| 

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

| 

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

Symfonia uzależniony

| 

Wysłany: Sob 25 Sie 2012, 22:49    Temat postu: Symfonisiowe "TAK" | 
				     | 

| 

Przyszedł czas i na mnie. Postaram się pominąć kłótnie, pomyłki i inne mniej przyjemne atrakcje zw. z organizacją ślubu i wesela (a było ich więcej niż kropel w morzu).

Sobota rano, nasz czas na rachunek sumienia. Spowiadał nas ksiądz proboszcz - ten sam, który udzielił nam ślubu. Następnie fryzjer i makijaż. Nie obyło się bez zamieszania. Rodzice biegali jak poparzeni, nie wiedząc za co się zabrać. Gdyby nie pomoc Pani fotograf w ubieraniu mnie... nie zdążylibyśmy na czas! Ale ufff... Udało się. Pod kościołem jeszcze mała scysja z świadkową i z uśmiechem do ołtarza. Kościół mamy spory, a ja mało co pamiętam tę drogę. Pamiętam, że byłam spokojna jak nigdy! Tak mi było błogo. Mój ukochany miał łzy w oczach i cudny uśmiech na twarzy. Ceremonia była przepiękna, kazanie, skrzypce... wszystko było idealne. Podczas ceremonii ksiądz przekazał nam mikrofon i podziękowaliśmy rodzicom za wychowanie oraz wręczyliśmy im ramki ze zdjęciem. Po wyjściu z kościoła sypnięto nam płatkami róż i złożono życzenia. Potem tylko zdjęcie pamiątkowe i na salę.

Na sali czekali na Nas goście, rodzice oraz zespół. Przywitano Nas chlebem, solą oraz "wódką". Odśpiewano nam 100 lat i zasiedliśmy do obiadu. Po obiedzie przyszedł czas na pierwszy taniec - pomyliłam kroki w jednym momencie ale cóż. Potem najtrudniejsze 2-3 godziny wesela czyli "nauka" tańca w sukni. Ciągle deptałam po halce. Na szczęście potem umiałam już "sterować" suknią, bawiłam się świetnie i bez zmartwień. Goście byli zachwyceni salą, smacznym jedzeniem i NAMI. Ciągle słyszałam komplementy na temat sukni i fryzury. Zabawy oczepinowe były zabawne, a najbardziej KARETA. Były lampiony, smaczny tort i łzy niekoniecznie - szczęścia (po północy pękłam i się popłakałam). 

Jest kilka rzeczy, które byśmy zmienili - świadkowie! Nie spisali się wogóle, na szczęście miałam przy sobie kuzynki Lubego. One ocierały mi łezki i przytulały. Ale to nic... najważniejsze jest Nasze szczęście, Nasza miłość i to, że były obok osoby tak życzliwe i pomocne jak One. Jestem im wdzięczna za okazane serce. Moje siostrzyczki!

Po powrocie do domu czekały mnie ciężkie chwile - ściąganie rajstop. Tak się obtarłam, że mi przy rozbieraniu łzy poleciały. Na szczęście nie przeszkodziło to w nocy poślubnej poprzedzonej wspólną modlitwą. Starania o dzidziusia oficjalnie rozpoczęte!

Niedziela, poprawinowy klimat był upalny! Nie przeszkadzało to w energicznych tańcach i śpiewach. Wszyscy byli zachwyceni i dziękowali za tak wspaniałe wesele i poprawinową zabawę. Cała zabawa zakończyła się po 19-stej, 19-ego.

(Zdjęcie? Było i nie ma) _________________

Ostatnio zmieniony przez Symfonia dnia Czw 4 Paź 2012, 9:47, w całości zmieniany 4 razy | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

serduszkox guru

| 

Wysłany: Sob 25 Sie 2012, 23:00    Temat postu:  | 
				     | 

| 

No to wszystkiego co najlepsze   

gdzie fotki?   _________________ Pewności nie ma, ale jest szansa..   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

NutkaMisio maniak

| 

Wysłany: Sob 25 Sie 2012, 23:19    Temat postu:  | 
				     | 

| 

dużo dużo szczęścia   _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Aniolinek bywalec

| 

Wysłany: Sob 25 Sie 2012, 23:35    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Moje gratulacje, dużo miłości dla Was i więcej radości   _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Karolina1984 guru

| 

Wysłany: Sob 25 Sie 2012, 23:44    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Zabiłaś mnie tą fotką czytałam, zostawiając sobie przesunięcie ekranu i obejrzenie fotek na koniec- a tu.......no ładne zdjęcie, ale musisz troszkę się poprawić    _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Ewa-Gdy guru

| 

Wysłany: Nie 26 Sie 2012, 7:41    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Trzyma Nas w niepewności, ot zołza  

Gratulacje Symfonia! Najważniejsze, że jesteście zadowoleni. Wszystko co niedobre poszło w niepamięć i teraz pora cieszyć się wspólnym życiem. _________________
     | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

ola_b maniak

| 

Wysłany: Nie 26 Sie 2012, 8:00    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Gratuluję! _________________
     | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

sopocianka maniak

| 

Wysłany: Nie 26 Sie 2012, 10:07    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| Ewa-Gdy napisał: | 	 		  Trzyma Nas w niepewności, ot zołza  

Gratulacje Symfonia! Najważniejsze, że jesteście zadowoleni. Wszystko co niedobre poszło w niepamięć i teraz pora cieszyć się wspólnym życiem. | 	  

Zgadzam się z tym. 

Życzę Wam wszystkiego najlepszego!                _________________

Razem od 19 kwietnia 2008.

Mąż i żona od 20 lipca 2013. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

ewelajn moderator

Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 13532 Skąd: za 7 górami, za 7 lasami...
  | 

Wysłany: Nie 26 Sie 2012, 10:38    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Gratuluję    Dużo szczęścia  

Szkoda,że w relacji tyle goryczy, mam nadzieję,że teraz będzie tylko lepiej  !

I czekam na jakąś fotę WAS   _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

lamorela guru

| 
		 | 

| Powrót do góry | 
		 | 

|