie jak wyżej również dopinguję, aby się udało  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka.kruk bywalec

|
Wysłany: Sro 14 Sty 2015, 20:40 Temat postu: |
|
|
Nie widzę najmniejszy przeszkód aby od stycznia do października zorganizować wymarzone wesele Znajomi w 6 miesięcy się zorganizowali (też w październiku było wesele) i wesele było jednym z lepszych, na których byłam Wszystko kwestią przemyślenia wszystkiego krok po kroku co jest do zrobienia i trzymać się planu A jeżeli boisz się, że to za szybko - porozmawiaj z narzeczonym i przedstaw mu swoje argumenty mówiące, żeby jednak wesele przełożyć na 2016 Jakiej decyzji nie podejmiecie - każda będzie dobra Powodzenia  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agniesia1988 początkujący

|
Wysłany: Pon 19 Sty 2015, 17:34 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem nie ma to znaczenia i nie powinno się uzależniać jednego od drugiego. Sytuacja finansowa większości ludzi jest dosyć ciężka więc wesele robi się wtedy, kiedy są ku temu warunki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
eleros Gość
|
Wysłany: Sro 28 Sty 2015, 14:16 Temat postu: |
|
|
Moja partnerka tego niestety nie ogarnia i chce ślub za parę miesięcy, a Nas na to nie stać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ZlotaLinia_com bywalec

|
Wysłany: Pią 30 Sty 2015, 9:31 Temat postu: |
|
|
To też racja,ale nie mniej jednak rodzice zawsze pomagają w organizacji wesela a autorka pisze że tutaj może być ciężko.. Poza tym jest jeszcze jedna kwestia: nie musicie robić wesela za 40 tyś zł tylko za połowę tej kwoty,np pomijając szereg gości których tak w zasadzie nie znasz,np dalekiej rodziny którą widziałaś tylko raz,myślę ze zapraszanie na siłę to też generowanie kosztów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sreg gaduła

|
Wysłany: Pon 2 Lut 2015, 17:25 Temat postu: |
|
|
Dokładnie, myślę że najlepiej będzie poczekać na warunki a w tym czasie powoli organizować w pierwszej kolejności sala _________________ Zapraszam http://www.idmultimedia.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|