|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Karolka12 uzależniony

|
Posted: Tue 11 Sep 2012, 11:04 Post subject: Karolka12 |
|
|
Ślub i wesele były niesamowite. Wszystko jakoś samo się ułożyło dobrze
Zaczęło się w piątek kiedy to pojechaliśmy [Młody, ja i moja siostra] na giełdę kwiatową. Cały bagażnik naszego autka był pełen kwiatów! Potem pojechaliśmy do Młodego na śniadanko i trochę odpocząć. [jejcia teraz i ja tu mieszkam!] Potem pojechaliśmy zawieźć kwiaty do Kościoła, potem przyjechaliśmy do mnie do domu i tam zrobiliśmy serce z balonów. Potem Ja i Młody pojechaliśmy na salę ustawić serce i napompować trochę balonów do dekoracji sali a siostrę podrzuciliśmy do Kościoła. Miała pomagać pani robić dekoracje do Kościoła z kwiatów. A wyszło na to, że i Kościół udekorowała i zrobiła bukieciki na salę i na stół i jeszcze na samochód. Wieczorem zabrała się za mój bukiet. Prześlicznie wyszedł! Białe frezje i takie delikatnie pomarańczowe goździki dookoła frezji! Sobie zrobiła mniejszą kopię.
Nie wiem jak przeżyłam sobotę. Siostra dokańczała bukiety, ja sprzątałam trochę mieszkanie, chodziłyśmy do fryzjerów [mama, siostra i ja- ponoć panie były wściekłe bo nie powiedziałam, że to ma być ślubna fryzura tylko jak się zapisywałam to powiedziałam pani, że chcę upięcie. Dla mnie to jasne, że chodzi o welon a dla pani nie ale zrobiła mi fryzurę, która się utrzymała do końca wesela], malowałyśmy paznokcie, przyszła pani od makijażu i mnie pięknie umalowała ale i tak się nie wyrobiłyśmy! Pan Młody [Pięęęękny   ] przyjechał a ja jeszcze kompletnie nie ubrana ale to nawet majtek ślubno-weselnych nie miałam na sobie! Powoli zaczęli wchodzić gościowie. Młody już jest i goście tez a panna młoda? W końcu udało mi się poprosić kogoś by mi pomógł się ubrać. Tak więc ubrana już i z welonem i biżuterią czekałam na wejście Młodego. Wszedł Młody a za nim rodzice. Nawet mój tata był. [podziwiam moją mamę i jestem z niej dumna, że wytrzymała mojego tatę] krótkie błogosławieństwo i już jechaliśmy do kościoła. Mieliśmy dwie bramy z cukierków w drodze do Kościoła a jak jechaliśmy na salę to trzy ale już dorosłych ludzi a i nawet jakaś zupełnie obca osoba nam skuterem zajechała drogę..
Stoimy w aucie pod Kościołem świadkowie polecieli się podpisać a my siedzimy w samochodzie bo nagle się okazało, ze nie wiemy co mamy robić! No nic poczekaliśmy do 16.50 i wysiedliśmy sobie powolutku z samochodu i idziemy..
idziemy..
Aż tu nagle znienacka wyskoczyły na drodze kratki od kanału deszczowego. Paskudy były aluminiowe i miały wąskie podłużne otworki wprost idealne by zrobić psikusa. Oczywiście wpadł mi w jeden z otworów obcas i nie chciał wyjść! Odbyła się zatem skrócona wersja kopciuszka. Królewna Bucik zgubiła, dzielny książę szablą i mieczem[podręcznym scyzorykiem wielofunkcyjnym, który to przypadkiem miał nasz kierowca] oswobodził z niewoli bucik i odnalazł właścicielkę po czym założył jej na nóżkę i odtąd królewna została jego żoną
W kościele zaprzyjaźniona schola grała pięknie. Kilka dam się popłakało, Kościół tonął w kwiatach a Książę i Księżniczka byli szczęśliwi i zapatrzeni w siebie.
Po uroczystości młoda para wraz ze ślubnym orszakiem udała się do zamku na ucztę weselną. Gości było wielu [ok65] i znalazło się tam miejsce dla każdego [3 osoby nie przyszły a 2 niespodziewane przyszły]. Zabawa trwała do białego rana, stoły uginały się od ilości pysznego jedzenia [na prawdę było dobre choć wielu rzeczy nawet nie mieliśmy okazji spróbować], toasty wznoszono co chwilę [tru, nawet lody dla co poniektórych były gorzkie i cóż trzeba było słodzić ] przy dźwiękach wspaniałej muzyki [tak jesteśmy zadowoleni z orkiestry]
a w Poniedziałek pojechaliśmy do Pragi a co się tam działo to już inna historyja
Za to w tydzień po ślubie udaliśmy się na podróż poślubną do Chorwacja na wycieczkę objazdową. Co ja będę mówić jaka jest Chorwacja Piękna i tyle  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
sopocianka maniak

|
Posted: Tue 11 Sep 2012, 11:12 Post subject: |
|
|
Najserdeczniejsze życzenia dla Królewskiej Pary! Niech się Wam spełni bajkowe "i żyli długo i szczęśliwie"!  _________________
Razem od 19 kwietnia 2008.
Mąż i żona od 20 lipca 2013. |
|
| Back to top |
|
 |
slonko89 bywalec

|
Posted: Tue 11 Sep 2012, 11:28 Post subject: |
|
|
Najlepszego na nowej drodze życia! !  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
lamorela guru

|
|
| Back to top |
|
 |
koteczek2211 moderator

|
Posted: Tue 11 Sep 2012, 12:13 Post subject: |
|
|
Wszystkiego najlepszego  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
delikatna0 guru

|
Posted: Tue 11 Sep 2012, 12:30 Post subject: |
|
|
Gratulacje!  _________________ "Śmiało, bądźmy delikatni!"
 |
|
| Back to top |
|
 |
only_hope maniak

|
Posted: Tue 11 Sep 2012, 13:28 Post subject: |
|
|
Gratulacje i najlepsze życzenia dla młodej pary
A zobaczymy może jakieś fotki? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Ellenai guru

Joined: 05 Jan 2012 Posts: 2810 Location: zachodniopomorskie
|
Posted: Tue 11 Sep 2012, 13:48 Post subject: |
|
|
Wszystkiego wspaniałego!
 _________________ It's hard to dance with a devil on your back
so shake him off.
 |
|
| Back to top |
|
 |
asik guru

|
Posted: Tue 11 Sep 2012, 13:49 Post subject: |
|
|
Bardzo pozytywna relacja
Gratuluję i wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze!  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
ewelajn moderator

Joined: 30 Aug 2011 Posts: 13532 Location: za 7 górami, za 7 lasami...
|
Posted: Tue 11 Sep 2012, 13:57 Post subject: |
|
|
Bardzo przyjemnie czyta się Twoją relację
Gratuluję i życzę samych szczęśliwych dni
Wrzuć jakąś fotkę koniecznie, bo umieramy z ciekawości  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce