|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nheledore moderator

|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 20:28 Temat postu: |
|
|
Krzysztof1988 napisał: | Ja jestem katolikiem wierzącym nie praktykującym. I nie widzę sensu brania ślubu kościelnego bez przekonania w ten sakrament.
|
Wierzący katolik, który nie widzi sensu w sakramencie małżeństwa? No niech się ziemia rozstąpi, człowieku gadasz od rzeczy, jak potłuczony jakiś. JAK można wierzyć, a zarazem negować sakramenty?!
Chyba, że o jakiejś innej religii gadasz, to sorry, ale wtedy tym bardziej coś z Tobą nie halo, skoro w KK rozważasz ślub.
Krzysztof1988 napisał: | Choć ja z założenia chciałem zatrzymać się tylko na cywilnym a po cywilnym przyjęcie poślubne.
|
Wiesz co? Pitolisz bez sensu. Z jakiego założenia? Człowieka, który sam siebie nie jest w stanie określić? Ani tego, w co wierzy, jak wierzy i po co w ogóle bierze ślub?
Krzysztof1988 napisał: | Będę musiał w piątek porozmawiać z narzeczoną. |
No to raczej Bo nam się tu opera mydlana w czterech aktach zrobi. Siądźcie w zaciszu domowym i pogadajcie o co Wam chodzi, bo każde z Was ma inną wizję tak wesela, jak małżeństwa i pewnie całego przyszłego życia. NIE, nie chcemy znać ustaleń tej rozmowy.
Krzysztof1988 napisał: |
I teraz pytanie. Czy brać tylko ślub cywilny i być skłócony z mamą a może kościelny i mieć z nią dobre relacje. Co lepsze postawienie na swoim czy dobre relacje z mamą.
|
I teraz odpowiedź: idź do USC, zapukaj do drzwi na których będzie napis "Sala ślubów", rozbiegnij się i z całej siły uderz w ścianę. Może jak Ci Godło na głowę spadnie to klepki wrócą na właściwe miejsce
Naprawdę. Brak słów.
Skoro "wierzysz, ale nie praktykujesz", to co na KK się uwziąłeś? Nie możesz wziąć w Karaimskim Związku Religijnym? Ucieszą się. Jest ich ok. 120, grono wiernych dzięki Wam zwiększy się o jakiś 1,5%.
Okazja do imprezy jak ulał. |
|
Powrót do góry |
|
 |
natalia_w moderator

|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 20:31 Temat postu: |
|
|
Krzysztof, mieszkasz z rodzicami, prawda? To chyba widza, że się nie modlisz, że do Kościoła nie chodzisz, że nie uczestniczysz w obrządkach z tym związanym... Widzi, czy nie widzi?
Chłopie, masz 23lata, a gadasz jak chłystek! Usiądź z nią do stołu i pogadać jak dorosły mężczyzna. Czy to Twoja narzeczona ma zrobić za Cibie?! Widzę że problem nie leży w ślubie, tylko w tym że Ty nie umiesz załatwić wielu spraw. Trzęsiesz gaciami przed rodzicami i zachowujesz się jak gówniarz. I wcale nie dziwię się, że Cię tak traktują! |
|
Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 20:45 Temat postu: |
|
|
Krzysztof1988 napisał: | Wiecie co szkoda moich palców na pisanie z wami. Nie potraficie normalnie podyskutować.
A co do nheledore to jedynie co mogę o tobie powiedzieć. Ty mnie obrażasz to nie będę dłużny jeb****a jesteś w głowę. Daj się leczyć. |
Ja przynajmniej mam argumenty.
I większy zasób słów.
Wszystkiego dobrego na dalszej drodze życia. Mądrych wyborów, roztropnych decyzji i kilku fajnych książek w ręce.
edit: ale miałam fuksa, że zdążyłam zachować na pamiątkę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 20:51 Temat postu: |
|
|
Niezłą jesteś
Ale ja się wyłączyłam, bo piszę dla pana Krzysztofa niezrozumiale.
Tak, owszem, sakrament można przyjąć NIEGODNIE, to jest coś świętego i dobrze czyni broniąc się przed nim wszystkimi kończynami.
Za dużo ludzi w naszym kraju bezcześci rzeczy, które powinny być święte, _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 20:52 Temat postu: |
|
|
Gratuluję Małgosiu, niezłego dżentelmena wybrałaś sobie na męża  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
koteczek2211 moderator

|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 20:58 Temat postu: |
|
|
Krzysztof, ja na prawdę Ciebie nie rozumiem... Skoro mama nie chce brać udziału to nie. W sumie jej się nie dziwię. Bo co chwileczkę zmieniasz zdanie, więc nie sądzę, żeby i mama brała Cię na poważnie. No kurde, ślub kościelny nie jest dla Ciebie i tyle.
Nhele, rzeczywiście piękna pamiątka, nie ma co  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krzysztof1988 gaduła

|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 21:07 Temat postu: |
|
|
Cytat: | No kurde, ślub kościelny nie jest dla Ciebie i tyle. |
Wiem. Dlatego nie chce go brać. Ale i nie chce być skłócony z mamą.
Ps. A co do pamiątki. Skasowałem post bo stwierdziłem że nie będę obrażał nheledore i zniżał się do jej poziomu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
annn maniak

Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 1883 Skąd: zawsze tam gdzie Ty :)
|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 21:30 Temat postu: |
|
|
odcinek 1234 telenoweli pt. moda na małżeństwo wg. Krzysztofa.
"K. Znajduje się właśnie na rozstaju dróg, kogo wybrać? narzeczoną- i ślub cywilny=konflikt z matką, czy też matkę- i bezsensowny (w jego przypadku "katolika tylko z nazwy) ślub kościelny..
cdn..
telenowela się z tego robi, masakra!
Krzysztof zastanów się najpierw dokładnie czego Ty naprawdę chcesz od życia. _________________

Ostatnio zmieniony przez annn dnia Czw 17 Maj 2012, 21:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

Dołączył: 01 Gru 2011 Posty: 12149 Skąd: Ze Stumilowego lasu :)
|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 21:36 Temat postu: |
|
|
Chłopie, szacunek do kobiet! to przede wszystkim... Należą się nhele przeprosiny za Twoje chamskie zachowanie. skasowany post czy nie, był i należy uważać na słowa...
Moja rada: najpierw przedyskutujcie cały zamysł i wizje ślubu między sobą a potem ewentualnie dzielcie się wątpliwościami na forum. a nie każdy ma swoją wizję, jedno przedstawia na forum swoją, drugie swoją i o dziwie każda inna, co Wy nie gadacie ze sobą o takich rzeczach?? nie ustalacie nic? dobra ja kumam, że można w szczegółach się nie zgadzać ale żeby aż tak? nie do ogarnięcia przeze mnie...  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
sopocianka maniak

|
Wysłany: Czw 17 Maj 2012, 21:55 Temat postu: |
|
|
annn napisał: | odcinek 1234 telenoweli pt. moda na małżeństwo wg. Krzysztofa.
"K. Znajduje się właśnie na rozstaju dróg, kogo wybrać? narzeczoną- i ślub cywilny=konflikt z matką, czy też matkę- i bezsensowny (w jego przypadku "katolika tylko z nazwy) ślub kościelny..
cdn..
telenowela się z tego robi, masakra!
Krzysztof zastanów się najpierw dokładnie czego Ty naprawdę chcesz od życia. |
Annn, faktycznie telenowela...
(uśmiałam się, czytając opis dzisiejszego "odcinka", lecz właściwie nie ma się z czego śmiać...) _________________
Razem od 19 kwietnia 2008.
Mąż i żona od 20 lipca 2013. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|