Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

..........
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przedstaw się!
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gerberek
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 4 Lis 2010, 20:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio zmieniony przez gerberek dnia Sob 22 Sty 2011, 19:00, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ewqa04
guru
guru

PostWysłany: Czw 4 Lis 2010, 20:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Juliette ma racje. Będziesz korzystać z pomocy rodziców (etat u nich - to nie pomoc?)
A to, że Twoi rodzice są małżeństwem od 18 lat, to dla mnie nie jest argument. Pobrali sie, bo byłaś w drodze, prawda?
Powrót do góry
Juliette
guru
guru

PostWysłany: Czw 4 Lis 2010, 20:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gerberek napisał:
Nie na utrzymaniu-bron boze. Pisałam, ze gdypy trzeba było to pomoga. A ja po maturze ide na etat do rodziców.

Tak na utrzymaniu. Przynajmniej częściowym. Będziecie mieszkać z rodzicami Twojego narzeczonego, a pracę dadzą Ci Twoi rodzice. To nie jest samodzielność.
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 4 Lis 2010, 20:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio zmieniony przez gerberek dnia Sob 22 Sty 2011, 19:01, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Vella
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 4 Lis 2010, 20:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gerberek napisał:
Moi rodzice brali ślub po 9 mieś znajomości. Mama miala w tedy 19-ście lat tata 24. Są małżeństwem od 18-stu lat, i bardziej szczeslwych ludzi jak oni nie znam-sa dla mnie wzorem.
Mama zdała mature, skonczyła dwa kierunki studiów. Prowadza z tata firme. Mam troje rodzeństwa. I jak zapytałam czy żałują? Nigdy, sa najszczęśliwsi.
co bedzie jak bede w ciazy? Bedziemy sie cieszyć
co z obowiazkami? Damy rade i tak na poczatku bedziemy miec rodziców P. pod reka.
co z finansami? Damy rade, P. ma dobrze płatna prace, ja dorabiam, a moi rodzice zawsze grosza dadza.
co z studiami? nie ma to problemu.

Zazdroszczę.
Ja w wieku 18 lat nie miałam takich różowych okularów, świat nie był dla mnie słodziutki i milutki, a problemiki drobne i nieważne.
Jakże piekne jest twoje zycie, nie wyrastaj z tego. Naiwne, i może głupie, ale doprawdy urocze. Wink
gerberek
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 4 Lis 2010, 20:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio zmieniony przez gerberek dnia Sob 22 Sty 2011, 19:01, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Kaja
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 4 Lis 2010, 20:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I jeszcze, niech Twój narzeczony, nie daj Boże, straci pracę... Ty bez doświadczenia w pracy, po maturze... A to, czy finansowo sobie dacie radę, to będziesz mogła dopiero osądzić, kiedy zaczniesz się samodzielnie utrzymywać. Bo wtedy człowiek zaczyna sobie zdawać sprawę, jakie życie jest drogie i docenia bardziej wartość pieniądza. Kiedy jest swój i ciężko zapracowany. Co do wsparcia finansowego od rodziców - najprawdopodobniej przełoży się ono we wtrącanie się w Wasze sprawy. Kiedy będziecie zależni finansowo, to niestety będziecie zależni również pod innymi względami.
A co do pracy z rodziną/u rodziny - ze szczerego serca odradzam. I mówię z doświadczenia. Nie ma nic gorszego.

Powrót do góry
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Czw 4 Lis 2010, 21:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

20 lat temu nasi rodzice żyli w zupełnie innej rzeczywistości, nie było takich problemów z pracą, mieszkaniem, nie płaciło się grubych tysięcy na szczepionki dla dziecka, itd., itd.
Zastanawiam się nad czymś innym. Internet jest wspaniałym narzędziem i daje to pozorne poczucie anonimowości. Może ty Słońce masz po prostu takie piękne marzenia (bo nadal nie jestem w stanie uwierzyć, że piszesz o swoim życiu) i mamisz nas nimi tutaj, a my naiwnie wierzymy w to wszystko? Życie bywa brutalne moja droga, wróć na ziemię, może wtedy uda nam się porozmawiać poważnie...
guru
guru

PostWysłany: Czw 4 Lis 2010, 22:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też zaczęłam myśleć, że to tylko żałosna prowokacja Rolling Eyes
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 4 Lis 2010, 22:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sama nie wiem, może komuś się nudzi i zamiast przykładowo uczyć się do matury to zmyśla? myślący

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przedstaw się! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 9 z 10

Skocz do: