Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gerberek kandydat

|
Wysłany: Czw 4 Lis 2010, 20:38 Temat postu: |
|
|
Ostatnio zmieniony przez gerberek dnia Sob 22 Sty 2011, 19:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewqa04 guru

|
Wysłany: Czw 4 Lis 2010, 20:39 Temat postu: |
|
|
Juliette ma racje. Będziesz korzystać z pomocy rodziców (etat u nich - to nie pomoc?)
A to, że Twoi rodzice są małżeństwem od 18 lat, to dla mnie nie jest argument. Pobrali sie, bo byłaś w drodze, prawda? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Czw 4 Lis 2010, 20:44 Temat postu: |
|
|
gerberek napisał: | Nie na utrzymaniu-bron boze. Pisałam, ze gdypy trzeba było to pomoga. A ja po maturze ide na etat do rodziców. |
Tak na utrzymaniu. Przynajmniej częściowym. Będziecie mieszkać z rodzicami Twojego narzeczonego, a pracę dadzą Ci Twoi rodzice. To nie jest samodzielność. _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
gerberek kandydat

|
Wysłany: Czw 4 Lis 2010, 20:50 Temat postu: |
|
|
Ostatnio zmieniony przez gerberek dnia Sob 22 Sty 2011, 19:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Vella gaduła

|
Wysłany: Czw 4 Lis 2010, 20:52 Temat postu: |
|
|
gerberek napisał: | Moi rodzice brali ślub po 9 mieś znajomości. Mama miala w tedy 19-ście lat tata 24. Są małżeństwem od 18-stu lat, i bardziej szczeslwych ludzi jak oni nie znam-sa dla mnie wzorem.
Mama zdała mature, skonczyła dwa kierunki studiów. Prowadza z tata firme. Mam troje rodzeństwa. I jak zapytałam czy żałują? Nigdy, sa najszczęśliwsi.
co bedzie jak bede w ciazy? Bedziemy sie cieszyć
co z obowiazkami? Damy rade i tak na poczatku bedziemy miec rodziców P. pod reka.
co z finansami? Damy rade, P. ma dobrze płatna prace, ja dorabiam, a moi rodzice zawsze grosza dadza.
co z studiami? nie ma to problemu. |
Zazdroszczę.
Ja w wieku 18 lat nie miałam takich różowych okularów, świat nie był dla mnie słodziutki i milutki, a problemiki drobne i nieważne.
Jakże piekne jest twoje zycie, nie wyrastaj z tego. Naiwne, i może głupie, ale doprawdy urocze.  _________________ 4 grudnia 2010. No to mam już z głowy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
gerberek kandydat

|
Wysłany: Czw 4 Lis 2010, 20:54 Temat postu: |
|
|
Ostatnio zmieniony przez gerberek dnia Sob 22 Sty 2011, 19:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaja uzależniony

|
Wysłany: Czw 4 Lis 2010, 20:55 Temat postu: |
|
|
I jeszcze, niech Twój narzeczony, nie daj Boże, straci pracę... Ty bez doświadczenia w pracy, po maturze... A to, czy finansowo sobie dacie radę, to będziesz mogła dopiero osądzić, kiedy zaczniesz się samodzielnie utrzymywać. Bo wtedy człowiek zaczyna sobie zdawać sprawę, jakie życie jest drogie i docenia bardziej wartość pieniądza. Kiedy jest swój i ciężko zapracowany. Co do wsparcia finansowego od rodziców - najprawdopodobniej przełoży się ono we wtrącanie się w Wasze sprawy. Kiedy będziecie zależni finansowo, to niestety będziecie zależni również pod innymi względami.
A co do pracy z rodziną/u rodziny - ze szczerego serca odradzam. I mówię z doświadczenia. Nie ma nic gorszego. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Czw 4 Lis 2010, 21:49 Temat postu: |
|
|
20 lat temu nasi rodzice żyli w zupełnie innej rzeczywistości, nie było takich problemów z pracą, mieszkaniem, nie płaciło się grubych tysięcy na szczepionki dla dziecka, itd., itd.
Zastanawiam się nad czymś innym. Internet jest wspaniałym narzędziem i daje to pozorne poczucie anonimowości. Może ty Słońce masz po prostu takie piękne marzenia (bo nadal nie jestem w stanie uwierzyć, że piszesz o swoim życiu) i mamisz nas nimi tutaj, a my naiwnie wierzymy w to wszystko? Życie bywa brutalne moja droga, wróć na ziemię, może wtedy uda nam się porozmawiać poważnie... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Czw 4 Lis 2010, 22:00 Temat postu: |
|
|
Też zaczęłam myśleć, że to tylko żałosna prowokacja  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta_ges moderator

|
Wysłany: Czw 4 Lis 2010, 22:59 Temat postu: |
|
|
Sama nie wiem, może komuś się nudzi i zamiast przykładowo uczyć się do matury to zmyśla?  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|