Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Spotkanie młodej pary - dopiero w kościele
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gosiula
guru
guru

PostWysłany: Wto 8 Mar 2011, 10:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dokładnie, mam nadzieję że rodzina jednak stwierdzi że poczeka przed domem ale jak będą chcieli wejść to im tego nie zabronię (u nas na błogosławieństwie będą rodzice, dziadkowie i prababcie)

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Yenna
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 8 Mar 2011, 10:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Atiina - dokładnie uśmiech
polly
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Wto 8 Mar 2011, 16:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

atina napisał:
no ale co zrobisz, przecież nie rozjedziesz...

hihi lol
u nas chyba kwestia bram całkiem odpada - z kościoła do sali będziemy jechali krajową 7 - trudno byłoby na niej bramę robić na szczęście lol

Ostatnio zmieniony przez polly dnia Wto 10 Kwi 2012, 5:13, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
atina
guru
guru

PostWysłany: Sro 9 Mar 2011, 5:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

polly, ale to jest taka symbolika, tradycja... a nie coś co faktycznie się dzieje... Błogosławieństwo na odchodne, żeby miało się oparcie w drugiej osobie, żeby się darzyło itp itd. Tak jak i ksiądz Nas będzie błogosławić w kościele...

Powrót do góry
blondyna142
guru
guru

PostWysłany: Sro 9 Mar 2011, 10:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja obawiam się raczej jakiegoś wzruszenia przy błogosławieństwie, chociaż wiem, że przeciez nic sie złego nie dzieje tytlko wręcz przeciwnie..

Powrót do góry
mloda_2011
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sob 19 Mar 2011, 12:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak byłam w domu podczas błogosławieństwa mojego wujka i orkiestra grała tę piosenkę, chyba Serdeczna Matko ( nie chcę tu głupoty palnąć, w każdym bądź razie melodia na "Boże coś Polskę" ) to sobie pomyślałam, że na taką melodię, to chyba, każda by się rozpłakała oczko
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sob 2 Kwi 2011, 13:09    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Vella napisał:
Yenna napisał:
Ja chcę, żeby to ojciec mnie poprowadził do ołtarza nie dlatego, że to taki fajny amerykański zwyczaj, ale dlatego, że mi się ten zwyczaj bardzo podoba.

ooo, a mnie dokładnie odwrotnie uśmiech

To że zwyczaj jest uważany za amerykański w niczym mi nie przeszkadza, nie podoba mi się on sam w sobie. To takie poniżające, moim zdaniem, ojciec oddaje córkę, mąż przejmuje, gdzie tu wolna wola kobiety?
Za to narzeczeni-małżonkowie idący razem, ręka w rękę, w tym samym kierunku, w tym samym celu - to piękne. Wspólna decyzja, wspólne kroki.

podoba mi się Twoja argumentacja!
paula_139
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 12 Kwi 2011, 20:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny moja koleżanka rozwiązała kwestię błogosławieństwa w następujący sposób: ślub był na 17-tą Pan Młody przyjechał tak około 16tej. ona była umalowana, uczesana, ale BEZ welonu i w zwykłej eleganckiej pastelowej sukience. Rodzice i dziadkowie ich pobłogosławili i Młody pojechał motorem do kościoła a Panna Młoda już przebrana w suknię z ojcem pod kościół autem ślubnym. Pomysł uważam że bardzo fajny ale mimo wszystko my się nie zdecydowaliśmy na coś takiego.ale kto wie do ślubu jeszcze trochę czasu zostało uśmiech

Powrót do góry
vestido
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 19 Sie 2011, 23:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakoś do mnie nie przemawia to spotkanie się dopiero przy ołtarzu Rolling Eyes wydaje mi się to takie jakieś amerykańskie, ale oczywiście co kto lubi oczko
Powrót do góry
Wizaz_waw_pl
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 31 Lip 2012, 9:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mi się taki pomysł też bardzo podoba. Tak tajemniczo, a zarazem romantycznie, spotkanie dopiero w kościele. Myślę, że co do błogosławieństwo i podpisywania papierów będzie się można dogadać.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 8 z 9

Skocz do: