|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Symfonia uzależniony

|
Posted: Sat 25 Aug 2012, 22:49 Post subject: Symfonisiowe "TAK" |
|
|
Przyszedł czas i na mnie. Postaram się pominąć kłótnie, pomyłki i inne mniej przyjemne atrakcje zw. z organizacją ślubu i wesela (a było ich więcej niż kropel w morzu).
Sobota rano, nasz czas na rachunek sumienia. Spowiadał nas ksiądz proboszcz - ten sam, który udzielił nam ślubu. Następnie fryzjer i makijaż. Nie obyło się bez zamieszania. Rodzice biegali jak poparzeni, nie wiedząc za co się zabrać. Gdyby nie pomoc Pani fotograf w ubieraniu mnie... nie zdążylibyśmy na czas! Ale ufff... Udało się. Pod kościołem jeszcze mała scysja z świadkową i z uśmiechem do ołtarza. Kościół mamy spory, a ja mało co pamiętam tę drogę. Pamiętam, że byłam spokojna jak nigdy! Tak mi było błogo. Mój ukochany miał łzy w oczach i cudny uśmiech na twarzy. Ceremonia była przepiękna, kazanie, skrzypce... wszystko było idealne. Podczas ceremonii ksiądz przekazał nam mikrofon i podziękowaliśmy rodzicom za wychowanie oraz wręczyliśmy im ramki ze zdjęciem. Po wyjściu z kościoła sypnięto nam płatkami róż i złożono życzenia. Potem tylko zdjęcie pamiątkowe i na salę.
Na sali czekali na Nas goście, rodzice oraz zespół. Przywitano Nas chlebem, solą oraz "wódką". Odśpiewano nam 100 lat i zasiedliśmy do obiadu. Po obiedzie przyszedł czas na pierwszy taniec - pomyliłam kroki w jednym momencie ale cóż. Potem najtrudniejsze 2-3 godziny wesela czyli "nauka" tańca w sukni. Ciągle deptałam po halce. Na szczęście potem umiałam już "sterować" suknią, bawiłam się świetnie i bez zmartwień. Goście byli zachwyceni salą, smacznym jedzeniem i NAMI. Ciągle słyszałam komplementy na temat sukni i fryzury. Zabawy oczepinowe były zabawne, a najbardziej KARETA. Były lampiony, smaczny tort i łzy niekoniecznie - szczęścia (po północy pękłam i się popłakałam).
Jest kilka rzeczy, które byśmy zmienili - świadkowie! Nie spisali się wogóle, na szczęście miałam przy sobie kuzynki Lubego. One ocierały mi łezki i przytulały. Ale to nic... najważniejsze jest Nasze szczęście, Nasza miłość i to, że były obok osoby tak życzliwe i pomocne jak One. Jestem im wdzięczna za okazane serce. Moje siostrzyczki!
Po powrocie do domu czekały mnie ciężkie chwile - ściąganie rajstop. Tak się obtarłam, że mi przy rozbieraniu łzy poleciały. Na szczęście nie przeszkodziło to w nocy poślubnej poprzedzonej wspólną modlitwą. Starania o dzidziusia oficjalnie rozpoczęte!
Niedziela, poprawinowy klimat był upalny! Nie przeszkadzało to w energicznych tańcach i śpiewach. Wszyscy byli zachwyceni i dziękowali za tak wspaniałe wesele i poprawinową zabawę. Cała zabawa zakończyła się po 19-stej, 19-ego.
(Zdjęcie? Było i nie ma) _________________

Last edited by Symfonia on Thu 4 Oct 2012, 9:47; edited 4 times in total |
|
| Back to top |
|
 |
serduszkox guru

|
Posted: Sat 25 Aug 2012, 23:00 Post subject: |
|
|
No to wszystkiego co najlepsze
gdzie fotki?  _________________ Pewności nie ma, ale jest szansa..  |
|
| Back to top |
|
 |
NutkaMisio maniak

|
Posted: Sat 25 Aug 2012, 23:19 Post subject: |
|
|
dużo dużo szczęścia  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Aniolinek bywalec

|
Posted: Sat 25 Aug 2012, 23:35 Post subject: |
|
|
Moje gratulacje, dużo miłości dla Was i więcej radości  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Posted: Sat 25 Aug 2012, 23:44 Post subject: |
|
|
Zabiłaś mnie tą fotką czytałam, zostawiając sobie przesunięcie ekranu i obejrzenie fotek na koniec- a tu.......no ładne zdjęcie, ale musisz troszkę się poprawić  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Ewa-Gdy guru

|
Posted: Sun 26 Aug 2012, 7:41 Post subject: |
|
|
Trzyma Nas w niepewności, ot zołza
Gratulacje Symfonia! Najważniejsze, że jesteście zadowoleni. Wszystko co niedobre poszło w niepamięć i teraz pora cieszyć się wspólnym życiem. _________________
   |
|
| Back to top |
|
 |
ola_b maniak

|
Posted: Sun 26 Aug 2012, 8:00 Post subject: |
|
|
Gratuluję! _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
sopocianka maniak

|
Posted: Sun 26 Aug 2012, 10:07 Post subject: |
|
|
| Ewa-Gdy wrote: | Trzyma Nas w niepewności, ot zołza
Gratulacje Symfonia! Najważniejsze, że jesteście zadowoleni. Wszystko co niedobre poszło w niepamięć i teraz pora cieszyć się wspólnym życiem. |
Zgadzam się z tym.
Życzę Wam wszystkiego najlepszego!  _________________
Razem od 19 kwietnia 2008.
Mąż i żona od 20 lipca 2013. |
|
| Back to top |
|
 |
ewelajn moderator

Joined: 30 Aug 2011 Posts: 13532 Location: za 7 górami, za 7 lasami...
|
Posted: Sun 26 Aug 2012, 10:38 Post subject: |
|
|
Gratuluję Dużo szczęścia
Szkoda,że w relacji tyle goryczy, mam nadzieję,że teraz będzie tylko lepiej !
I czekam na jakąś fotę WAS  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
lamorela guru

|
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce