|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
koteczek2211 moderator

|
Wysłany: Wto 25 Cze 2013, 17:32 Temat postu: Koteczek i jej Kocurek - 22.06.2013 :) |
|
|
Nastał czas na moją relację z tego cudownego dnia
Gdyby nie budzik nastawiony na 8, to zaspałabym na 9 do fryzjerki Fryzurka wyszła szybciej i lepiej niż zakładałyśmy, a kilka minut po 10 była gotowa Potem szybko do koleżanki na makijaż, który się przedłużył i w efekcie czego byłam w domu po 12. Ubieranie było w biegu, latałam po domu w koszulce, majtkach i pończochach, bo ktoś przełożył moją podwiązkę i nie mogłam znaleźć Największą przeszkodą w ubieraniu było wiązanie, miała wiązać moja mama i chrzestna, ale tak się zestresowały, że wiązała mnie świadkowa, która nigdy wcześniej tego nie robiła Fotografka dawała jej instrukcje co po kolei ma robić i jakoś dała radę O 13 moja mama zadzwoniła do teściowej, żeby już przyszli i ani się obejrzałam, a słyszałam zespół grający u mnie pod domem i pukającego w drzwi narzeczonego. Otworzyłam mu drzwi i zobaczyłam zachwyt w jego oczach Z trudem wpięłam mu butonierkę i poszliśmy na błogosławieństwo. Rodzice zrobili to szybko i bezboleśnie, chociaż obwiałam się mocnego wzruszenia. Wyszliśmy z domu, bo zapowiadały się bramy. Pierwsza była zaraz po wyjściu z uliczki prowadzącej do mojego domu, a druga kilkanaście metrów dalej. Obydwie mega śmieszne Jak tak sobie szliśmy przez wioskę, to praktycznie wszyscy z domów powychodzili i patrzyli się na nas - uczucie niesamowite Po bramach wsiedliśmy do samochodu i pędem do Kościoła, bo była 13.40. Dojechaliśmy, zrobiliśmy kilka zdjęć i poszliśmy do zakrystii, a tam księdza brak Wszyscy poszli w poszukiwania księdzora, a on jak gdyby nic przyszedł 5 minut przed 14 Na szybko podpisywaliśmy dokumenty (jeden zostawił do podpisania po ślubie). Mszę zaczęliśmy kilka minut po 14. Ustawiliśmy się przy wejściu głównym, przyszedł ksiądz, sypnął żartem i w końcu weszliśmy Wszyscy się do nas serdecznie uśmiechali, doszliśmy do ołtarza, a biedne i zestresowane dzieci nie wiedziały co robić i stanęły koło nas Dopiero po chwili świadkowa je odprowadziła. No i zaczęła się najważniejsza część dnia. Ksiądz tak pięknie poprowadził całą mszę, tak ślicznie mówił, że nie mogłam wyjść z podziwu Nawet się nie spostrzegłam, a tu woła nas do siebie Złożyliśmy sobie przysięgę. Już mąż głęboko i czule mi patrzył w oczy, że co chwilę mam w głowie te jego kochające oczy Ja byłam dzielna, bo byłam pewna, że się popłaczę. Później wymiana obrączek i buziaczek za pozwoleniem księdza, a wszyscy sami z siebie zaczęli bić brawo
Po ślubie pojechaliśmy na salę, gdzie powitali nas rodzice chlebem, solą i wódką Stłukliśmy kieliszki i podeszliśmy pod drzwi sali, mąż wziął mnie na ręce i weszliśmy. Okrążyliśmy stolik z szampanem i zaraz był pierwszy toast i gorzko Potem pyszny obiadek i pierwszy taniec, który mówiąc nieskromnie wyszedł nam super Dalej były tańce, toasty i inne zabawy W międzyczasie wyszliśmy do ogródka zrobić zdjęcia z gośćmi Torcik mężuś zjadł na 2 razy, no dosłownie mu go wpychałam do buzi, bo za duży kawałek ukroiliśmy Wszystkim podobała się muzyka na wejście tortu - marsz imperium z Gwiezdnych Wojen Potem zabawa - kareta, oj było mnóstwo śmiechu Jak wnosili świnkę, to puścili piosenkę z Janosika O 24 oczepiny, panny dostały łyżki, a jedna odważna dużą łyżkę i miały bić po rękach młodego, ale bez problemu wyciągnął welon. Za to ja miałam problem, bo tak mnie kawalerowie całowali po rękach, że nie mogłam dobrać się do muszki W końcu pozwolili mi odpiąć Później zrobiliśmy test zgodności i tylko 3 odpowiedzi na 15 mieliśmy inaczej Welon złapała moja świadkowa, a muchę kuzyn męża. Cała impreza trwała do 4. Widać, że wszyscy świetnie się bawili Poprawiny były od 13 do 19 i na nich tańce i różne zabawy Szkoda, że tak szybko to wszystko minęło  _________________

Ostatnio zmieniony przez koteczek2211 dnia Wto 2 Lip 2013, 18:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nartu bywalec

|
Wysłany: Wto 25 Cze 2013, 17:56 Temat postu: |
|
|
wspaniała, zabawna realacja .
Widać że pisana z uśmiechem.
Wyglądaliście pięknie!
Gratulacje Kocurki       _________________ ~`})i({
05/02/2008
10/03/2012
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
oli_a guru

|
Wysłany: Wto 25 Cze 2013, 18:00 Temat postu: |
|
|
super relacja
pieknie wygladaliscie
wszystkiego naj naj naj na Nowej Drodze Zycia  _________________ Patryk <3
Oliver <3
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aniusia maniak

|
Wysłany: Wto 25 Cze 2013, 18:04 Temat postu: |
|
|
Koteczku wyglądalaś cudnie serdeczne gratulacje  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kithy maniak

|
Wysłany: Wto 25 Cze 2013, 18:07 Temat postu: |
|
|
gratulejszon  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaczka guru

|
Wysłany: Wto 25 Cze 2013, 18:13 Temat postu: |
|
|
Koteczku wyglądałaś przepięknie a Kocurek jaki przystojny Gratulacje |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewa-Gdy guru

|
Wysłany: Wto 25 Cze 2013, 18:39 Temat postu: |
|
|
Gratulacje! Piękny bukiet
A zgranie na poprawinach w kolorze sukni i krawata - imponujące  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
EwaK guru

|
Wysłany: Wto 25 Cze 2013, 18:46 Temat postu: |
|
|
koteczku, serdeczne gratulacje  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asia00 maniak

|
Wysłany: Wto 25 Cze 2013, 18:58 Temat postu: |
|
|
koteczku Nasze gratulacje Abyście zawsze byli tak szczęśliwi, jak w tym WIELKIM DNIU :* _________________ "Miłość nigdy nie ustaje..."
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
niemampomyslu maniak

|
Wysłany: Wto 25 Cze 2013, 19:01 Temat postu: |
|
|
Faajnie, gratuluję! I świetna kiecka!  _________________
 |