Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Symfonisiowe "TAK"
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Wspomnienie z Waszego ślubu
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Symfonia
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Sat 25 Aug 2012, 22:49    Post subject: Symfonisiowe "TAK" Reply with quote

Przyszedł czas i na mnie. Postaram się pominąć kłótnie, pomyłki i inne mniej przyjemne atrakcje zw. z organizacją ślubu i wesela (a było ich więcej niż kropel w morzu).

Sobota rano, nasz czas na rachunek sumienia. Spowiadał nas ksiądz proboszcz - ten sam, który udzielił nam ślubu. Następnie fryzjer i makijaż. Nie obyło się bez zamieszania. Rodzice biegali jak poparzeni, nie wiedząc za co się zabrać. Gdyby nie pomoc Pani fotograf w ubieraniu mnie... nie zdążylibyśmy na czas! Ale ufff... Udało się. Pod kościołem jeszcze mała scysja z świadkową i z uśmiechem do ołtarza. Kościół mamy spory, a ja mało co pamiętam tę drogę. Pamiętam, że byłam spokojna jak nigdy! Tak mi było błogo. Mój ukochany miał łzy w oczach i cudny uśmiech na twarzy. Ceremonia była przepiękna, kazanie, skrzypce... wszystko było idealne. Podczas ceremonii ksiądz przekazał nam mikrofon i podziękowaliśmy rodzicom za wychowanie oraz wręczyliśmy im ramki ze zdjęciem. Po wyjściu z kościoła sypnięto nam płatkami róż i złożono życzenia. Potem tylko zdjęcie pamiątkowe i na salę.

Na sali czekali na Nas goście, rodzice oraz zespół. Przywitano Nas chlebem, solą oraz "wódką". Odśpiewano nam 100 lat i zasiedliśmy do obiadu. Po obiedzie przyszedł czas na pierwszy taniec - pomyliłam kroki w jednym momencie ale cóż. Potem najtrudniejsze 2-3 godziny wesela czyli "nauka" tańca w sukni. Ciągle deptałam po halce. Na szczęście potem umiałam już "sterować" suknią, bawiłam się świetnie i bez zmartwień. Goście byli zachwyceni salą, smacznym jedzeniem i NAMI. Ciągle słyszałam komplementy na temat sukni i fryzury. Zabawy oczepinowe były zabawne, a najbardziej KARETA. Były lampiony, smaczny tort i łzy niekoniecznie - szczęścia (po północy pękłam i się popłakałam).

Jest kilka rzeczy, które byśmy zmienili - świadkowie! Nie spisali się wogóle, na szczęście miałam przy sobie kuzynki Lubego. One ocierały mi łezki i przytulały. Ale to nic... najważniejsze jest Nasze szczęście, Nasza miłość i to, że były obok osoby tak życzliwe i pomocne jak One. Jestem im wdzięczna za okazane serce. Moje siostrzyczki!

Po powrocie do domu czekały mnie ciężkie chwile - ściąganie rajstop. Tak się obtarłam, że mi przy rozbieraniu łzy poleciały. Na szczęście nie przeszkodziło to w nocy poślubnej poprzedzonej wspólną modlitwą. Starania o dzidziusia oficjalnie rozpoczęte!

Niedziela, poprawinowy klimat był upalny! Nie przeszkadzało to w energicznych tańcach i śpiewach. Wszyscy byli zachwyceni i dziękowali za tak wspaniałe wesele i poprawinową zabawę. Cała zabawa zakończyła się po 19-stej, 19-ego.

(Zdjęcie? Było i nie ma)

Last edited by Symfonia on Thu 4 Oct 2012, 9:47; edited 4 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
serduszkox
guru
guru

PostPosted: Sat 25 Aug 2012, 23:00    Post subject: Reply with quote

No to wszystkiego co najlepsze bukiet
gdzie fotki? uśmiech
NutkaMisio
maniak
maniak

PostPosted: Sat 25 Aug 2012, 23:19    Post subject: Reply with quote

dużo dużo szczęścia oczko

Back to top
Aniolinek
bywalec
bywalec

PostPosted: Sat 25 Aug 2012, 23:35    Post subject: Reply with quote

Moje gratulacje, dużo miłości dla Was i więcej radości Very Happy
guru
guru

PostPosted: Sat 25 Aug 2012, 23:44    Post subject: Reply with quote

Zabiłaś mnie tą fotką czytałam, zostawiając sobie przesunięcie ekranu i obejrzenie fotek na koniec- a tu.......no ładne zdjęcie, ale musisz troszkę się poprawić język
guru
guru

PostPosted: Sun 26 Aug 2012, 7:41    Post subject: Reply with quote

Trzyma Nas w niepewności, ot zołza język
Gratulacje Symfonia! Najważniejsze, że jesteście zadowoleni. Wszystko co niedobre poszło w niepamięć i teraz pora cieszyć się wspólnym życiem.
maniak
maniak

PostPosted: Sun 26 Aug 2012, 8:00    Post subject: Reply with quote

Gratuluję!
maniak
maniak

PostPosted: Sun 26 Aug 2012, 10:07    Post subject: Reply with quote

Ewa-Gdy wrote:
Trzyma Nas w niepewności, ot zołza język
Gratulacje Symfonia! Najważniejsze, że jesteście zadowoleni. Wszystko co niedobre poszło w niepamięć i teraz pora cieszyć się wspólnym życiem.

Zgadzam się z tym.
Życzę Wam wszystkiego najlepszego! kwiatek kwiatek kwiatek kwiatek kwiatek

Razem od 19 kwietnia 2008.
Mąż i żona od 20 lipca 2013.
Back to top
ewelajn
moderator
moderator

PostPosted: Sun 26 Aug 2012, 10:38    Post subject: Reply with quote

Gratuluję róża Dużo szczęścia uśmiech
Szkoda,że w relacji tyle goryczy, mam nadzieję,że teraz będzie tylko lepiej wykrzyknik!
I czekam na jakąś fotę WAS uśmiech

Back to top
lamorela
guru
guru

PostPosted: Sun 26 Aug 2012, 13:11    Post subject: Reply with quote

Wszystkiego najleprzego na nowej drodze życia! róża

http://kosmetyczka-lamoreli.blogspot.com
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Wspomnienie z Waszego ślubu All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 1 of 8

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce