Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Zawiadomienia do pracy
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anekfaza
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 21 Sty 2013, 18:52    Temat postu: Zawiadomienia do pracy Odpowiedz z cytatem

Hej. Podpowiecie mi jak to sie teraz robi... Slubujemy w maju.. zaproszenia bedziemy dawac w polowie lutego.. a co z zawiadomieniami do pracy? Prosze o podpowiedz kiedy powinnismy dac zawiadomienie do pracy... i jak to jest? Liczyc delegacje z pracy do gosci weselnych? Ratunku:) podpowiedzcie cos;)
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 21 Sty 2013, 19:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Samo zawiadomienie chyba wręcza się przed pójściem na urlop z tego tytułu. Tak dwa tygodnie przed. Co do delagacji to musisz sama podpytać, czy w twojej firmie są takie zwyczaje, że ktoś idzie. U mojej anrzeczonej przychodzi tylko ktoś z prezentem do kościoła. Natomiast u mnie jest delegacja i zaliczam ją do gości.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
anekfaza
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 21 Sty 2013, 19:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesz jak zapytam czy delegacja idzie na wesele to powiedza ze taak uśmiech bo moi wspolpracownicy lubia takie imprezy hehe;) a nie ukrywam ze ode mnie ze 3 osoby i od ukochanego ze 3 to juz 6 gosci wiecej;) niestety takie czasy ze trzeba sie liczyc z kosztami..smutny
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 21 Sty 2013, 19:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No skoro panują u was takie zwyczaje to wypada zaprosić. Niestety większość z nas rozumie cię doskonale. Każdy gość to dodatkowa kasa.
Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 21 Sty 2013, 19:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W mojej opinii zależy to od stosunków z osobami w pracy.. Masz ochotę ich zapraszać? To Wasz dzień i nie ma sensu zapraszać kogoś na siłę, bo oni lubią takie imprezy. Jeżeli masz osoby, z którymi masz dobry kontakt, to może lepiej zaprosić ich prywatnie?
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 21 Sty 2013, 20:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak prywatnie zaprosze kilka osob bo sa mi bliskie, ale i rodzice mi podpowiadaja ze i tak powinnam zaniesc zawiadomienie do pracy... musze podpytac starszych pracownikow jak to bywa uśmiech dzieki za rade;)
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 21 Sty 2013, 20:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja również zastanawiam się nad zaproszeniem przełożonych. Relacje z nimi tylko w pracy. Na wesele na pewno nie ale nie wiem jak ze ślubem chyba by wypadało. Z drugiej strony od mojego miejsca pracy (a ich miejsca zamieszkania) jest ponad 50 km więc nie wiem czy komuś będzie się chciało jechać tylko do kościoła ale fakt jest fakt.

Powrót do góry
anekfaza
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 21 Sty 2013, 20:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mysle ze przelozeni nie przyjda na slub ale zawiadomienie zaniose oczko tyle ze nie za szybko;p
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 21 Sty 2013, 20:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale przecież w ramacxh delegacji można zaprosić osoby, które się lubi. Ja bym nie zapraszał przełożonych. Tym bardziej jeśli cię to ma krempować. Ja być moze zaproszę swojego bezpośredniego przełożonego, bo to bardzo w porządku człowiek.
Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Pon 21 Sty 2013, 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Delegację z pracy zaprasza się tylko na ślub. To taki standard.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Skocz do: