Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anekfaza kandydat

|
Wysłany: Pon 21 Sty 2013, 18:52 Temat postu: Zawiadomienia do pracy |
|
|
Hej. Podpowiecie mi jak to sie teraz robi... Slubujemy w maju.. zaproszenia bedziemy dawac w polowie lutego.. a co z zawiadomieniami do pracy? Prosze o podpowiedz kiedy powinnismy dac zawiadomienie do pracy... i jak to jest? Liczyc delegacje z pracy do gosci weselnych? Ratunku:) podpowiedzcie cos;) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aiwendil gaduła

|
Wysłany: Pon 21 Sty 2013, 19:27 Temat postu: |
|
|
Samo zawiadomienie chyba wręcza się przed pójściem na urlop z tego tytułu. Tak dwa tygodnie przed. Co do delagacji to musisz sama podpytać, czy w twojej firmie są takie zwyczaje, że ktoś idzie. U mojej anrzeczonej przychodzi tylko ktoś z prezentem do kościoła. Natomiast u mnie jest delegacja i zaliczam ją do gości. |
|
Powrót do góry |
|
 |
anekfaza kandydat

|
Wysłany: Pon 21 Sty 2013, 19:49 Temat postu: |
|
|
wiesz jak zapytam czy delegacja idzie na wesele to powiedza ze taak bo moi wspolpracownicy lubia takie imprezy hehe;) a nie ukrywam ze ode mnie ze 3 osoby i od ukochanego ze 3 to juz 6 gosci wiecej;) niestety takie czasy ze trzeba sie liczyc z kosztami.. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aiwendil gaduła

|
Wysłany: Pon 21 Sty 2013, 19:52 Temat postu: |
|
|
No skoro panują u was takie zwyczaje to wypada zaprosić. Niestety większość z nas rozumie cię doskonale. Każdy gość to dodatkowa kasa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Pon 21 Sty 2013, 19:54 Temat postu: |
|
|
W mojej opinii zależy to od stosunków z osobami w pracy.. Masz ochotę ich zapraszać? To Wasz dzień i nie ma sensu zapraszać kogoś na siłę, bo oni lubią takie imprezy. Jeżeli masz osoby, z którymi masz dobry kontakt, to może lepiej zaprosić ich prywatnie? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
anekfaza kandydat

|
Wysłany: Pon 21 Sty 2013, 20:00 Temat postu: |
|
|
tak prywatnie zaprosze kilka osob bo sa mi bliskie, ale i rodzice mi podpowiadaja ze i tak powinnam zaniesc zawiadomienie do pracy... musze podpytac starszych pracownikow jak to bywa dzieki za rade;) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
froog7 gaduła

Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 261 Skąd: Mazowsze - serce Polski
|
Wysłany: Pon 21 Sty 2013, 20:08 Temat postu: |
|
|
Ja również zastanawiam się nad zaproszeniem przełożonych. Relacje z nimi tylko w pracy. Na wesele na pewno nie ale nie wiem jak ze ślubem chyba by wypadało. Z drugiej strony od mojego miejsca pracy (a ich miejsca zamieszkania) jest ponad 50 km więc nie wiem czy komuś będzie się chciało jechać tylko do kościoła ale fakt jest fakt. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
anekfaza kandydat

|
Wysłany: Pon 21 Sty 2013, 20:20 Temat postu: |
|
|
mysle ze przelozeni nie przyjda na slub ale zawiadomienie zaniose tyle ze nie za szybko;p _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aiwendil gaduła

|
Wysłany: Pon 21 Sty 2013, 20:25 Temat postu: |
|
|
Ale przecież w ramacxh delegacji można zaprosić osoby, które się lubi. Ja bym nie zapraszał przełożonych. Tym bardziej jeśli cię to ma krempować. Ja być moze zaproszę swojego bezpośredniego przełożonego, bo to bardzo w porządku człowiek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Pon 21 Sty 2013, 21:02 Temat postu: |
|
|
Delegację z pracy zaprasza się tylko na ślub. To taki standard. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|